Finn en perfekt gave til kjæresten

gave fra kjæresten

«Hva i all verden skal jeg finne på å gi til kjæresten min i år?» Dette er det mange som lurer på i forkant av jul, partnerens bursdag eller valentinsdagen. Særlig hvis man nettopp har blitt kjærester, men også når man har vært sammen veldig lenge, er det vanskelig å finne en idé. Her har du tips til å komme på den perfekte gaven til kjæresten samt konkrete gaveideer!

Gave til den nye kjæresten

Når man nettopp har blitt sammen og ikke kjenner den andre særlig godt enda, synes mange det er spesielt utfordrende å finne på en gave til kjæresten. Man vet ikke hva den andre er glad i eller kunne ønske seg, og er dessuten gjerne redd for å tabbe seg ut: Hva om kjæresten ikke liker gaven? Kanskje han eller hun vil tyde en upassende gave som et tegn på at forholdet ikke fungerer?

Med mindre man bare får en idé ut av det blå, er det ikke nødvendig å gi hverandre gaver i det første stadiet av forholdet. Men hvis man blir kjent like før en av de store festene som de fleste i samfunnet vårt feirer (særlig bursdag og jul, og valentinsdagen for noen), vil man gi kjæresten en gave – og den skal helst være perfekt!

Klikk her for å hoppe direkte til gaveideene:

Hva gir man til kjæresten som har «alt»?

Et lignende problem har mange som har vært sammen med partneren sin i flere år. Da har de gjerne «brukt opp» de originale ideene, samtidig som paret har skaffet seg det fleste de kunne trenge gjennom årene. Det blir vanskelig å finne på en spesiell og personlig gave når man allerede har gitt hverandre flere titalls gaver til de ulike anledningene. Akkurat som det er utfordrende å opprettholde forelskelse og lidenskap i et forhold, kan det også bli litt kjedelig på gavefronten når årene går.

Den perfekte gaven?

Smaken er forskjellig og det finnes selvfølgelig ingen universalgave som alle blir like glad for. Likevel er det noe som kjennetegner alle gaver som faller i smak: Det er at de bærer preg av omtanke og oppmerksomhet. En gave som viser at den andre har brukt tid på å finne ut hva man liker, hva man ønsket seg, eller hva man ville bli glad for, uttrykker rett og slett kjærlighet.

gaver til kjærestenVi lever i en tid hvor de fleste av oss lever i overflod og heller har for mange enn for få ting i huset. Da er det best med gaver som ikke tar mye plass eller fanger støv. Også med tanke på miljø og bærekraft kan det være greit å ikke kjøpe enda en duppedings til kjæresten, men heller velge en gave som vedkommende virkelig mangler, eller en gave som ikke er en ting.

En riktig fin gave til kjæresten behøver heller ikke å koste skjorta. De aller fleste blir glad for en personlig gave som på en eller annen måte referer til forholdet deres. Det kan være en CD med musikken som ble spilt den kvelden dere ble kjent. Det kan faktisk være nesten gratis, hvis du lager den selv. Eller kan være at dere tar hverandre tid til å tilbringe en romantisk kveld sammen og slår av mobilen, for å gi hverandre udelt oppmerksomhet.

Hvis kjæresten kommer med jule- eller bursdagsønsker, er ikke valget så vanskelig lengre. Det er faktisk veldig praktisk! Enkelte vil riktignok synes at det er ganske uromantisk å bare kjøpe en gave som ble «bestilt». I dette tilfelle kan man forsøke å gi gaven en personig vri. For eksempel ved å velge farge/fasong på det som kjæresten ønsket seg eller ved å legge til en liten selvlaget og mer personlig gave.

Tips til å finne en gave som virkelig passer

Vær oppmerksom på hva kjæresten din liker. Kanskje han eller hun stadig forteller om en film/CD/skuespiller/bok…, så kan du huske på dette og gi noe relatert når du trenger en gave. Drømmer han/hun om å reise til et spesielt land, kan du enten gi ham/henne en reise dit, eller (det er både billigere og enklere) bøker, reiseguider eller musikk fra dette landet.

Hvis dere er ute og shopper og du legger merke til at kjæresten synes noe er spesielt fint, bør du huske hva det var. Hver gang du har en idé til en gave, bør du faktisk skrive det opp. Det skjer dessverre altfor ofte at man leter etter en gave og bare husker at man hadde en idé, men ikke husker hva det var. Har du en liste, så er det bare å ta den frem neste gang du vil gi en gave til kjæresten. Dette er spesielt praktisk når kjæresten har bursdag rundt juletider, for da må man jo komme på flere gaver på kortere tid.

Gavetips til kjæresten:

1. Til bursdagen

På fødselsdagen feirer vi at vedkommende ble født for så og så mange år siden. Det er dermed den mest personlige festen vi feirer. Her er det bare bursdagsbarnet som får gaver, og som står i sentrum av oppmerksomheten. Derfor kan bursdagsgaven til kjæresten være spesielt personlig.

 • Et gavekort til en profesjonell massasje eller et spa-opphold sammen med deg
 • Et fotoalbum med bilder fra en reise dere har vært på sammen
 • En invitasjon til en romantisk middag på restaurant
 • En parfyme du vet at kjæresten liker eller en du tror ville passer til ham/henne

2. Til jul

jul med kjærestenJulen er familietid og par som har vært sammen lenge, feirer gjerne julaften sammen med foreldre, søsken og slektninger. Derfor er ikke julen nødvendigvis den beste anledningen til å gi veldig intime gaver, som for eksempel sexy undertøy. Til jul kan man heller kjøpe en gave som kjæresten kan bruke til noe praktisk. Dessuten ligger det flere måneder med vinter foran oss, så det passer godt med gaver som har noe med vinteraktiviteter å gjøre.

3. Til Valentinsdagen eller 1års jubileum

Alle hjerters dag, eller Valentinsdagen, er en fest for kjærligheten. Dette er den perfekte anledningen til å vise kjæresten hvor viktig han/hun er og for å friske opp forelskelsen litt igjen. Et forhold kan ha godt av en liten påminnelse, og denne dagen kan bli veldig romantisk, hvis man tar seg tid for hverandre og kanskje gir den andre en liten gave.

Har man vært sammen i ett år, er det også vanlig å feire dette litt og gi en liten 1års gave til kjæresten. Mange fortsetter å feire at de ble sammen hvert år og går kanskje ut og spiser på jubileumsdagen sin.

 • Hva med å overraske kjæresten med en selvlaget flere retters middag?
 • Hva med å skrive opp alt man har opplevd sammen, som en romantisk dagbok?
 • Hva med å gi kjæresten din blomster? Det kan være helt klassisk røde roser, eller noe mer uvanlig, som roser i en annen farge eller en fargerik bukett av andre blomster.
 • Hva med et bilde av dere i en fin ramme?

NB: Dette bør du ikke gi til kjæresten!

Det er ikke bra for et forhold å gi kjæresten en gave som han/hun blir skuffet over. Dette kan for eksempel skje hvis det synes at du ikke gadd å tenke på hva kjæresten ville like, men bare kjøpte ett eller annet i farta. En annen tabbe er å gi kjæresten noe som tolkes som en oppfordring til å forandre seg, enten det gjelder klesstil eller vekt.

 • Rynke- eller cellulittkrem
 • Bøker som gir tips til å bli bedre i noe, eller for å slanke seg
 • Klær som ikke tilsvarer kjærestens smak, men din egen
 • Et rosa plastikkhjerte eller billig sjokolade

Lykke til med jakten på den perfekte gaven til kjæresten! Har du et forslag til hva andre bør gi til kjæresten sin? Da kan du legge igjen en kommentar nedenfor!

Om artikkelforfatteren: Elisa Kaiser

Elisa Kaiser er ansvarlig for EliteSingles.no

Les flere artikler skrevet av Elisa Kaiser