«Jeg elsker deg» – når, hvor ofte og hvordan skal man si det?

forelsket par

Du er lykkelig med den nye kjæresten og forelskelsen er i ferd med å gå over til dypere kjærlighet. Da har du sikkert lyst til å si de tre magiske ordene! Mange er usikre på hvilket tidspunkt og hvilken måte som er best. Her finner du inspirasjon til den perfekte kjærlighetserklæringen.

Uttrykk for dyp kjærlighet

Å si «Jeg elsker deg» har stor betydning. Særlig når det er første gangen man sier det til kjæresten. Men også hvis det blir vanligere å si det med tiden, så pleier disse tre ordene å beholde sin store betydning så vel som sin magiske virkning.

„Jeg elsker deg» er noe av sterkeste man kan si med ord. Det betyr mer enn «Jeg er glad i deg» og det uttrykker også noe større enn forelskelse. Det ligger en viss tyngde i disse ordene: De står for den helt spesielle, dype intense følelsen av å elske et annet menneske.

EliteSingles’ psykolog Salama Marine forklarer at det handler mye om tillit: «Du må stole fullstendig på kjæresten for å si ”Jeg elsker deg”, og du må også ha selvtillit nok til å takle eventuelle skuffelser. Ved å si disse tre ordene, blottlegger du følelsene dine, men det kan hende at den andre ikke svarer med de samme ordene.»

Når man sier «Jeg elsker deg» for første gang er man naturligvis nervøs og litt redd. Her lønner det seg å høre på magefølelsen: Etter en viss tid vil du merke om kjæresten er klar for å høre, og gjengi, «Jeg elsker deg».

Når er det beste tidspunkt for å si «Jeg elsker deg»?

jeg elsker degAlle er forskjellige, men de fleste synes at det er skremmende å få en kjærlighetserklæring altfor tidlig. Psykologen forklarer hvorfor det er slik: «Å si ”jeg elsker deg” etter veldig kort tid, eller for ofte, kan tyde på at du ikke tar forholdet alvorlig nok. Det viser faktisk at disse tre ordene ikke er særlig viktige for deg. Dyp og ekte kjærlighet utvikler seg nemlig over tid, derfor pleier de fleste å vente en stund før de sier ”jeg elsker deg”.»

Men hva betyr nå «for tidlig», og når er det rette tidspunkt? Dette spørsmål finnes det ikke noe generelt svar på, siden alle mennesker er forskjellige, og det også er avhengig av andre faktorer som livshistorie og omstendigheter. En spørreundersøkelse blant EliteSingles’ medlemmer kom riktignok frem at halvparten av de spurte (52 %) synes det er normalt å si «Jeg elsker deg» en til tre måneder ut i forholdet, mens én av fire (24 %) ville vente til det har gått tre måneder.

Hvordan si «Jeg elsker deg»? Det finnes mange måter å uttrykke kjærlighet på!

  • Forbered en god middag med musikk og stearinlys, eller tenn et bål i peisen. Slik lager du en veldig romantisk setting for å si de tre ordene.
  • Synes du romantikk bare er kliss, men vil likevel si til kjæresten at du elsker ham/henne? Da kan du si «Jeg elsker deg» helt spontant, i en helt alminnelig situasjon. Det kan for eksempel være veldig sjarmerende å få en kjærlighetserklæring over oppvasken.
  • Hvis du ikke tør eller liker å si de tre ordene «Jeg elsker deg», så kan du også uttrykke dette med andre tegn. Det mest klassiske hjelpemiddelet er å gi blomster, og røde roser står for dyp kjærlighet. Mange setter også pris på å få blomster med et kort, der det står «Jeg elsker deg», eller at du sier ordene når du gir dem til din kjære.

kjærlighetens språk

Hvor ofte skal man si «Jeg elsker deg»?

Når man er i et forhold er det ikke like spennende å høre eller si disse tre ordene lenger. Med tiden blir man trygg på hva den andre føler, men det er likevel veldig hyggelig å få bekreftet at kjærligheten fremdeles er gjensidig. Også her er det mange som lurer på hva som er vanlig: Kan man gå den andre på nervene ved å si ordene for ofte? Mister de kanskje sin verdi hvis de brukes til stadighet?

Her er meningene svært forkjellige fra land til land. En stor internasjonal undersøkelse viser at de fleste nordmenn (60 %) vil høre «Jeg elsker deg» én gang i uka, og kun 16 % vil høre det hver eneste dag. I Sør-Europa ser det annerledes ut: I Frankrike og Spania er det tydeligvis vanlig å si «Jeg elsker deg» minst én gang om dagen. 46 % av franskmenn vil at kjæresten skal si «Je t’aime» hver dag, og 35 % av spanjolene ønsker å høre «Te quiero» daglig.

Uansett om du velger å si det med blomster eller med ord, enten du sier det på norsk eller på et annet språk, så er det viktigste at du mener det du sier. Ærlighet er veldig viktig når det kommer til kjærlighet og forhold, og hvis du og kjæresten virkelig er sjelevenner og passer riktig godt sammen, så vil dere kunne snakke om det, i tilfelle en av dere synes at kjærlighetserklæringen kom for tidlig eller for hyppig.

Lykke til med kjærligheten!

Er du på søken etter noen du kan si «Jeg elsker deg» til? Registrer deg hos EliteSingles i dag og finn kjærligheten!

bli medlem

Om artikkelforfatteren: Elisa Kaiser

Elisa Kaiser er ansvarlig for EliteSingles.no

Les flere artikler skrevet av Elisa Kaiser