Internasjonal dating: Hvorfor ikke date en utlending?

internasjonal dating

Når du søker en partner som virkelig passer til deg, hvorfor ikke også se utenfor landets grenser? Hvorfor ikke utvide utvalget og ikke bare søke blant nordmenn, men være åpen for å møte noen fra utlandet? Ifølge vår aktuelle undersøkelse er nemlig nordmenn, og spesielt norske kvinner svært ettertraktet i store deler av verden! Les våre tips for internasjonal dating!

Hver tredje europeer ønsker en date med Kari Nordmann

EliteSingles’ internasjonale undersøkelse kommer frem til at én av tre europeiske menn ønsker å gå på date med en norsk kvinne. Men også utenfor Europa er omdømmet godt. Vi har samarbeidet med våre søstersider i 15 vestlige land og spurt medlemmene verden over, hvem de kunne tenke seg å gå på date med.

Til sammen var det 5613 single fra Europa, Canada, Australia og New Zealand som deltok i undersøkelsen. De ble bedt om å fullføre setningen «Jeg ville helst gå på date med noen fra…» – og så fikk de velge fra en liste med land.

Blant de mannlige deltakerne var det påfallende mange som ønsket seg en date med en kvinne fra Norge. På dette kartet (klikk på forstørrelsesglasset for å se hele) ser du landene hvor det var i snitt 30 % som valgte Norge som favorittnasjonalitet:

Norske kvinner attraktive

Ekstra attraktive for svensker og spanjoler

Hos «söta bror» er vi faktisk enda mer populære: Blant svenske menn var det 43 % som ønsket å date Kari Nordmann. Dette kan nok forklares med at like barn leker best – til tross for all rivalitet så har jo nordmenn og svensker mye til felles, sammenlignet med andre nasjoner.

Langt mer overraskende er det at 59 % av spanske menn (nesten 2 av 3!) drømmer om en date med en kvinne fra Norden! Er det den eksotiske forestillingen om nordiske kvinner med blondt hår og blå øyne som frister? Hvorfor ikke våge en ferieflørt på neste sydentur?

Hvorfor er norske kvinner så populære?

Vi kan selvfølgelig bare spekulere på hva det er som gjør at norske kvinner har så godt rykte blant menn over hele kloden. Dette er tre attributter som nordmenn generelt er kjent for, og som du som singel kan dra nytte av:

1. Det er en klisjé, men det ligger også mye sant i det: Spør man folk fra verden over hvordan en typisk nordmann ser ut, vil sannsynligvis de fleste svare «Blondt hår, blå øyne, lys hud». Naturligvis er ikke alle i Norge lyse, men det er et faktum at det finnes flere blondiner i Nord-Europa enn de fleste andre deler av verden.1

Det er også en kjensgjerning at mange synes at denne lyse typen er veldig attraktiv. En annen EliteSingles-studie viste at de fleste menn synes et eksotisk utseende er tiltrekkende: Mens skandinaviske menn oppfatter mørkhårete kvinner som mest spennende, assosierer menn fra kontinentet blondiner med seksuell åpenhet. Så menn fra sørligere land tiltrekkes nok av et utseende de ikke ser til daglig.

norske kvinner2. En annen aspekt som Norge er kjent for er at likestilling spiller en sentral rolle i samfunnet. Det er slett ikke slik i store deler av verden. Klart vi tenker på sydlandske machotyper som ikke vil gi slipp på de tradisjonelle kjønnsrollene – men det finnes også mange menn i utlandet som imponeres og tiltrekkes av uavhengige kvinner. Norske kvinner er kjent for å være selvstendige, gjøre karriere og samtidig være mødre. Mange menn synes at sterke kvinner er attraktive, så det er slett ikke bare utseendet som teller.

3. Norge er kjent for sin fantastiske natur og norske menn og kvinner vekker regelmessig oppsikt når de vinner den ene gullmedaljen etter den andre, særlig i vintersport. Nordmenn er kjent for å være sporty og veldig aktive. Introduser en utenlandsk date til norsk friluftsliv ved å ta ham eller henne med på hyttetur i fjellet, gå på ski eller å ligge i telt ute i naturen!

Hvordan bli kjent med en utlending?

Er du interessert i å treffe noen fra utlandet, og bli kjent med en annen kultur og kanskje også lære et fremmed språk? Du vil i alle fall utvide horisonten din og lære noe nytt. Og hvem vet, kanskje du også finner din livs kjærlighet.

I de fleste større byer finnes det internasjonale miljøer, blant annet i forbindelse med universitetene, hvor det finnes mange utenlandske studenter, men også forskere fra hele verden. I storbyene organiserer dessuten diverse kulturinstitusjoner ulike arrangementer om for eksempel hjemlandets litteratur eller musikk. Her kan du møte folk fra fremmede land på en veldig avslappet måte.

Bor du mer isolert og har mindre anledning til å treffe utlendinger i nærmiljøet ditt personlig, kan du selvfølgelig også benytte deg av nettdating for å finne en partner fra et annet land.

Hos EliteSingles matches du potensielt med folk fra alle slags etniske bakgrunner, men du kan selv innstille søkekriteriene hvis du vil treffe noen med en bestemt etnisk tilhørighet. Statistikken viser derimot at medlemmene både er åpne og nysgjerrige. Et stort flertall legger mindre, eller i svært liten grad, vekt på at partnere bør ha en spesiell etnisitet. Er du ute etter å matches med noen fra et bestemt land, kan du også melde deg inn på en eller flere av våre søstersider.

En annen måte å treffe single fra andre land er selvsagt i utlandet. Særlig hvis du reiser alene er sjansene store for å møte noen som synes ditt nordiske utseende og kanskje din sporty og uavhengige opptreden er eksotisk og tiltrekkende!

kilder:

1 https://no.wikipedia.org/wiki/Blond

2 EliteSingles’ interne statistikk, september 2015.

Om artikkelforfatteren: Elisa Kaiser

Elisa Kaiser er ansvarlig for EliteSingles.no

Les flere artikler skrevet av Elisa Kaiser