Hver tredje europeer ønsker en date med Kari Nordmann

Berlin, september 2015. En stor internasjonal undersøkelse kommer frem til at én av tre europeiske menn ønsker å gå på date med en norsk kvinne. Men også utenfor Europa er omdømmet godt.

Datingtjenesten EliteSingles har samarbeidet med sine søstersider i 15 vestlige land og spurt medlemmene verden over, hvem de kunne tenke seg å gå på date med.
Til sammen var det 5613 single fra Europa, Canada, Australia og New Zealand som deltok i undersøkelsen. De ble bedt om å fullføre setningen «Jeg ville helst gå på date med noen fra…» – og så fikk de velge fra en liste med land.

Blant de mannlige deltakerne var det påfallende mange som ønsket seg en date med en kvinne fra Norge. I disse landene var det i snitt 30 % som valgte Norge som favorittnasjonalitet:

Tyskland, Østerrike, Sveits, Storbritannia, Irland, Belgia, Nederland, Italia, Finland og Ungarn. Men også så langt unna som i Canada, Australia og New Zealand kan hver tredje single mann tenke seg å date noen fra Norge.

Ekstra attraktive for svensker og spanjoler

Hos «söta bror» er vi faktisk enda mer populære: Blant svenske menn var det 43 % som ønsket å date Kari Nordmann. Dette kan nok forklares med at like barn leker best – til tross for all rivalitet så har jo nordmenn og svensker mye til felles, sammenlignet med andre nasjoner.

Langt mer overraskende er det at 59 % av spanske menn (nesten 2 av 3!) drømmer om en date med en kvinne fra Norden! Er det den eksotiske forestillingen om nordiske kvinner med blondt hår og blå øyne som frister? Hvorfor ikke våge en ferieflørt på neste sydentur?

Vil du vite hvorfor norske kvinner er så populære, les våre tips til internasjonal dating!

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon