Array

Høsten: Årets mest romantiske årstid! | ELITESINGLES

La høsten bli årets mest romantiske årstid!

høsten er en romantisk årstid

Dagene blir kortere, det begynner å bli kalt og surt – mange synes ikke det er noe stas at det er høst. Men hvorfor ikke se høsten som en ny start? Studie- og skoleåret begynner jo heller ikke uten grunn om høsten. Vi forklarer hvorfor dette er en fantastisk årstid og hvordan du kan benytte deg av det for å oppleve en romantisk date i høst!

Høst, det er den tiden når planter visner og dør – men på den vakreste måten man kan tenke seg! Bladene på trærne farges røde og gule, men også på fjellet stråler alt fra mose til lyng og småbusker i de flotteste farger.

Livets høst: Det er aldri for sent for kjærligheten

Høsten omtales ofte i metaforisk bruk. Ikke bare året vender mot slutten og naturen har gått over høydepunktet, også menneskelivet gjennomgår sine «årstider»: Når man begynner å bli eldre, lever man livets høst – noe som slett ikke behøver å være trist. Høst er ikke bare en vakker årstid, men også en vill og røff overgangstid mellom sommer og vinter. Akkurat som det kan være både storm og gylne solskinnsdager om høsten, så opplever mange at de fremdeles lengter etter kjærlighet og lidenskap i en høyere alder.

Høsten som en ny start

Høsten kommer etter sommeren: Nå har du (forhåpentligvis) samlet nye krefter i ferien og fylt opp «soltanken» – i alle fall hvis det har vært noenlunde sommervær eller du reiste til varmere strøk. Ofte føler man seg nå klar for å begynne på noe nytt, og har kanskje fått nok av alt som skjer av fester og ferie i den intense sommertiden. Enkelte synes det nærmest er deilig å komme i gang igjen med hverdagen. Dette gjelder særlig småbarnsforeldre, og spesielt alenemødre og -fedre: Endelig får de seg litt egentid igjen, når barnet begynner i barnehage eller skole igjen. For deg som er singel, kan høsten bli en ny start for kjærligheten!

Høsten som overgang

Mange liker ikke høsten siden den er forløperen for vinteren. De gruer seg til lange perioder med kulde og mørke, som sakte begynner med høsten. Men vi kan være veldig glad for at lysforholdene og temperaturene synker gradvis og ikke med en gang! Slik kan kropp og sjel sakte venne seg til forandringene, slik at høsten markerer en overgang. Det er ikke varmt lenger, men heller ikke skikkelig kalt enda – det perfekte været for å gå tur i marka og plukke sopp og bær.

sitat om høst

Tips til høstdate

Høsten er dessuten en veldig takknemmelig årstid til å være singel på, siden det finnes all verdens datingmuligheter, både inne og ute. Men også dere som er dere i et forhold, kan finne inspirasjon i listen nedenfor.

1. Gå tur i skog og mark! Enten det er en dagstur eller dere drar på hytta en hel helg eller lengre, så gir frisk luft og vakker natur godt humør. Dere får koblet av og har lettere for å snakke med hverandre når dere går, enn hvis dere bare satt på kafé. I naturen kan dere også konsentrere dere om hverandre, og blir mindre distrahert enn i det travle hverdagslivet.

2. Ta en sykkeltur: En annen form for mosjon, for deg som liker mer fart, er å sykle. Særlig når man bor i byen, er det gøy å kunne suse av gårde over landeveier uten mye trafikk. Underveis bør dere ta en pause på et hyggelig sted: Hvis været tillater det, er det alltid koselig med piknik med termos og matpakke. Ellers kan varme drikker på kafé eller turisthytter vekke varme følelser òg!

3. Hvorfor ikke kose seg hjemme, når den kalde vinden hyler ute? Tenn stearinlys og fyr i peisen, om du har en. Levende lys gir en varm og avslappende stemning til en date – vi anbefaler riktignok ikke å ha første date hjemme, men heller på et nøytralt sted. Når dere har blitt bedre kjent er det derimot både hyggelig og spennende å komme på hjemmedate!

4. Et spa-besøk eller en tur i badstuen på hytta (for dem som er så heldige å ha det) burde man nok også vente med til man er bedre kjent – eller faktisk er kjærester. Men da er dette den perfekte høstaktiviteten, selv om den strengt tatt ikke er særlig aktiv. Å ta varmen til hjelp for å slappe av, hjelper begge å glemme hverdagsstresset. Det gir også ny energi og gnist for kjærligheten å unne seg litt luksus sammen. Også hjemme kan man selvfølgelig få til samme effekt: bruk badesalt som lukter godt, og gi hverandre en massasje.

romantisk date om høsten

5. Lag skikkelig god høstmat sammen! Ta dere tid til å finne en god oppskrift, handle og forberede et deilig måltid. Hva med en kraftig viltgryte med rødvin? Eller gresskarsuppe – den typiske Halloween-dekorasjonen smaker knallgodt med fløte og krutonger. Det er både gøy og romantisk og trylle frem et godt måltid sammen, og å la den varme deilige maten varme kropp og sjel. Bon appétit!

Les flere datingtips til alle årstider her!

Om artikkelforfatteren: Elisa Kaiser

Elisa Kaiser er ansvarlig for EliteSingles.no

Les flere artikler skrevet av Elisa Kaiser