10 datingtips – Slik organiserer du en romantisk date til enhver årstid.

Enten det er deres første date eller dere har funnet tonen og møtes til date nr. 2 eller 3 – det er ikke alltid like lett å finne på hva man skal gjøre sammen. Målet er å ha det hyggelig sammen og bli bedre kjent. Vi anbefaler å gjøre noe aktivt. Slik opplever dere opplever dere noe spennende sammen, oppdager gjensidige interesser og skaper felles minner.

Datingtips for milde vårdager

1 Piknik i naturen: overrask daten din!

Når dagene blir lengre, det blir varmere i luften, trærne slår ut i full blomst og solen stråler – hva er vel bedre enn en romantisk piknik ute i naturen? Ta med et teppe dere kan sitte på og noe forfriskende å drikke, slik at dere føler dere komfortable. Single i Stavanger bør ta turen til storslagne Preikestolen – selv om dere neppe vil være alene, får dere en av Norges flotteste utsikter.

Forbered noen gode, men enkle snacks å ta med. Kanskje du vet om noe daten din er spesielt glad i – var det snakk om mat i profilen eller nevnte han eller hun et populært reisemål? Da kan du imponere med å lage noe som tar opp dette – slik viser du oppmerksomhet. Nevnte daten for eksempel at han eller hun elsket Frankrike, kan du kjøpe bagetter, druer og god ost.

En absolutt tabbe er å ta med halvspiste rester du fant i kjøleskapet! Vis den du møter at du setter pris på kvalitet og at daten deres er en spesiell anledning som du verdsetter med noe ekstra godt.

Datingtips til varme sommerdager (og -netter)

2 Nyt sommerstemningen ved vannkanten

Er det varmt sommervær ute? Når sola skinner og varmer huden, blir vi i godt humør og slapper. Det er de beste forutsetningene for en vellykket date! Når sommeren er på sitt varmeste, er det deilig å ta et forfriskende bad. Nesten overalt i Norge har vi heldigvis tilgang til en badestrand, enten det er langs kysten, ved en fjord, en innsjø eller en elv.

Møt hverandre ved stranden og spis en is eller drikk noe friskt og godt. Finnes det en båtutleie, kan det være både morsomt og romantisk å ro ut på vannet. For badenymfer, er det bare å legge på svøm.

3 Utnytt lune sommernetter

Om dere ikke møtes før om kvelden, bør dere nyte Norges lyse sommernetter eller kanskje til og med midnattssol! Er det blitt for kjølig for å bade, er det stemningsfullt å sitte på brygga og se utover vannet sammen. Enda det er en klisjé, så er det romantisk å se på solnedgangen og de fine fargene på himmelen.

romantisk solnedgang

4 Musikk og dans til langt på natt

Er dere begge glad i musikk og liker samme sjanger eller artist, burde dere gå på konsert sammen. Om sommeren finnes diverse musikkfestivaler i alle deler av landet. Her vil dere oppleve noe unikt og minneverdig sammen i avslappende omgivelser. Kanskje musikken får dere til å danse og komme nærmere hverandre også fysisk?

Datingtips for deg som skal på date om høsten:

5 Ut på tur, aldri sur

Uansett om dere har datet lenge eller akkurat har truffet hverandre, er det alltid fint å gå tur sammen. Når man går til fots, har man generelt lettere for å kommunisere og er mindre nervøs enn når man sitter overfor hverandre ved et bord. En spasertur gir tid og rom for å komme på nye samtaleemner, den friske luften stimulerer tankene, og endorfinene du får av å bevege deg gir deg godt humør. Er dere blitt bedre kjent og vil tilbringe flere dager sammen, finnes det mange gode grunner til å dra på hyttetur.

6 Bli bedre kjent på pubquiz

Når det er surt og kaldt ute, frister det mer å gjøre noe hyggelig innendørs. Undersøk om det arrangeres noe morsomt på en bar eller kafé – kanskje det spilles musikk eller dere kan være med på quiz? Når dere pønsker på hva som er riktig svar vil dere finne ut enda mer om den andre, samtidig som det sveiser sammen å spille på samme lag.

7 Vær en klatremus!

Har dere ikke lyst til å gå ut, men vil likevel bevege dere? Hva med å prøve klatring i en klatrehall? Da er det sikkert dere får i gang adrenalinet! Samtidig spiller tillit en stor rolle når man blir sikret av den andre. Derfor passer dette best på andre eller tredje date, når dere kjenner hverandre bedre.

Datingtips for snø og is? Oppdag vinterromantikken!

8 Ut i snøen med dere!

Har det snødd? På med varme klær, fyll termosen med varm drikke og finn noe å ake på. Om du ikke har akebrett og ingen du kan låne et av, fungerer det også bra med en stor søppelsekk. Mange steder går det dessuten an å leie kjelker.

Å leke i snøen kan være veldig romantisk og gi dere sommerfugler i magen – særlig om fart og spenning er med i bildet. Vær nøye med å kle deg riktig, ta med sitteunderlag og litt snacks for å unngå å bli sulten og kald. Er dere på date i hovedstaden, anbefaler vi å ta T-banen opp til Frognerseteren og ake ned Korketrekkeren. Denne lange akebakken går helt ned til Midtstuen, hvor dere kan gå på trikken igjen og ta hele turen om igjen, så lenge dere orker.

9 Varm sjokolade varmer hjerter

Etter aktiviteten i kulda blir det deilig med noe varmt å drikke. Varm sjokolade anses faktisk som en kjærlighetsdrikk: Kakao frigjør hormonet fenyletylamin i hjernen, det samme hormonet som vi kjenner når vi er forelsket! Om dere drikker kakaoen på en turisthytte, en hyggelig kafé eller hjemme hos en av dere: unn dere krem på toppen for litt ekstra luksus.

10 Lag noen godbiter

Et annet vinterlig datingtips, for dere som ikke treffes for første gang, er å bake eller lage mat sammen. Baker dere kake, bør dere tenke på å ha med sjokolade, enten det blir sjokolademuffins, brownies eller kladdkake. Er dere glad i å lage mat, kan det være gøy å prøve en ny og spennende oppskrift. Vi vet at veien til en manns hjerte går gjennom magen, men dette gjelder nok like mye for kvinner som er glad i mat. Spiser dere noe sundt, gjør dere samtidig noe for å lykkes med datingen, for god helse er bra for kjærligheten!

Glem ikke at det viktigste med å treffes er at dere begge nyter daten. Daten din forventer ikke at du planlegger alt i detalj, så ikke ha for høye krav til deg selv. Beste datingtips: En avslappet innstilling gir en avslappet date.

Har du noen enkle, men romantiske tips? Skriv en kommentar!

Om artikkelforfatteren: Elisa Kaiser

Elisa Kaiser er ansvarlig for EliteSingles.no

Les flere artikler skrevet av Elisa Kaiser