Dating i Bergen: kos dere i all slags vær!

Bergen er kjent som den grønne engen mellom fjellene der den ligger vakkert og vått til på Vestkysten i Hordaland fylke. Bergenserne er stolte av sine 268 regndager i året, og de som er ute etter en romantisk date i Bergen bør dra nytte av ruskeværet. Det er jo en kjensgjerning at de heteste filmkyssene akkompagneres av øsregn!
Bergen

En historisk by full av attraktive single

Norges nest største by har lenge vært preget av sin beliggenhet ytterst på Vestlandet. Siden vikingtiden har handel spilt en betydelig rolle, og alt det gode som kommer fra havet kan man få kjøpt på det berømte Fisketorget ved Bryggen. I dag strømmer turistene til byen, enten de starter reisen med Hurtigruten her, er på vei til fjord- og fjellandskapene som omgir byen, eller de kommer for å beundre selve Bergen by.

Bergensere har rykte på seg for å være selvsikre og direkte – da overrasker det lite at de også synes de er pene. En anonym undersøkelse blant EliteSingles' medlemmer fant nemlig ut at single fra Bergen anser seg selv som svært attraktive. Bergenserne kom på førsteplass når medlemmene skulle bedømme egen attraktivitet! Det ser ut til at regnvær er bra for skjønnheten – og selvtilliten!

 

Dating i Bergen: tross regnværet!

Når det regner både nedover, oppover, bortover, hitover og ditover, er det få ting som varmer som et intimt møte over noe godt i glasset. Bergen egner seg derfor utmerket for dating: De smale brosteinsgatene i sentrum er fylt med koselige kafeer, puber og barer; ta dere en vandretur gjennom de trange gatene og finn et sted som passer deres ønsker.

Samtidig heter det at det ikke finnes dårlig vær, bare dårlige klær. Våg deg ut i det friske været og gå en tur sammen med daten din! Visste du at selv moderat mosjon virker positivt på humøret ved å øke nivået av lykkegivende stoffer i hjernen? Øk sjansen for en vellykket første date ved å unne dere litt frisk luft i lungene. I Bergen ligger Byfjellene med sine mangfoldige turveier i skog og li lett tilgjengelige fra sentrum.
 

Tips:

 • date i naturen
  Friluftsdate på byfjellene

  Etter en 7-8 minutters tur med Fløibanen, som for øvrig er en flott attraksjon i seg selv som eneste i sitt slag i Norge, kommer dere til Fløytrappen; platået med Bergens beste utsikt. Herfra kan man velge mellom et stort utvalg av stier og turveier det tar mellom en og seks timer å gå, med rasteplasser og utsiktposter som skapt for en romantisk date.

   

 • romantisk piknik i Bergen
  Ha piknik-date i Bergen by!

  I sommerhalvåret kan de som skal på date i Bergen med fordel dra på romantisk piknik inne i byen. Nordnesparken og det tilhørende sjøbadet med oppvarmet saltvann ligger som en idyllisk oase i gangavstand fra sentrum.

   

 • date med sjømat
  Maritim date med sjødyr og sjømat

  La dere fascinere av Europas største samling av fisk og virvelløse dyr fra Nordsjøen i det berømte Akvariet i Bergen, og ta turen til Fisketorget for å få smaken av hva det vil si å være på date i Norges fremste sjømatby.  Dessuten anbefaler vi å ta en tur til uterestauranten Verftet, som ligger romantisk til ved vannkanten.