Generelle retningslinjer

– slik oppfører du deg på EliteSingles

Til daglig er vennlighet og høflighet en selvfølge. Dessverre er det en del som glemmer hvor viktig det er å oppføre seg ordentlig, selv om man framstår som anonym på Internett. Å søke en partner er en privatsak, men det er viktig for oss at våre medlemmer oppfører seg. Derfor bes alle brukere om å respektere våre generelle retningslinjer for oppførsel.

1. Brukernavn

Når du registrer deg hos EliteSingles oppgir du ditt navn og et brukernavn. Ditt fornavn eller brukernavn vil være synlig for dine partnerforslag. Brukernavn som strider mot gjeldende lover, eller på annen måte er krenkende, er ikke tillatt. Det er heller ikke tillatt å ha mer enn ett medlemskap hos oss.

2. Profilbilder

På profilen kan du lade opp bilder av deg selv. Du kan laste opp profilbilder og andre bilder. Det er viktig at du tenker på følgende når du velger et profilbilde:

a) Bildet må forestille deg selv, og du må være tydelig gjenkjennbar på bildet. På andre bilder er det tillatt med andre mennesker (f.eks. deg og en venn) eller objekter (f.eks. deg og bilen din).

b) Nakenbilder og seksuelle motiv, eller bilder som viser fysisk eller seksuell vold er strengt forbudt på alle bilder. Rasistiske eller støtende bilder, reklame og logoer er heller ikke tillatt.

Les mer om hvilke kriterier bildene må oppfylle her.

3. Selvbeskrivelse

Gi en realistisk og ærlig beskrivelse av deg selv. Innholdet i din profil og dine meldinger skal ikke gi falske forhåpninger som du ikke kan oppfylle. Profiler som inneholder falsk informasjon blir slettet uten forvarsel.

4. Meldinger og profiltekster

Når du leter etter en partner er det viktig å tenke på hvordan du skriver. Tenk over hva du skriver og hvilket inntrykk teksten din gir. Din uttrykksmåte sier mye om deg som person, så vær derfor oppmerksom på følgende:

a) Ta deg god tid til å skrive en melding eller profiltekst, slik at du skriver det du faktisk vil formidle.

b) Ikke send massekopierte meldinger, men forsøk å besvare alle meldinger individuelt.

c) Tenk på rettskrivning. Unngå alt for mange smileys eller ”SMS- språk” (OMG/lol o.l.). Pass også på at du ikke skriver tekster kun med BLOKKBOKSTAVER.

d) Meldingen kan ikke innholde vulgære uttrykk eller formuleringer.

5. Tonefall

Å skrive med fremmede på Internett, kan virke anonymt – men glem ikke at mottakeren er et menneske med følelser og egne meninger. Avstanden er ingen unnskyldning for å såre med hensikt, eller være slem mot den andre personen. Behandle den andre personen slik du selv ønsker å bli behandlet. Unngå verbale utbrudd.

6. Unngå misforståelser

Vær forsiktig med humor og sarkasme. Tenk nøye gjennom kommentarene dine, og hvordan de kan tolkes. Husk at mottakeren ikke kan se gester eller ansiktsuttrykk. Unngå derfor kommentarer som kan bli misforstått.

7. Hvordan håndtere og dele personlig informasjon

Ikke vær for rask til å dele personlig informasjon. Om en person er for direkte og åpen, kvier den andre seg ofte til å fotelle om seg selv. Tenk at det du sier, skulle du også ha vært i stand til å fortelle personen ansikt til ansikt.

8. Å avbryte kontakt

Er du ikke interessert? Avvis den andre parten på en høflig måte. Det holder med en kort melding for å la den andre vite at du ikke er interessert.

9. Når noen avbryter kontakt med deg

Respekter den andres avgjørelse når de skriver at de ikke er interessert og ikke ønsker flere meldinger fra deg.

10. Tillit

Alle meldinger skal behandles fortrolig. Ikke del meldingene fra andre brukere med en tredjepart uten hans eller hennes tillatelse. Om brukeren ikke gir sin tillatelse, er det ikke tillatt å bruke private detaljer fra personens profil.

11. Forbudt bruk

Å bruke siden for å finne cyber-/kamera-/telefonsex eller tilsvarende er strengt forbudt

12. Krenkende eller uanstendig innhold

Rasistisk, voldsomt, politisk radikalt, kjønnsdiskriminerende, vulgært eller tilsvarende innhold er ikke tillatt. Innhold som sårer, skader, krenker eller truer andre personer eller folkegrupper er heller ikke tillatt.

13. Anmeld påtrengende brukere

Alle profiler på EliteSingles blir manuelt godkjent av vårt team, og vi har automatiserte prosesser for å filtrere bort spam, påtrengende brukere og falske profiler. Likevel kan det forekomme at krenkende innhold ikke oppdages umiddelbart. Vi setter derfor pris på om dere hjelper oss å opprettholde kvaliteten på siden gjennom å anmelde brukere som bryter de generelle retningslinjene for oppførsel, eller brukervilkårene på EliteSingles. Misbruk av «Rapporter profil»-funksjonen kan føre til at kontoen blir sperret.

Konsekvenser ved brudd på de generelle retningslinjene

Alt innhold fra alle medlemmer blir ved behov sjekket manuelt. Ved brudd av de generelle retningslinjene eller brukervilkåne, vil det kunne få konsekvenser: For eksempel vil tekster og bilder som strider mot våre retningslinjer bli slettet/ikke godkjent.

Brudd på generelle retningslinjer eller brukervilkår fører til advarsel eller umiddelbar sletting av profilen. Videre rettslige steg vil utføres ved behov.