Hva mer enn utseendet er attraktivt? Disse 5 egenskapene er minst like avgjørende på date!

kvinne med pent utseende

Utseendet er slett ikke det eneste som teller når det handler om tiltrekning. Vet man ikke hva man skal snakke om, hjelper det ingenting at den andre ser bra ut. Slutt å være så kritisk overfor utseendet ditt, men fokuser heller på de gode sidene du har – og som også bidrar til at du oppfattes som attraktiv!

1 Intelligens

Det handler ikke om å skryte om alt du vet eller vifte med vitnemålene dine – for de fleste er det tvert imot uattraktivt om daten oppfører seg brautende. Men å vise at man er smart og har kunnskap, det kan absolutt være tiltrekkende.

Prøv å finne ut om dere er på samme intellektuelle bølgelengde. Hva synes dere er interessant? Hva leser dere om? Hvilke debatter følger dere med på? Med dette som utgangspunkt starter dere spennende diskusjoner, og det er en god forutsetning for ikke å kjede seg senere i et forhold.

På nettet omtales faktisk trenden til å kalle seg «sapioseksuell» når man tennes av intelligens. Ordet kommer fra latin, der «sapio» betyr «jeg vet». Så det å vite mye, og å kunne føre dype, intellektuelle samtaler med andre kan være desidert viktigere enn utseendet!

2 Konversasjonstalent

En ting som utgjør drømmepartneren for de fleste, er det å kunne prate med ham eller henne. Enkelte, som ikke er glad i å snakke, drømmer derimot om noen de kan tie med, uten at det regnes som «pinlig stillhet». Så forskjellige folk enn er, så er det viktig for de fleste å kunne kommunisere godt med partneren.

På en første date kan det derfor være avgjørende om praten sitter løst, eller om dere ikke vet hva dere skal si. På samme måte som det er tiltrekkende å være intelligent, er det også attraktivt å kunne uttrykke og diskutere sin egen mening. Har man dårlig selvtillit , er det lett gjort å bare si «ja» til alt den andre sier; noe som ofte oppfattes som kjedelig. Det er ikke viktig at man alltid er enig, mye viktigere er det å kunne gi den andre nye ideer og å se kritisk på den andres og på egne synspunkter. Evnen til å diskutere kan også være verdifull hvis dere blir et par og det oppstår problemer i forholdet.

3 Selvtillit

Dating handler i stor grad om utstråling: Det er ikke utseendet alene som teller – ansiktsform, hårfarge eller figur spiller ikke den sentrale rollen for at noen finner deg tiltrekkende. Det dreier seg snarere om å vise at du er fornøyd med deg selv. Slik formidler du til andre at du er noen det er verdt å bli kjent med, og verdt å være sammen med.

De fleste kjenner nok noen som ble kjent med kjæresten på en fest hvor de egentlig ikke hadde tenkt å gå, og ikke brydde seg om utseendet sitt i det hele tatt. Omvendt viser erfaring at man neppe møter den rette når man går ut på byen med forventningen om å møte ham/henne. Når du ikke «gir blaffen» i hvordan du ser ut, er du mye mer attraktiv enn når du stadig ser deg i speilet eller prøver å se sexy ut. Slapp av og nyt livet: Har du det moro, får du automatisk «glimt i øyet», noe som de fleste synes er attraktivt.

4 Humor

De fleste ser nok etter en partner de kan le sammen med, og føler seg derfor tiltrukket av mennesker som får dem til å le. Bruk av ironi, gjerne også om seg selv, kan være veldig sjarmerende. Humor henger også sammen med selvtillit: Evnen til å kunne le av seg selv viser at man er selvsikker, men også klar over at man har svakheter, som alle andre.

Finner man ut man har den sammen sansen for humor, er dette et veldig godt tegn. Humor er en viktig kvalitet på lang sikt, for den hjelper å mestre de fleste utfordringene i hverdagen. Enten det handler om småkrangling eller større kriser, det kan være utrolig nyttig å være i stand til ikke å ta alt så altfor tungt.

5 Evnen til å vekke tillit

Dette siste punktet har også mye med utstråling å gjøre. Noen ganger møter du nemlig noen som får deg til å føle deg trygg og kan dette være mye mer avgjørende for forelskelsen enn bare utseendet: Et menneske som ser ut til å si «det ordner seg» uten å nødvendigvis si noe i det hele tatt. En person som utstråler en indre ro, og en tro på at det finnes en løsning til ethvert problem. En slik holdning kan være veldig tiltrekkende.

Evnen til å formidle følelsen av trygghet og optimisme henger selvsagt sammen med selvsikkerhet: Man kan ikke late som om man ser lyst på framtiden; det dreier seg heller om en form for indre styrke, som bygges opp helt fra barndommen. Særlig for de som kanskje ikke har like mye selvtillit, eller som bekymrer seg mye, er folk som ser ut til å ha kontroll på livet, svært tiltrekkende.

en hyggelig personSå hva er historiens moral? Det kan ikke nektes at vi tiltrekkes av fysiske aspekter som utseende, lukt og stemmeleie. Men for det første er smak svært individuell, og for det andre er selv det mest «perfekte» utseende lite verdt uten minst et av de fem trekkene vi har listet opp. Så om du ikke er helt fornøyd med utseendet ditt, tenk heller positivt og minn deg på hvor smart, reflektert eller morsom du er, og hvorfor du ikke har noen grunn til å bekymre deg. Og glem ikke at den andre som søker kjærligheten heller ikke er perfekt!

kilder:

1 Som EliteSingles’ psykolog Sam Owen forklarer angående aleneforeldre som søker en ny partner (og som lurer på når de skal introdusere den nye partneren til barna) at det er svært viktig for barn å vokse opp i stabile forhold. Disse har innflytelse på vår evne som voksne til å tro på oss selv og knytte bånd med andre.

Om artikkelforfatteren: Elisa Kaiser

Elisa Kaiser er ansvarlig for EliteSingles.no

Les flere artikler skrevet av Elisa Kaiser