Alenemamma søker kjærlighet

alenemor med barn

Det er ikke alltid lett å være alenemor på jakt etter ny partner. Hverdagen er travel og det er fort gjort å glemme egne behov når barnet står i fokus. Unn deg litt tid for deg selv, slik at også du har det bra. Det har blitt mer og mer vanlig å date på nett og 80 % av EliteSingles’ medlemmer er åpne for å date single foreldre!

Alenemor: Langt fra alene

Hvert fjerde barn i Norge bor sammen med kun én av foreldrene sine.1 Fenomenet alenemor/alenefar har blitt vanlig og er helt akseptert her i landet. Samtidig som det å være aleneforsørger kommer med mange utfordringer, betyr ikke «alene» nødvendigvis at single foreldre er ensomme eller må håndtere situasjonen sin helt uten hjelp av venner eller familie.

Om det var en bevisst avgjørelse å oppdra barnet på egen hånd, eller om situasjonen er resultat av skilsmisse eller separasjon – uansett er den ganske spesiell: På én side har du en familie – nettopp det mange single ønsker seg. På den annen side er du singel og har ingen partner – noe eventuelt du og din lille familie ønsker seg.

Vil du finne kjærligheten igjen samtidig som du er alenemor? Det er viktig ikke bare å bry seg om barnets lykke, men også å tenke på sin egen. Selv om du elsker barnet ditt og blir elsket igjen, er lengselen etter kjærlighet i voksen og romantisk forstand helt naturlig. På sikt ønsker nok de fleste single foreldre å ha en familie igjen som består av mor, far og barn.

FAKTA:

EliteSingles medlemmer er åpne for å date aleneforeldre!2

•1 av 4 har egne barn
•4 av 5 aksepterer at partneren har barn fra tidligere forhold
•1 av 3 ønsker seg barn med partneren de finner
•1 av 3 av de resterende er åpne for å få barn

Alenemor på date? Utbredte Bekymringer:

Særlig hvis barnet har hatt det vanskelig på grunn av separasjonen fra faren, føler single mødre seg forpliktet til å gjøre alt de kan for at barnet skal ha det bra. Å aktivt søke ny partner kan føles egoistisk, men husk at barnet ditt vil ha det bra når du har det bra. Det trenger ikke å ha negativ innvirkning på barnet om du begynner å date. Vis ungene at de er det viktigste for deg, men ikke glem å ta vare på deg selv.

Akkurat som det er vanskelig for mange par å få tid til romantikk i familiehverdagen, er det minst like tøft for en alenemamma å takle alle hverdagens utfordringer og finne tid til å date i tillegg. Jobb, barn og ærend tar så mye tid at ukene flyr. Husk på at tiden du vil bruke på å date er verdt det. Prøv å organisere hverdagen slik at du får deg litt egentid.

Det hender også at enslige foreldre er redd for barnets reaksjon på den nye partneren. Hva om barnet blir sjalu og ser på den nye kjæresten som konkurrent for enten seg selv eller faren? Hva om den blir trassig og nekter å akseptere den nye mannen i livet til mammaen sin? Eller hva om et lovende forhold baner seg vei, men ikke fungerer fordi mannen ikke takler at du har barn?

Husk at det ligger store muligheter i å våge seg ut på date!

Vær klar over at du har lov til å søke et lykkelig kjærlighetsliv uten dårlig samvittighet! I beste fall vil partnersøket føre til at både du og barnet ditt får et harmonisk familieliv i fremtiden. Tro på at det kan fungere!

alenemor med barnMette-Marit fant bokstavelig talt drømmeprinsen som singelmor, og det har jo gått riktig så bra. Hennes eksempel har ført til at det er en stadig større aksept for å date en alenemamma. Ikke vær redd for å treffe noen og å gå inn i et forhold. Som singelmamma stiller du slettes ikke bakerst i køen, snarere tvert imot.

Ifølge fersk statistikk over EliteSingles’ brukere har 1 av 4 egne barn og hele 4 av 5 angir at de aksepterer at partneren har barn fra tidligere forhold!2 Dette viser at de aller fleste nettdatere er åpne for å bli kjent med single foreldre.

Alenemor søker kjærligheten på nettet: Ekspertråd

At en fjerdedel av brukerne våre har barn gir uttrykk for at nettdating byr på mange fordeler for aleneforeldre. Faktisk tilsvarer online dating nettopp det som single småbarnsforeldre trenger: Du kan søke, flørte og begynne å date hvor og når det passer deg. Du trenger ikke betale barnevakt for å gå ut på byen, du kan sitte i sofaen med nettbrettet mens barna sover.

I personlighetstesten du tar når du blir medlem hos EliteSingles, kan og bør du oppgi at du har barn. Da vet alle du kommer i kontakt med her at du er mamma helt fra starten. Slik unngår du og dine partnerforslag ubehagelige overraskelser og misforståelser.

EliteSingles’ psykolog Sam Owen anbefaler deg som er alenemor å holde dating-livet adskilt fra familielivet for å beskytte barnet fra å knytte seg til noe som kun er for en begrenset tid. «Vent til det blir seriøst. Presenter den nye partneren til barnet ditt når du vet at det er alvor mellom dere.» Psykologen påpeker at trygghet er svært viktig for barn. «Sikkerhet i barndommen gir god selvtillit og fremmer evnen til selv å bygge stabile forhold senere i livet.» Derfor er det viktig å aldri gi barnet grunn til å tvile på kjærligheten din.

Et ordtak sier at kjærlighet er det eneste som blir større når man deler den. Gir du både kjærlighet til barnet ditt og en ny partner, kommer dere alle til å dra nytte av at du har valgt å date igjen.

kilder:

1ssb.no/befolkning/statistikker/familie

2Hentet fra EliteSingles’ interne statistikk over alle aktive brukere i januar 2015.

Om artikkelforfatteren: Elisa Kaiser

Elisa Kaiser er ansvarlig for EliteSingles.no

Les flere artikler skrevet av Elisa Kaiser