Dating i Trondheim: utallige muligheter til å finne kjærligheten!

Byen som ligger idyllisk til ved Nidelvas utløp i Trondheimsfjorden, byr på et hav av muligheter for den som er singel i Trondheim og planlegger en romantisk date.
Trondheim

Trondheim: Gammel, ung og attraktiv!

 

Trondheim har spilt en viktig rolle i Norges historie, ikke minst siden byen var Norges første hovedstad. Nidarosdomen, som i mange århundrer var et valfartsmål for pilegrimer, preger fremdeles bybildet. Kirkens middelalderlige prakt, samt kombinasjonen av gammel trehusbebyggelse og større bygårder, gjør at Trondheim føles både stor og liten på samme tid.

Samtidig setter studentene, som kommer til Trondheim i store flokker, sitt preg på byen og kulturlivet. Den gamle byen er dermed full av unge mennesker og holder balansen mellom historie og modernitet.

En anonym undersøkelse blant medlemmene hos EliteSingles viser at single fra Trondheim er fornøyde med selv. Når det gjaldt å bedømme sin egen attraktivitet havnet trøndere blant Norges Topp-10-gruppe. Grunnen er kanskje at de bor i en veldig hyggelig by?

 

Du går aldri tom for ideer til dating i Trondheim

Enten man vil beundre klassiske severdigheter eller oppleve noe utenom det vanlige, blir det aldri kjedelig på date i Trondheim: Gå på byvandring for å oppleve Domkirken, Bakklandet og Kristiansten festning, eller ta båten ut til Munkholmen for å oppdage den historiske arkitekturen der.

Om sommeren tilbyr Ravnkloa ved brygga byens beste loff med reker og majones, og langs Solsiden er det flust av restauranter og kafeer for en hyggelig date. Hele året holder Tyholdttårnet åpent med sin roterende restaurant i 74 meters høyde, og som eneste i sitt slag i Norge tilbyr den panoramautsikt i alle retninger.

 

Enda flere datingtips for deg som skal på date i Trondheim finner du nedenfor!

Tips:

 • date ved lykkens portal
  «Den gamle bybro er lykkens portal…»

  Et besøk til Den Gamle Bybro er imidlertid et must for den som er ute på date i Trondheim. Broen er kjent som «Lykkens Portal» etter Oskar Hoddøs berømte vals, og ifølge myten vil den som kysser sin utvalgte på broen komme tilbake til Trondheim ved en senere anledning – med den samme i armkroken.
  Etterpå kan dere ta turen gjennom Bakklandet, en av de vakreste delene av sentrum med sine sjarmerende gamle hus og brosteinsbelagte gater. Her ligger koselige kafeer og barer vegg i vegg, og dere finner garantert et bord som inviterer til et trivelig date.

   

 • trøndersk date med karsk
  Med karsk på termos

  Skal du ha date i Trondheim, kan du med fordel gjøre alvor av en generasjonsgammel trønderskikk: Hva med å overraske daten din med å ta med karsk på termos – og foreslå at dere legger ut på tur? Tradisjonsdrikken lages ved å blande kaffe og sprit, blandingsforholdet varierer i forhold til styrken på både spriten og date-nervene. Morsomt er det at navnet stammer fra det norrøne ordet karskr som betyr «sunn og sprek», og da skulle alt ligge til rette for et solid førsteinntrykk og en romantisk vandring, for eksempel langs Ladestien.

   

 • date i Trondheim
  Turforslag for deg som er i gang med dating i Trondheim

  De åtte turkilometerne mellom Ladehammeren og Rotvoll er et nydelig stykke tursti langs Trondheimsfjorden med variert terreng og vakker utsikt. I tillegg byr den på opplevelser av historisk karakter. Her fins spor etter istiden og en hundre meter lang underjordisk grotte som går inn i fjellet. Høydepunktet for turen er serveringsstedet Sponhuset, en perle som ligger et steinkast fra stranda og som serverer de beste vafler til dem som er så heldige å være på date i Trondheim.