Effektiv dating: Praktiske tips for å finne kjærligheten raskere

man som dater effektivt

Er du lei av å vente på at drømmepartneren skal dukke opp på skjermen? Synes du at nettdating er slitsomt og langdrygt? Da bør du prøve å se dating som en praktisk oppgave som du løser på en mer effektiv måte.

Målorientert dating – ikke særlig romantisk?

Nettdating koster både tid, krefter og penger (i alle fall hvis man ønsker et sikkert kvalitetstilbud). Man kan kalle det uromantisk, men til syvende og sist er det resultatet som teller: Når man først har funnet den store kjærligheten, spiller det ingen rolle hvordan man ble kjent.

Det finnes heldigvis tilstrekkelig med lykkelig forelskede par som møttes på nettet, som tenker tilbake til kjærlighetens første stunder på akkurat samme måte som andre par: Første date, de første samtalene, det første kysset… Slik har alle kjærester sin egen lille opprinnelsesmyte, som det er romantisk å se tilbake til i ettertid. Verdien av denne reduseres på ingen måte av at kontakten mellom de to ble opprettet ved hjelp av en maskin.

For deg som er ute etter nettopp dette, å ha en kjæreste du deler både sterke følelser og givende opplevelser med, kan det derfor lønne seg å se dating pragmatisk.

Lei av å lete? Date mer effektivt!

kvinne søker kjærlighetenDating på nett er dog som oftest en metode man tar til hjelp når man ikke treffer den rette på tilfeldig vis. De fleste er lei av å lete, og har i tillegg lite tid. Særlig når man er godt voksen og har full jobb, og eventuelt barn, så er det tøft nok å få hverdagen til å gå rundt. De færreste har overskudd eller lyst til å gå på byen i helgene. Mange foretrekker nettdating, siden de kan søke kjærligheten når og hvor det passer dem – det er rett og slett veldig praktisk.

Så hvorfor ikke kvitte seg med den romantiske forestillingen om at «det bare skjer», men heller gjøre det du kan for å ta saken i egne hender? Selvfølgelig er det ingen garanti for når Amors piler vil treffe deg, men du kan faktisk påvirke sjansene for å lykkes. Bli aktiv!

Her er 4 tips for å komme i gang med effektiv dating:

1. Invester tid (for å spare tid)

Selv om du bør være forberedt på at partnersøket tar sin tid, handler effektiv dating også om god planlegging og effektiv tidsbruk. Hvis du investerer litt mer krefter og tid nå, kan du spare deg mange måneder med passiv venting senere.

2. Sett deg mål
Det er motiverende å ha mål du kan jobbe med å oppnå! Tenk deg om, hva er en realistisk tidsramme? Hva om du setter deg fore at du vil minst ha vært på en date innen det har gått 1 måned? Dessuten bør du sette av tid hver dag for å ta kontakt og opprettholde kontakten med dem du er interessert i. Også her kan du sette deg et mål for hver dag, for eksempel å skrive så og så mange meldinger om dagen.

3. Vurder situasjonen fortløpende

Dette er ikke veldig romantisk, men det er effektivt: Før det blir noe mer ut av det, er partnerforslagene først og fremst kandidater. Spør deg selv om du føler deg tiltrukket av dem, og om de passer til deg når det gjelder personlighet, livsstil og vaner. Noen ganger møtes man, eller skriver fram og tilbake, uten at forholdet beveger seg framover. Da bør du vurdere om dette faktisk er noe du vil fortsette med.

4. Vær strukturert

Som du sikkert kjenner det fra arbeidslivet, er du mest effektiv dersom du har system på sakene du holder på med. Når du søker en partner, kan du sammenligne denne prosessen med søken etter en jobb. Både du og den potensielle partneren er i jobbsøkerposisjonen, samtidig som dere er den som velger ut hvilken kandidat som blir invitert til intervju, eller henholdsvis date.

Har du mange kandidater å velge mellom, er det lett å miste oversikten. Det ville bli veldig pinlig om du blander navnene eller personlige opplysninger til de ulike datene dine! Så hvorfor ikke holde styr på datingen med en god gammel liste, der du skriver opp viktigste fakta? Da blir det lettere å beholde oversikten.

Fordelene med effektiv dating

Enda det kan virke en smule kynisk å håndtere dating som om det var et praktisk jobb-prosjekt, så er det ikke dumt: Slik kan du spare deg for frustrerende lange ventetider, men også for sårete følelser. Organiserer du den første datingfasen godt, vil du ha mye mer overskudd og romantisk «energi» å gi når du først har funnet drømmepartneren. Lykke til med partnersøket – kanskje ved hjelp av våre effektive datingtips?

Om artikkelforfatteren: Elisa Kaiser

Elisa Kaiser er ansvarlig for EliteSingles.no

Les flere artikler skrevet av Elisa Kaiser