Så viktig er mobilen for kjærligheten i dag

illustrasjon SMS i forhold

Berlin, oktober 2015. Vi i datingtjenesten EliteSingles har gjennomført en undersøkelse blant nærmere 500 single fra Norge og Sverige for å finne ut hvilken rolle tekstmeldinger spiller når det kommer til dating og forhold.

Tekstmeldinger uunnværlige i dagens relasjoner

Undersøkelsen viste at flertallet av deltakerne foretrekker telefonsamtaler framfor meldinger når de kommuniserer med partneren. Samtidig synes over halvparten (60 %) at det er viktig at partneren regelmessig sender meldinger, enten som SMS eller direktemelding i apper som Whatsapp, Messenger og lignende. Meldinger har blitt den mest praktiske metoden for å kommunisere med sine nære og kjære.

SMS-dating: Vær obs på stavekontrollen!

Når det handler om å ta kontakt med noen man har vært på en date med, ville 77 % heller sende en melding. En av tre (33 %) svarte at de ville miste interessen hvis de fikk meldinger med stavefeil fra en potensiell partner, så det lønner seg å dobbeltsjekke at alt er riktig før man trykker på «send»-knappen. Man kan godt ta seg tid til dette, siden 33 % venter å få svar på en melding innen en time har gått, og 29 % nøyer seg med å få svar innen noen timer.

Utroskap og sexting

Om mobilen kan være veldig hjelpsom for å starte en kjærlighetshistorie, så kan den også bidra til å avslutte den. 14 % har smuglest meldinger på partnerens telefon – og kanskje med god grunn. 13 % oppgir at de har initiert utroskap via SMS! 18 % har sendt lettkledde bilder av seg selv, og 39 % har mottatt slike bilder fra andre. 78 % anser såkalt «sexting» (å sende lettkledde bilder eller sexy meldinger) som utroskap.

Når forholdet er over

17 % har gjort det slutt via melding, men 80 % synes det er uakseptabelt å slå opp på SMS; dette må man gjøre ansikt til ansikt. 33 % sletter alltid telefonnummeret til eks-kjæresten fra mobilen sin; slik kan de sannsynligvis komme raskere over eksen.

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon