Sikkerhet

ELITESINGLES’ guide til sikker dating:

Selv om de fleste medlemmer hos online partnerformidlere oppgir ærlige og korrekte opplysninger, finnes det dessverre unntak. Her følger derfor seks tips til hvordan du kan kjenne igjen falske profiler og beskytte deg selv mot bedrageri.

På ELITESINGLES kontrollerer vi daglig at dine partnerforslag er seriøse. Hvert partnerforslag du får fra oss har blitt manuelt kontrollert. Medlemmer vi mistenker for å ikke virkelig søke en partner og profiler som inneholder falske opplysninger og/eller spam, blir ikke foreslått for deg. Dessverre kan vi ikke fange opp alle slike profiler. Derfor gir vi deg noen tips til hvordan du kan kjenne igjen useriøse medlemmer og beskytte deg mot dem:

1. Sett spørsmålstegn ved usannsynlige opplysninger

Vær kritisk om dine partnerforslags opplysninger virker usannsynlige. Ditt partnerforslag er 22 år og oppgir at han/hun er kirurg? Partnerforslaget ditt er børsmekler og oppgir at penger overhodet ikke er viktig? Da er det lov å være skeptisk. Unngå kontakt om du tviler på at opplysningene er autentiske.

2. Vær forsiktig med personlig informasjon

Naturligvis er man nysgjerrig når man blir kjent med noen på nett. Man vil vite mer om personen og gjerne ringe for å høre stemmen til den man har kommunisert med på nett de siste dagene. Når personlig kontaktinformasjon som telefonnummer eller adresse først er gitt ut, kan den imidlertid ikke tas tilbake. Oppgi derfor slik informasjon når du føler deg sikker på den beslutningen.

Vær ekstra oppmerksom om motparten etterspør mye personlig informasjon, og spesielt om de ikke respekterer et nei. Dersom vedkommende sender deg sin e-post eller sitt telefonnummer i de aller første meldingene, anbefaler vi at du svarer gjennom vår meldingstjeneste og ikke din egen e-post eller ringer de. Dersom han eller hun sender deg lenker til andre nettsider, bør du heller ikke klikke på disse lenkene hvis du ikke kjenner nettsiden.

3. Gå ikke med på finansielle krav

Om ditt partnerforslag ber deg om finansiell hjelp bør alarmklokkene ringe. I disse tilfellene kan du med stor sannsynlighet gå ut i fra at det handler om bedrageri. Gi ikke under noen omstendigheter penger til personen og rapporter umiddelbart brukeren til vår kundeservice!

4. Ikke la deg presse til hastverk

Det er viktig at du kjenner deg komfortabel med beslutningen om å ta forholdet til det neste steget. Gi kun ut ditt telefonnummer om du kjenner deg sikker, og gå kun med på et møte når du selv vil det. Ikke la deg overtale til noe som går for fort for deg. Om du kjenner deg presset er det viktig at du er tydelig på å kommunisere dette. Dersom motparten ikke tar hensyn til dine ønsker, anbefaler vi at du kutter kontakten med vedkommende.

5. Sørg for et sikkert første møte

Det første møtet er et av mange steg for å bli bedre kjent med en potensiell partner. Selv om du føler at dere har blitt godt kjent gjennom kommunikasjonen per e-post eller telefon, bør du ha i bakhodet at det fortsatt er en fremmed person du treffer. Derfor er det viktig at du ved første møte tar hensyn til følgende:

  • • Velg en nøytral plass, for eksempel en café eller en restaurant
  • • Informer en venn om møtet
  • • Drikk ikke for mye alkohol
  • • Ikke legg igjen dine private ting uten tilsyn
6. Del dine tanker med oss

For å kunne garantere at våre partnerforslag er seriøse trenger vi din hjelp. Informer vår kundeservice umiddelbart om noen av dine partnerforslag har oppgitt falske opplysninger eller om du har mistanke om bedrageri. Bruk vårt kontaktformular.