Jeg er:
Vennligst oppgi kjønnet ditt.
Vennligst oppgi en gyldig e-postadresse.
Vennligst oppgi et gyldig passord.
« Gå tilbake
13 M
Totalt antall medlemmer

Mer enn 13 millioner mennesker søker kjærligheten med EliteSingles

52/48
Jevn kjønnsfordeling

Blant våre medlemmer finnes 52 % kvinner og 48 % menn

100 %
Alle profiler kontrolleres

Manuell profilkontroll sikrer en seriøs og sikker datingtjeneste

Dating for deg som er over 40 – finn kjærligheten på nettet

date over 40

Single over 40 har gjerne lengre forhold eller lange perioder med singelliv bak seg. I begge tilfellene er det en utfordring å gå på jakt etter en partner igjen, men sjansene er store for å lykkes. Livserfaring er en stor fordel når det kommer til dating.over 40 og singel

Uvant å være alene for single over 40?

Etter flere år med ekteskap eller som samboer, kan det være vanskelig å finne seg til rette som singel. Samlivsbrudd fører nesten alltid til kjærlighetssorg og lengre perioder der man har det vanskelig. Det tar rett og slett sin tid å akseptere den nye situasjonen, å komme over eksen, og å gå videre.

For mange ferske single kan det også være vanskelig å håndtere helt hverdagslige ting på egenhånd. De er så vant til at partneren pleide å ta seg av for eksempel regninger eller reparasjoner hjemme, at det først virker umulig å leve alene. Men når man først merker at man faktisk kan klare det selv, blir man ekstra fornøyd og får mer selvtillit.

Når man merker at man ikke er avhengig av et annet menneske for å ha det bra, har man det beste utgangspunkt for å finne en ny partner. Da leter man nemlig på en avslappet og selvsikker måte, som de fleste synes er tiltrekkende.

Har man derimot vært singel i mange år, er man gjerne veldig vant til å leve alene og klarer seg fint. Man nyter friheten sin, men savner eventuelt likevel å ha en kjæreste. Da kan det være en liten utfordring å se for seg å dele livet – og friheten – med et annet menneske igjen. Men ikke stress: Dere behøver jo ikke å flytte sammen med én gang.

Tips til nettdating for deg over 40

Er man singel og over 40, har man eventuelt følelsen av å ha glemt hvordan man skal bli kjent med noen, og vet ikke hvor man skal treffe nye mennesker. I tillegg har man kanskje gått glipp av utviklingene på nett, og bare hørt om andre som fant en ny partner med nettdating.

Egentlig er ikke dating på nett så veldig annerledes enn dating i den «virkelige verden». Den store forskjellen er at alle som er meldt inn på en seriøs datingside som EliteSingles leter etter det samme som deg. Treffer du noen på fest eller andre sosiale tilstelninger, vet du riktignok ikke om de er single eller ønsker seg et forhold. Hos EliteSingles kan du dessuten selv oppgi hvilke kriterier som er viktige for deg. På grunnlag av dette får du skreddersydde forslag av oss med personer som passer til det du ønsker.

Nettdating, og særlig matchmaking av høy kvalitet, kan rett og slett hjelpe deg å finne nåla i høystakken. Når du har registrert deg og gjennomført vår omfattende personlighetstest, kan du skrive om deg selv: Hva du brenner for, hva du liker å holde på med og hva du søker i en partner. Vi anbefaler også på det varmeste å laste opp et godt profilbilde – slik vekker du interesse hos andre single som sikkert vil bli kjent med deg.

dating 40+

Tenk på fremtiden og legg fortiden bak deg

40åringer på dateNår man er over 40 og går på date, bør man passe på å ikke snakke for mye om fortiden. Særlig når man har opplevd dårlige forhold eller blitt såret, har man en tendens til å ville fortelle om disse opplevelsene. Men vær forsiktig: Snakk heller om slike temaer med en god venn enn på date. Ellers vil du gi inntrykk av at du ikke er klar for et nytt forhold enda. Den du er på date med er jo kommet for å starte noe nytt med deg! For ikke å skremme ham/henne bort, bør du ikke klage på det som har vært, men heller se lyst på fremtiden.

Ikke mist motet

Når du prøver deg på dating igjen – enten det foregår på nett eller ikke – så bør du være innstilt på at det kan ta litt tid å finne den rette. Det er ganske vanlig å oppleve noen mislykkete stevnemøter i begynnelsen. Men ikke gi opp! Med tiden blir du mer erfaren med dating og kan også bidra til at neste date går bedre. Du blir sikkert mer rutinert og dermed mer selvsikker i en datingsituasjon, og du merker enda mer hva du setter pris på, og hva du ikke liker hos en potensiell partner.

Likevel finnes det selvfølgelig ingen garanti for å finne en ny partner innen en bestemt tid. Det beste du kan gjøre for å lykkes med datingen er å være aktiv: Hold profilen din oppdatert, ta kontakt med andre single som har vekket oppmerksomheten din, og prøv å se opplevelsene positivt. Dating kan være et spennende eventyr – som forhåpentligvis ender med at du får din prins eller prinsesse. Kjærlighet kjenner ingen alder, så også som singel over 40 har du gode muligheter for å finne en ny kjæreste!

Om artikkelforfatteren: Elisa Kaiser

Elisa Kaiser er ansvarlig for EliteSingles.no

Les flere artikler skrevet av Elisa Kaiser