Dating i Stavanger: Utnytt de vakre omgivelsene

Stavanger ligger vakkert til mellom fjord og fjell på Nord-Jæren i Rogaland. Både landskapet og bybildet er variert og spennende – akkurat slik som menneskene som bor her. Det bugner av muligheter for deg som er singel i Stavanger og på jakt etter ny partner. Byen er rik på byliv, kultur og natur og er et perfekt utgangspunkt for den som planlegger en romantisk date.
Dating i Stavanger

Singellivet i oljehovedstaden

Stavanger er kjent for å være den byen i Norge som er mest preget av oljen: Mange som bor her jobber i en eller annen sammenheng med olje, enten det er offshore, med forskning eller bearbeiding og administrasjon. Dette gjør at kvalifiserte folk fra hele Norge har flyttet til Stavanger, og det også finnes et spennende internasjonalt miljø.

Dette setter sitt preg på bylivet i Stavanger, og det er alltid noe å oppleve. Samtidig har nok oljen også gitt byen et høyt prisnivå. Det finnes likevel rikelig med muligheter for spennende dater, enten det er på et stramt budsjett eller hvis du har friere tøyler.

Dessuten var Stavanger lenge kjent som «misjonsbyen», og kristendommen spiller fremdeles en viktig rolle i livet til mange beboere i Stavanger-området.

 

Treff en attraktiv Siddis med EliteSingles!

Uansett om det er friluftsliv, kultur eller hjemmekos man bruker fritiden til, så ønsker mange single seg en partner å dele opplevelsene med. Med EliteSingles kan du finne deg en kjæreste som har samme interesser som deg. Takket være vår matchmaking-metode får du partnerforlag som passer  personligheten din. Legger du for eksempel vekt på å bli kjent med single som deler din tro, kan du innstille at religion er et viktig kriterium.

Dessuten kan du oppgi om du bare ønsker partnerforslag fra Stavanger, eller om du vil utvide søket til hele Sør- og Vestlandet. Er du åpen for å bli kjent med single som bor litt lenger unna, er sjansene større for at du vil finne den rette!

I alle fall er det et godt valg å søke i Stavanger: En anonym undersøkelse blant EliteSingles' registrerte medlemmer avslører nemlig at single fra Stavanger anser seg selv som veldig attraktive. De kom på andreplass, rett etter bergenserne. Folk som bor i Stavanger ser ut til å gjenspeile de vakre omgivelsene!

Tips:

 • på date i Gamle Stavanger
  Dating i den sjarmerende byen

  Stavanger by er karakteristisk med sine lave bygninger og hvitmalte trehus. Knappe 200 av dem utgjør «Gamle Stavanger», Europas best bevarte trehusbebyggelse som ligger idyllisk til på vestsiden av Vågen. Det kuperte, brosteinbelagte sentrumsområdet er en oppdagelsesferd i seg selv, og de trange gatene byr på sjarmerende overraskelser for dem som er på date i Stavanger.

  I sjarmerende kontrast ligger nemlig trehusene i Øvre Holmegate i all verdens pastellfarger. I dag ligger Stavangers koseligste kafeer og barer i nettopp dette området, med intim stemning og avslappet atmosfære som skapt for første date.

   

   

 • romantisk i Stavanger
  Reis bakover i tiden

  Har dere kultur og historie som felles interesser, kan en tur i Stavanger-regionen bli en riktig spennende opplevelse. «Svarthola» på Randaberg er Norges eldste steinalderboplass, og ved Hafrsfjord står det historiske minnesmerket «Sverd i Fjell» hvor Harald Hårdfagre samlet landet vårt til et kongerike i 872. Ikke langt unna ligger et rekonstruert gårdsanlegg fra folkevandringstiden. Legg besøket til Jernaldergården til en ettermiddag eller kveld og nyt Stavangers vakreste solnedgang over Jærslettene, som kan ses fra høyden som ligger like utenfor sentrum.

   

 • date i Stavanger
  Ut i naturen

  Johan Galtung kalte naturen vår sanne religion, og sverget på at våre guder heter Fjellet, Vidda og Havet. En utflukt til storslåtte Prekestolen er garantert et minne for livet, enten man tar turen for første eller tiende gang. Ellers går den nyåpnede turstien i fjæra langs Gandsfjorden fra Stavanger sentrum og helt inn til Sandnes. Den egner seg ypperlig til bedagelige spaserturer som legger til rette for den beste bli-kjent-samtalen for dere som holder på med dating i Stavanger.