Online dating – slik lager du en god profil!

Å date online kan på noen måter minne om en jobbsøkerprosess. Ikke særlig romantisk, tenker du, men sammenligningen er likevel ikke helt på jordet. Profilen din ligner en cv, der du oppgir dine personlige egenskaper og kvaliteter. Basert på denne tar interesserte kontakt. Vi gir deg gode tips for hvordan du skal lykkes med nettdating.

Online dating handler om å gi av seg selv

For å skille deg ut, kan du gi eksempler på hvordan dine beste egenskaper kommer til syne. Som i en jobbsøknad – vis hvordan og hvorfor du er ”kreativ, snill og morsom”, ikke bare si det. I stedet for å skrive at du er omsorgsfull, kan du si noe som ”Jeg er av typen som skraper is av rutene på bilen din og varmer den for deg en kald vintermorgen”. Det handler om å skape positive og varme assosiasjoner rundt din egen personlighet. Hva med å beskrive et av favorittøyeblikkene dine, eller din ideelle date? Dette vil sette fantasien i sving hos leseren.

"En personlig profiltekst kan være det som gir andre lyst til å ta kontakt."

lage en online dating profil

 

Unngå generaliseringer

Innen online dating er en annen viktig del å fortelle om interesser og verdier. Det kan være fristende å ramse opp alt man synes er viktig, enten det er barn, reising eller sykkelsport. Slik informasjon sier likevel lite om deg til partnerforslaget ditt. Hvem setter vel ikke pris på en ferie? Og det er en selvfølge at barna er det viktigste for enhver forelder. Kommer du ikke på noe i farta, kan det være lurt å skrive ned spørsmålet på en lapp. Sett underbevisstheten din på saken, og så kommer du nok på noe som beskriver deg bedre som person. Dette kan du føre inn i ettertid. Online dating trenger ikke være så vanskelig – nettdating kan til og med være bedre enn vanlig dating!

Oppdater profilen din regelmessig

Har du nettopp startet i en ny jobb eller fått en ny hobby, kan du med fordel fortelle om det på profilen din. Tenk på profilen din som et verktøy som skal gjøre din potensielle match interessert i deg. Du bør altså ikke legg ut hele livshistorien din selv om du driver med online dating, men la det være rom for litt nysgjerrighet rundt hvem du er. Skjer det noe annet spennende i livet ditt? Prøv å fortelle om hvorfor det er viktig for deg. Skriv om forskjellige temaer for å inspirere andre til å stille deg spørsmål.

"Legg tid og energi i profilen for å lykkes best mulig med online dating."

i gang med online dating

 

Vær positiv

Vi gir deg muligheten til å beskrive ting du ikke liker på profilen din. Mange har klare idéer om hva de ikke ønsker seg i et fremtidig forhold, basert på dyrekjøpte erfaringer. Dette er både forståelig og lov, men husk på hvilket inntrykk du ønsker å gi. Spar på tiradene og fokuser heller på det positive.

I din profil på ELITESINGLES får nemlig andre se et utvalg av din basisinformasjon og personlighetsprofil. Du kan for eksempel skrive om hva du søker og hva som er viktig for deg i søket – så legg gjerne tid og energi i profilen for å lykkes best mulig med online dating.   
 
Hva er ditt beste tips til andre? Har du lyst til å møte andre single på søken etter et langvarig forhold? Opprett din profil hos Elitesingles nå!

 

 

Les også

 • datingsider bringer lykke
  Datingsider – fra skamfullt til sofistikert og moderne

  Nettdating har aldri vært mer populært. Stadig nye matchmaking- og datingsider på nett, tyder på at vi nordmenn har tatt imot konseptet med åpne armer.  Vi har sett nærmere på fenomenet online dating. Hva får nordmenn til å søke etter en partner på nett?

 • forelsket
  Lær å kjenne igjen tegn på forelskelse

  Du har sommerfugler i magen, men føler deg usikker på om følelsene er gjensidige? Her finner du en liste på 10 klassiske tegn på forelskelse som hjelper deg å forstå om den andre også er forelsket!

 • Velg riktig bilde
  Velg riktig profilbilde! Les våre tips!

  Får du besøk på profilen uten å bli kontaktet? Da kan det være en idé å revurdere valget av profilbilde. Bildet ditt gir nemlig et viktig førsteinntrykk sammen med profilteksten. Å gi profilen et ansikt, bokstavelig talt, gjør at andre lettere husker deg.