Steg 4: Slik velger du riktig bilde!

Steg 4

Får du besøk på profilen uten å bli kontaktet? Da kan det være en idé å revurdere valget av profilbilde. Bildet ditt gir nemlig et viktig førsteinntrykk sammen med profilteksten. Å gi profilen et ansikt, bokstavelig talt, gjør at andre lettere husker deg. Vi ser at profiler med foto blir kontaktet inntil 8 ganger oftere.1 Her er våre råd for å velge et godt profilbilde.

1. Velg et klassisk portrettbilde

Velg et klart og tydelig portrettbilde. Når du besøker en profil for første gang, er du gjerne interessert i å se vedkommendes ansikt, øyne og ansiktsuttrykk. Unngå derfor bilder der kun deler av ansiktet ditt vises, skjult av for eksempel solbriller, skjerf eller andre gjenstander i bildet. Ikke bruk bilder som viser deg i full aktivitet på sykkeltur eller midt i et fallskjermhopp, selv om de både kan være morsomme og beskrivende. Slike bilder bør du heller supplere med i resten av fotoalbumet, for du kan laste opp til sammen 23 bilder.

2. Unngå gruppebilder

Gruppebilder passer ikke som profilbilde. Det er tross alt du som søker en partner, så gjør det helt klart for andre hvem bildet forestiller. I et gruppefoto må man lete seg fram. Bruker du slike bilder blant de andre bildene, så sørg for at det er i orden for de andre som er avbildet – spesielt om de inkluderer barna dine.

3. Tenk på utstrålingen

Selvsagt må du like bildet selv. Velg et foto der du ser direkte inn i kameraet, for dette skaper en følelse av tettere kontakt til den som ser deg. Et naturlig smil oppfattes som triveligere og mer innbydende enn et alvorlig ansiktsuttrykk. Samtidig er det viktig å være seg selv – partnerforslagene dine forventer ikke profesjonelle modellbilder, men snarere ekte mennesker i naturlige omgivelser.

4. Bruk et oppdatert foto

Har du vurdert å bruke et bilde der du ser yngre, slankere eller sterkere ut? Ikke fall for fristelsen! Hva ville du selv følt hvis daten din knapt var til å kjenne igjen? Velg et bilde som er oppdatert i tid, og ikke la det være med enn et par år gammelt. Har du fått helt ny hårfrisyre siden du registrerte deg, er det fint å ta nytt bilde. Det skal tross alt gi et realistisk inntrykk av deg selv. Å lyve på bilder, enten med bilderedigering eller gamle bilder, vil bli avslørt så snart dere møtes. Vær derfor ærlig med både bilde og profiltekster.

5. Ta et nytt bilde om du ikke har et som passer

Har du ingen bilder som du er fornøyd med? Ta et nytt! Få hjelp av en venn eller et familiemedlem dersom du ikke har selvutløser. «Selfies» med mobilen der du tar bilde av deg selv, blir sjelden optimale på grunn av begrenset utsnitt og forvrengninger.

3 tips til deg som skal ta nytt bilde:

Utstyr: Dagens kompakt- og mobilkameraer er blitt gode, og mange nordmenn eier også et speilreflekskamera. Du trenger derfor ikke tenke altfor mye på utstyret, for som regel blir fokus og oppløsning godt nok til et lite profilbilde på nett. Sjekk eventuelt innstillingene på ditt kamera. Det viktigste du må tenke på er å få nok lys og et bra utsnitt – samt å smile pent for fotografen.

Utsnitt: Få med hele ansiktet og gjerne litt av overkroppen også. Rot eller andre personer i bakgrunnen er distraherende, og bør derfor unngås. Hvis utsnittet ikke stemmer, kan du justere dette når du laster det opp på plattformen.

Lys: Naturlig lys kan hjelpe deg godt på veien. Ta bildet når det fortsatt er dagslys, for det kan være vanskelig å ta gode, skarpe bilder med kun innendørs belysning. Innebygde blitser har ofte begrensede muligheter, selv på dyre kameraer. Røde øyne og hardt lys med mye gjenskinn er ofte resultatet. Overlat derfor blitsingen til de mer drevne fotografene, og sørg heller for å utnytte det lyset som er tilgjengelig.

kilder:

1Intern statistikk, Affinitas-brukere 2014

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon