Jeg er:
Vennligst oppgi kjønnet ditt.
Vennligst oppgi en gyldig e-postadresse.
Vennligst oppgi et gyldig passord.
« Gå tilbake
13 M
Totalt antall medlemmer

Mer enn 13 millioner mennesker søker kjærligheten med EliteSingles

52/48
Jevn kjønnsfordeling

Blant våre medlemmer finnes 52 % kvinner og 48 % menn

100 %
Alle profiler kontrolleres

Manuell profilkontroll sikrer en seriøs og sikker datingtjeneste

Mann søker kvinne: Hva ser han etter?

mann søker kvinne

Når menn er på søken etter et seriøst og langvarig forhold, har de ulike ønsker og forventninger. Samtidig lurer mange kvinner på hva slags damer menn leter etter. Selv om det menn ønsker seg varierer etter person, type, alder og så videre, har vi samlet et par trekk de fleste menn setter pris på når de blir kjent med en kvinne – basert på anonymiserte opplysninger fra våre brukere.mann som leter etter kvinne

Klikk her for å lese om Kvinne søker mann eller Kvinne søker kvinne!

Mann søker kvinne: Hvor kresne er menn hos EliteSingles?

For å begynne med den gode nyheten: Menn som søker en partner hos EliteSingles er svært åpne og tolerante. Alle som oppretter en profil hos oss, oppgir hvor viktig de forskjellige søkekriteriene deres er. De kan for eksempel tydeliggjøre at kroppshøyde er svært viktig, eller at de foretrekker å bli foreslått potensielle partnere som bor i nærheten. På samme måte kan de også oppgi at disse kriteriene ikke spiller noen stor rolle for dem.

Sammenlikner man hvordan kvinnelige og mannlige brukere bedømmer viktigheten av søkekriterier, viser det seg at kvinner har nokså snevre kriterier, mens de fleste menn ikke synes det er like viktig at partnerforslagene oppfyller akkurat disse kravene.

Dette betyr ikke at mennene ikke har høye forventninger, men disse er ikke like konkrete som det mange kvinner venter. Menn ser ut til å være åpne for å la seg overraske. Ved å ikke utelukke så mange potensielle partnere fra søket, har de større sjanser for å finne en passende partner – også hvis vedkommende for eksempel er to centimeter lavere enn de egentlig ville ha foretrukket.

Mann søker kvinne – dette liker (nesten) alle menn!

1 Menn søker ekte og ærlige kvinner

Menn som ser etter et seriøst forhold, særlig når de leter aktivt via nettdating, vil bli kjent med ærlige kvinner. Det er ikke noen vits i å late som om man er annerledes enn man egentlig er. Da fremstår man både som unaturlig og veldig usikker. For å finne ut om man har kjemi og om man virkelig passer sammen, er det viktig å være seg selv.

2 Menn liker bevisste kvinner

De fleste medlemmene hos EliteSingles er godt voksne mennesker som har en del erfaring med livet og kjærligheten. Ingen ønsker å sløse bort unødvendig mye tid. Er man bevisst på hva som er viktig i et forhold, eller hva man har nulltoleranse for, øker sjansene for å lykkes med nettdatingen. De fleste menn liker kvinner som vet hva de vil.

3 Menn setter pris på tydelige kvinner

En klassisk utfordring mellom menn og kvinner ligger i kommunikasjonen. Klisjeen tilsier at kvinner snakker mye, mens menn er tause. Men selv om mange kvinner er pratsomme, betyr ikke det at menn oppfatter hva de egentlig vil si. Det hender ofte at kvinner gjør antydninger, snakker i koder og gir hint, som mannen ikke en gang legger merke til eller misforstår.1 Derfor setter menn flest pris på at kvinner sier klart hva de mener og hva de ønsker seg fra mannen.

Også senere, i et forhold, ønsker menn seg en partner som deler sine bekymringer med dem. Dette kom frem i EliteSingles’ undersøkelse om hvilke forventninger single har til en fremtidig partner. 94 % av mennene og 95 % av kvinnene som ble spurt, syntes at åpen og tydelig kommunikasjon i forholdet er svært viktig.

4 Menn faller for positive kvinner

positiv kvinneNoe av det mest attraktive er livsglade mennesker med glimt i øyet. Menn liker kvinner de kan le sammen med, og som ikke tar ting så altfor tungt. Selvsagt er ikke livet alltid en dans på roser. Men når en mann blir kjent med en kvinne, så gir en positiv og avslappet innstilling et veldig godt inntrykk. En kvinne som er fornøyd med seg selv uansett om hun oppfyller samfunnets skjønnhetsidealer eller ikke, er veldig tiltrekkende.

5 Menn imponeres av uavhengige kvinner

I datingfasen er det viktig å ikke være innpåsliten. Kvinner som sender meldinger hele tiden vil virke masete – det samme gjelder omvendt for menn. Så selv om man er interessert og kanskje litt forelsket, bør man bremse begeistringen litt. De fleste menn liker å «erobre» kvinnen ved å gi henne komplimenter, og overbevise henne over at han er den rette. Ved å ikke vise mannen med en gang at hun er interessert, kan hun vekke og opprettholde hans interesse.

6 Menn tiltrekkes av pene kvinner

Ordtaket sier at kjærligheten like gjerne faller på en lort som på en lilje. Og selv om indre verdier teller mest, så spiller det absolutt en avgjørende rolle for kjærligheten at det oppstår en fysisk tiltrekning mellom mann og kvinne. Det er imidlertid ikke så viktig å oppfylle ideale forestillinger om attraktivitet. Menn tiltrekkes ofte av detaljer som et søtt smil, en forførende munn, eller vakre øyne. Om disse skal være sminket eller ikke er en smakssak og opp til enhver kvinne. De som liker å ha på seg leppestift, vil se flotte ut med – men føler man seg ikke vel med makeup, bør man heller la være å sminke seg. Det viktigste er å være komfortabel med seg selv.

7 Menn søker kvinner i samme alder

Det er en utbredt klisjé at eldre menn søker yngre kvinner. En undersøkelse som ble gjennomført blant EliteSingles’ medlemmer i 2013 stilte nettopp dette spørsmålet. Undersøkelsen kom frem til at menn heller søker en yngre partner enn kvinner, men at de likevel ikke ser etter en partner som er mer enn ti år yngre. Dermed viser det seg at både godt voksne kvinner og menn har store sjanser å finne lykken på nettet.

8 Menn liker initiativrike kvinner

En spørreundersøkelse blant 1200 skandinaviske medlemmer hos EliteSingles kom frem til at menn ønsker at kvinner oftere skal ta initiativet til date. Til tross for at kvinner i Norden generelt sett er likestilte og moderne, ønsker flertallet av de spurte (95 %) at mannen skal foreslå å møtes på date. På den andre siden er mennene lei av å alltid måtte gjøre dette. I Norge var det én av tre menn, og i Sverige over halvparten (56 %) som ønsket seg mer initiativ fra damene.

9 Menn ønsker at kvinner lar dem være gentleman

I den samme undersøkelsen som handlet om å initiere en date, spurte vi også om hvordan brukerne våre ønsket at den skulle avsluttes: Hvem betaler regningen? Her viste det seg av menn var mer konservative enn kvinner. 83 % av mennene synes det er de som skal spandere på første date. Mer enn halvparten av kvinnene (56 %) ville heller spleise. Dette eksemplet viser tydelig at menn og kvinner ikke alltid vil det samme – så allerede i den tidlige datingfasen er det viktig å inngå kompromisser. Så selv om man for sin egen skyld bør være bevisst på hva man synes er viktig, er det også viktig å kunne fravike egne prinsipper fra tid til annen.

EliteSingles’ undersøkelse om forventninger til et fremtidig partnerskap viste også at mange menn foretrekker å være uavhengige av partneren når det gjaldt penger: Kun 14 % ønsket at kjæresten skulle støtte dem økonomisk, mens 44 % var absolutt imot. På hjemmebane var ikke mennene like konservative: Halvparten syntes at partneren skulle gjøre husarbeid; resten var mer åpne til å gjøre det selv. Mest overrasket ble vi over at 47 % av mennene i undersøkelsen ønsket å få blomster av partneren sin – så selv om mange menn liker å være gentleman i datingfasen, så har de nok ingenting imot at kjæresten deres behandler dem på samme måte senere.

kilder:

1Familieterapeut Elisabeth Meyer Lugg forklarer at kvinner ofte kamuflerer sine ønsker «i forvirrende uttalelser og signaler» siden de ønsker at mannen burde forstå hva de egentlig mener og føler – noe som er nokså urealistisk. Hentet fra: klikk.no/helse/velvare/sexogsamliv/article926749.ece

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon