Valentinsdagen: Så romantiske er nordmenn

Valentinsdagen

Berlin, februar 2016. I anledning Valentinsdagen har EliteSingles kartlagt hvor viktig kjærlighetserklæringer og blomster er for forhold, både i Norge og Europa. Vår internasjonale undersøkelse viser at nordmenn heller sier det med blomster enn med ord, og norske menn er på Europa-toppen når det gjelder ønsket om å få blomster.

For å finne ut om noen nasjoner er mer romantiske enn andre, har EliteSingles gjennomført en stor spørreundersøkelse i samarbeid med sine internasjonale søstersider. Til sammen deltok 8725 europeiske brukere.

(saken fortsetter under illustrasjonen)

Hvor ofte skal man si «Jeg elsker deg» til kjæresten?

Deltakerne i undersøkelsen, som alle er single medlemmer av datingtjenesten, ble spurt om hvor ofte en fremtidig partner burde si at han eller hun elsker dem.
Flertallet av de norske brukerne (60 %) ville høre «Jeg elsker deg» én eller flere ganger i uka. Kun 16 % ville få en kjærlighetserklæring hver dag.

I Frankrike og Spania er det tydeligvis mest utbredt å si «Jeg elsker deg» minst én gang om dagen. 46 % av franskmenn ønsker å høre «Je t’aime» hver dag, og 35 % av spanjolene vil at kjæresten skal si «Te quiero» daglig.

Folk fra Nederland og Belgia var de mest nøkterne: Her ønsket kun 11 % av deltakerne daglige kjærlighetserklæringer.

Her finner du tips til når, hvordan og hvor ofte du bør si Jeg elsker deg!

Norske menn vil ha blomster

På Valentinsdagen er det mange som gir blomster for å uttrykke sine følelser. Undersøkelsen viste at blomster er spesielt populære i Norge! Faktisk hadde bare franskmenn et enda større ønske om blomster enn nordmenn: 65 % av de franske og 60 % av de norske deltakerne ville få blomster av partneren.

Det som var spesielt påfallende i Norge var at ikke bare kvinnene ønsket å få blomster (69 %), men også halvparten (47 %) av mennene! I ingen andre land ville så mange menn få blomster av partneren – for eksempel ønsket kun 3 % av finske menn å få blomster.

Mens spanjolene virket så lidenskapelige som de har rykte om å være, når det gjaldt ord, så er ikke ønsket om blomster like høyt: Kun 28 % av spanjolene vil at kjæresten skal gi dem blomster. Kanskje det ikke er nødvendig å si det med blomster, når man sier det med ord hver dag!

Også på blomsterfronten var hollendere og belgiere de minst ivrige: Kun 23 % ville at partneren skulle vise dem kjærligheten sin med blomster – til tross for at Holland regnes som tulipanenes hjemland.

Her finner du enda flere gavetips til kjæresten.

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon