8 grunner for å dra på hyttetur med kjæresten

romantisk hyttetur

De fleste i Norge er vant til å dra på hyttetur, enten de eier, låner eller leier ei hytte. Muligheten til å tilbringe fridager på hytta ved sjøen eller på fjellet er et privilegium, og dette bør norske par benytte seg av! Å reise på hyttetur er nemlig en utmerket anledning til å oppleve romantiske og minnesverdige stunder sammen. Er dere nyforelsket og vil bli enda bedre kjent, eller har hverdagen tatt overhånd i forholdet deres, så vil hytteturen gjøre susen!

1. Bare dere to

Det fremste formålet med en hyttetur er å få god tid alene som par. Å komme seg litt vekk, å bare være dere to. Når man er nyforelsket vil man jo tilbringe så mye tid som mulig sammen, og man har følelsen av at resten av verden bare forstyrrer. Siden hytter stort sett ligger isolert til i naturen, er hytteturen perfekt for par med sommerfugler i magen.

2. Leve sammen

Kanskje dere tenker på å flytte sammen? En hyttetur kan være et steg på veien. Dere får teste ut, for en kortere periode, hvordan det er å leve tett på hverandre. Hvordan organiserer dere handling, matlaging og rengjøring? Hvordan blir arbeidsfordelingen? En hyttetur kan fort avdekke hvor godt dere faktisk passer sammen i et praktisk perspektiv.

3. Flukt fra hverdagen

I dagens moderne hverdag er det lett å komme i «tidsklemma». Etter jobb skal man få gjort unna ærend og det er lett å synke ned foran TV-skjermen, henge på Facebook eller sjekke jobbmailen utover kvelden. Plutselig har dagen gått. Når hadde du sist ordentlig kvalitetstid, alene eller med partneren? På hyttetur er du fri fra alle de daglige tidstyvene.

4. Leve enkelt

Det gjør godt å leve «det enkle liv». Selv om ikke alle hytter har utedo lenger, så pleier hyttelivet å være redusert og litt gammeldags. Vi slapper bedre av når vi spiller kort istedenfor å se på film, eller ved å vaske opp for hånd – når partneren hjelper med å tørke, er det faktisk mer hygge enn bry!

5. Gode minner

En hyttetur er noe mange av oss allerede forbinder med gode minner. Er du så heldig at du kan minnes hytteturer med familien, idrettslaget eller gode venner, så har du et godt utgangspunkt. Når du reiser på hytta med kjæresten, skaper dere nye minner sammen.

6. Naturopplevelser

Det er lett å ta skjønnheten og roen i naturen for gitt. Mange av oss er omgitt av vakre omgivelser som vi noen ganger må oppdage på ny – for eksempel gjennom en hyttetur. Bare det å kunne gå barbent i gresset om sommeren eller drikke kaffe i solveggen lar deg komme nærmere naturen. Å beundre det storslagne landskapet på fot- eller skitur kan dessuten bli en av de uforglemmelige opplevelsene du og kjæresten din vil tenke tilbake til lenge.

7. Godt for forholdet

En hyttetur kan virke som balsam for forholdet, hvis det har vært stress- og konfliktfylt mellom deg og partneren i det siste. Endelig kan dere ta dere tid til hverandre, siden dere får avstand fra hverdagen. Når man får slappet av, er det mye hyggeligere å være sammen enn når man kommer sliten hjem fra jobb. Å tilbringe gode stunder sammen, enten det er på tur i skogen, med en god middag eller foran peisen, kan friske opp forelskelsesfølelsen!

8. Hele året rundt

Mange tenker automatisk påskekrim eller skitur når det blir snakk om hyttetur. Likevel er dette en flott reisemulighet, uansett årstid og vær, som kan involvere bading, gåtur, soling, skitur, oppdagelsesferd og lange kvelder ute og inne.

God hyttetur! Kanskje blir dere kjent med hverandre på en helt ny måte? Og det er godt mulig du også lærer ett og annet om deg selv!

Om artikkelforfatteren: Elisa Kaiser

Elisa Kaiser er ansvarlig for EliteSingles.no

Les flere artikler skrevet av Elisa Kaiser