5 tips for singelreiser – kjærligheten finnes overalt

singelreise

Har du lyst til å legge ut på en eventyrlig reise, men har ingen å reise sammen med? Drømmer du om å ikke bare oppdage nye steder, men også ny kjærlighet? Enda det kan føles skummelt å reise helt alene, så har du faktisk ekstra gode sjanser for å finne kjærligheten på ferie! Vi gir deg fem gode råd for å lykkes.

Uansett om du planlegger en verdensreise eller en helg i en europeisk storby, så finnes det få ting som er like givende, inspirerende og lærerike som å reise. Det kan likevel føles en smule usikkert å dra av gårde helt alene – følg våre tips for å få det beste ut av singelreiser!

1. Vær obs på et åpent kroppsspråk

Når man sitter et sted alene, er det fort gjort å ta frem mobilen for å sjekke sosiale medier, lese nyheter eller bare surfe på nettet. Men om du virkelig vil bli kjent med noen på reisen, bør du unngå å stirre på telefonen – det er en sikker måte å skremme bort folk som vil snakke med deg. Tenk også på at kroppsspråket ditt bør være åpent , for det registreres av andre helt ubevisst. Sitter du med armene krysset over brystet, så formidler du inntrykket av å være lukket og avvisende. Et åpent blikk og et smil oppfattes derimot alltid som positivt og innbydende.

2. Velg stedet du bor på med omsorg

Hvor du bestemmer deg for å overnatte i ferien spiller en enorm rolle for hvor enkelt det blir å treffe andre reisende. Vårt tips er å bo på vandrerhjem, der det er lett å bli kjent med nye mennesker. Vandrerhjem er ikke lengre bare noe for ungdommer eller backpackere; i dag finnes det massevis av virkelig fine vandrerhjem verden rundt. Velger du likevel å bo på hotell, pass på at det finnes muligheter til å treffe andre der også, som for eksempel ved svømmebassenget eller i hotellbaren.

3. Vær en aktiv turist

Bli med på utflukter og turer som arrangeres av hoteller eller reiseorganisasjoner. Du vil ikke bare lære masse om stedet du befinner deg på, men du vil også dele opplevelsen med andre. Oppdager man et nytt sted sammen, får man helt automatisk noe å snakke om. Forhør deg om hva slags aktiviteter som tilbys på feriestedet og velg det som interesserer deg mest. Da er sjansene størst for å møte likesinnede mennesker – og det å ha felles interesser er det beste grunnlag for kjærlighetsforhold.

aktive single4. Våg å starte samtaler på singelreiser

Når du reiser alene, og særlig hvis du er i et fremmed land, er det vanlig å føle seg usikker og sårbar. Selv om dette ikke er noen behagelig følelse, så ligger det en sjanse i det: Det å trenge hjelp er en utmerket grunn til å snakke med andre reisende – og hvorfor ikke med lokalbefolkningen? Å be om en veibeskrivelse eller tips kan være en utmerket grunn til å prate med en du er interessert i.

5. Ta kontakt med andre singelreisende

Våg å utsette deg for ukjente situasjoner: Spenningen og adrenalinet gjør at du får en helt annen utstråling enn du har i hverdagen hjemme! Og sjansene er store for at andre som reiser alene også ønsker å bli kjent med deg. På singelreiser, men også i livet generelt, lønner det seg å ha et åpent hjerte og sinn. Med denne innstillingen kan du finne kjærligheten hvor som helst!

Har du tips til andre som skal ut på singelreise? Legg igjen en kommentar!

Om artikkelforfatteren: Elisa Kaiser

Elisa Kaiser er ansvarlig for EliteSingles.no

Les flere artikler skrevet av Elisa Kaiser