5 tegn som viser at du har vært singel for lenge

singel dame

Til tross for singellivets mange gode sider, kan det hende man kommer til et punkt hvor singeltilværelsen begynner å påvirke livet negativt. Da er det viktig å innse at det kanskje er på tide å gjøre noe med sitasjonen.

Går det an å være singel for lenge?

Mange velger bevisst å være singel og er helt fornøyd med å leve alene. Det har mange fordeler: Du kan breie deg ut i senga og se på akkurat hva du vil på TV. Og selvfølgelig har du også mer energi og tid du kan bruke på karrieren, venner og familie.

Likevel kan det hende du har vært singel for lenge. Ingen sier at man ikke kan ha det bra som singel eller at man nødvendigvis må ha en kjæreste! Men, hvis du begynner å ha det dårlig fordi du er for mye alene og egentlig lengter etter en partner, bør du ikke fortrenge dette.

Her kommer en liste med fem tegn som tyder på at du har vært singel for lenge. Selv om noen av eksemplene virker humoristiske, så er alle indiser på at singeltilværelsen begynner å påvirke deg negativt.

1 Du vurderer å få deg en katt

Hver kveld kommer du hjem til en tom og stille leilighet. I begynnelsen føltes det ganske deilig, men med tiden begynner det å bli litt stusselig. Tenk så hyggelig det hadde vært med et husdyr som kom deg i møte hver gang du låser opp døra, og som kan varme deg på kalte vinterkvelder. Det er ikke meningen å dømme katteelskere – katter er nydelige dyr! Men å få seg en katt eller et annet kjeledyr fordi du føler deg alene vil aldri erstatte kjærligheten et annet menneske kan gi deg!

2 Du blir skikkelig lat

Gidder du ikke å trene fordi du ikke har noen å imponere? Synes du det er vanskelig å komme i gang med noe? Den perfekte fredagskvelden er å se på film i pysjen med en pose fredagsgodt i fanget? Det er fort gjort å bli inaktiv, men glem ikke å ta vare på deg selv og helsa. Det er godt for deg å trene og være aktiv, fordi det får deg til å føle deg bedre og mer attraktiv, og gir deg bedre selvtillit. Og går du ut og treffer venner, vil du også føle deg bedre enn når du bare sitter hjemme. Dessuten øker du sjansene til å treffe noen – for ikke å være singel lengre.

3 Du får dårlige matvaner

godteri

Du synes det blir vanskelig å lage forskjellige retter hver dag, så det blir enten til at du spiser det samme i flere dager, eller at restene havner i søpla. Ferdigmat blir din beste venn: Det er så lettvint å steke en Grandiosa eller bestille take-away fra kinarestauranten rundt hjørnet. Selv om det er praktisk i en travel hverdag, så er ferdigmat en litt trist erstatning for gode og sunne middager man lager og nyter sammen med kjæresten! Er yndlings- kokeboken din «Hundre mikrobølgeoppskrifter til en person» eller take-away-menyen, så er dette et tydelig tegn på at du har vært singel for lenge.

4 Du mister selvtillit

Etter å ha vært alene en lengre stund, hender det at man begynner å nedvurdere seg selv og tenker «Det er noe som ikke stemmer med meg.» Man begynner ofte å tvile på at man er attraktiv, interessant eller morsom nok til å finne en kjæreste. Det stemmer ikke på langt nær! Selvtilliten er din beste trumf som kan hjelpe deg å bli kjent med andre, og burde ikke gi deg vonde følelser. Derfor er det viktig å jobbe med selvtilliten. Synker selvtilliten på grunn av at du er singel, setter du i gang en ond sirkel, for har du lite tro på deg selv, synker også sjansene for at en annen legger merke til de flotte sidene dine.

5 Du tenker på eksen din

Uten at du vet hvorfor, så har du tenkt mye på eks-kjæresten din i det siste. Det er aldri et godt tegn å komme til dette punktet. For å forhindre å romantisere forholdet med eksen bør du ta deg sammen og tenke tilbake til grunnen for at det ble slutt – det fantes sikkert en god grunn. Prøv heller aktivt å treffe nye mennesker enn å gruble over fortiden. Øk sjansene for å bli kjent med noen på trening, kafé eller på byen. Og hvis du ikke føler deg vel i slike omgivelser, eller ikke har mye fritid, kan du prøve om dating på nett er noe for deg!

Våg å legge singellivet bak deg! Finn partneren som virkelig passer til deg med EliteSingles!

Om artikkelforfatteren: Elisa Kaiser

Elisa Kaiser er ansvarlig for EliteSingles.no

Les flere artikler skrevet av Elisa Kaiser