Slik påvirker mobilen kjærlighetslivet

mobiltelefon i forhold

Mobilen har nærmest blitt en tredje part i mange forhold. Men hvordan påvirker telefonen faktisk dagens kjærlighetsrelasjoner? EliteSingles’ nye spørreundersøkelse viser hvilken rolle tekstmeldinger spiller når det kommer til dating, forhold, utroskap og samlivsbrudd. I tillegg gir vi deg tips til smart mobilbruk i datingfasen.

De fleste av oss sender og mottar flere meldinger per dag – enten som SMS eller direktemelding i apper som Whatsapp, Messenger og lignende. Men særlig i begynnelsen av et forhold, er det å skrive meldinger en kunst i seg selv. Når man ikke kjenner mottakeren godt enda, sitter man gjerne med mobilen i hånden i en halv evighet, og vrir hodet for å finne den perfekte formuleringen.

EliteSingles har gjennomført en undersøkelse blant nærmere 500 single fra Norge og Sverige for å finne ut hvilken rolle tekstmeldinger spiller når det kommer til dating og forhold i dag. Alle bruker meldinger på en ulik måte: noen har lange konversasjoner på SMS eller chat, mens andre bare benytter mobilen til praktisk bruk. Uansett hvilken type du er, så kan du finne interessante resultater fra undersøkelsen samt råd til smart mobilbruk nedenfor.

Meldingenes betydning

Undersøkelsen viste at flertallet av deltakerne foretrekker telefonsamtaler framfor meldinger når de kommuniserer med partneren. Men når det handler om å ta kontakt med noen man har vært på en date med, ville 77 % heller sende en melding. Over halvparten (60 %) synes at det er viktig at partneren regelmessig sender meldinger. De har rett og slett blitt den mest praktiske metoden for å kommunisere med sine nære og kjære.

Utroskap og sexting

Om mobilen kan være veldig hjelpsom for å starte en kjærlighetshistorie, så kan den også bidra til å avslutte den. 14 % har smuglest meldinger på partnerens telefon – og kanskje med god grunn. 13 % oppgir at de har initiert utroskap via SMS! 18 % har sendt lettkledde bilder av seg selv, og 39 % har mottatt slike bilder fra andre. 78 % anser såkalt «sexting» (å sende lettkledde bilder eller sexy meldinger) som utroskap.

Når forholdet er over

17 % har gjort det slutt via melding, men 80 % synes det er uakseptabelt å slå opp på SMS; dette må man gjøre ansikt til ansikt. 33 % sletter alltid telefonnummeret til eks-kjæresten fra mobilen sin; slik kan de sannsynligvis komme raskere over eksen.

SMS – vett og etikette

1. Dobbelsjekk før du sender

En av tre (33 %) svarte at de ville miste interessen hvis de fikk meldinger med stavefeil fra en potensiell partner, så det lønner seg å være sikker på at alt er riktig før man trykker på «send»-knappen. Visst har det blitt vanlig å bruke forkortelser og emojis for å uttrykke seg. Men ikke overdriv, det kan lett virke barnslig, særlig om du ikke kjenner den du sender dem til godt.

De fleste telefoner har stavekontroll, men nettopp derfor lønner det seg å ta en siste titt på meldingen før du sender den: Har du gjort tastefeil, kan det lett skje at mobilen retter dem til noe helt annet – slik kan det oppstå veldig morsomme, men også pinlige misforståelser. Og når en melding har blitt sent, er det lite man kan gjøre for at den ikke kommer frem.

2. Hold det kort og enkelt

Også her kommer det an på hvor godt du kjenner den du sender meldinger til, men i den tidlige datingfasen kan det føles litt overveldende å få melding på melding i innboksen. Den andre setter sikkert pris på at du skriver meldingene dine med omtanke, men tenk «less is more». Det første bli-kjent-stadiet er nokså skjørt, så det kan lønne seg å være litt tilbakeholden i starten.

3. Tenk på timingen

Selv om man bør være obs på stavefeil, er det ikke lurt å vente for lenge med sendingen heller. En av tre (33 %) som var med i undersøkelsen venter å få svar på en melding innen en time har gått – men 18 % vil ha svar innen ti minutter! Du kan selv bedømme best hva som er det beste tidspunkt for å svare, bare du følger den gylne reglen «Behandle andre som du vil selv behandles». Og husk også at det aldri er noen god idé å sende meldinger når du har drukket mye alkohol – da er det definitivt bedre å vente til neste morgen!

EliteSingles ønsker deg lykke til med SMS-datingen!

Om artikkelforfatteren: Elisa Kaiser

Elisa Kaiser er ansvarlig for EliteSingles.no

Les flere artikler skrevet av Elisa Kaiser