Sommerflørt – nå er den perfekte tiden til å forelske seg!

sommerflørt

Sakte men sikkert kommer sommeren til Norge. Hva kan være enda bedre enn en herlig sommerdag? Det måtte være en sjarmerende sommerflørt å nyte den sammen med. EliteSingles lister opp 5 grunner til at solens varme stråler kan hjelpe kjærlighetslivet ditt.

Fra sommerflørt til kjærlighet

Sommertid betyr feriestemning for de fleste. Enten vi holder oss hjemme i Norge eller reiser til Syden – på denne årstiden titter sola frem overalt. Da er sjansene store for å bli kjent med noen, og å forelske seg.

Det som først kan se ut til å være en kortvarig flørt, kan utvikle seg til et seriøst forhold. I en spørreundersøkelse blant skandinaviske single svarte 99 % at de kan forestille seg å møte kjærligheten i ferien.

Forskning fra ulike fagområder bekrefter at sommeren gjør det lettere å finne kjærligheten. Vårt beste tips til hvordan man får seg en sommerflørt, er å være åpen og la sol og varme få opp humøret.

1. Solrike dager får frem optimismen

Det er ingen hemmelighet at humøret vårt påvirkes sterkt av været. Det er heller ikke tilfeldig at godt humør beskrives som «strålende». Når vi har det bra, stråler vi om kapp med sola. For de fleste mennesker henger varmere vær sammen med en følelse av optimisme.1 Solskinn gir oss godt humør.

Det er gode nyheter for deg som er på jakt etter en sommerflørt: Det finnes neppe noe mer attraktivt enn å være blid. Mange single foretrekker å date noen som er glad om hjertet og lett til sinns.2 Positiv utstråling slår alle designklær i verden!

sommeren gjør oss optimistiske

2. Varmt vær er bra for helsen

Været påvirker ikke bare humøret, men også helsen: Det er vanlig å føle seg nedslått i vinterhalvåret, siden man ikke får nok sol – særlig her i Norden. Det er et faktum at solskinn, i moderate mengder, kan ha positiv effekt på vårt velbefinnende.

Gjennom soleksponering produserer kroppen mer D-vitamin og serotonin frigjøres – to viktige ingredienser for å føle seg bra.3 Denne ekstradosen helse er en bonus når det kommer til dating, siden sunne og aktive mennesker ofte anses som mer attraktive.

3. Når sola skinner, flørter vi mer

Vi er ikke bare friskere og blidere når det er sommer, vi er også mer åpne for å kommunisere med andre. Sommeren er en utmerket årstid til å være litt modig, for de fleste single er nå åpne for å flørte.

I en studie fra 2013 sa 22,4 % av kvinnene at de var mer villige til å gi telefonnummeret sitt til en mann på en solskinnsdag enn ellers. På en overskyet dag derimot var bare 13,9 % villige til å ta imot nummeret til en fremmed person.4

sommerflørt i varmen

4. Varme gjør oss mer sjenerøse

Når temperaturene stiger, blir folk mer gavmilde, i alle fall hvis vi skal tro forskerne som har undersøkt fenomenet.5 Dette burde være gode nyheter for alle som ønsker seg en sommerflørt. Det er en god start på daten å spandere en is eller en øl.

Om sommeren er vi altså både glade, friske og rause. Når vi har det bra, har vi lyst til å hygge oss med andre og slappe av. Dette er gode forutsetninger for å bli kjent med noen en lun sommerkveld.

5. Sommeren byr på et hav av datingmuligheter

Når du først har funnet en hyggelig date, begynner det beste med sommeren: Dere kan utforske alt det fantastiske denne årstiden har å by på: Gå på utekino, lag piknik ved vannkanten, gå på tur i skog og mark – det finnes uendelige alternativer, så lenge været spiller på lag.

Det kan også være noe så enkelt som å ta en kaffe eller en øl på et sted med uteservering. Bare det å varme seg i solveggen eller se på solnedgangen kan være helt magisk. Ta dere tid til å prate og bli bedre kjent i flotte omgivelser.

Hvordan komme over sommerflørten når det ikke var den store kjærligheten likevel?

Når sommerflørten bare er en ferieflørt som ender med flyturen hjemover, sitter man gjerne igjen med et savn. Man lengter tilbake til romantiske stunder i ferieparadiset, hvor livet virket helt fritt for sorger. Enkelte som kommer tilbake til hverdagen etter ferien, sliter faktisk med kjærlighetssorg. Det er ikke alltid lett å komme over sommerflørten, men man bør ta vare på den positive energien man fikk. Se heller på den opplevelsen som et fint sommerminne.

kilder:

1The Effects of Weather on Daily Mood: A Multilevel Approach. Study done on behalf of the American Psychological Institute, 2008.

2The Reasons Why Happiness Is The Most Attractive Quality. Paul Hudson, 2013.
3Benefits of Sunlight: A Bright Spot for Human Health. M Nathaniel Mead, 2008.
4Feeling flirty? Wait for the sun to shine. Taylor & Francis, 2013.
5Weather, mood, and helping behaviour: Quasi experiments with the sunshine Samaritan. Michael R. Cunningham, writing in the Journal of Personality and Social Psychology, 1979. psycnet.apa.org/psycinfo/1981-05406-001

Om artikkelforfatteren: Elisa Kaiser

Elisa Kaiser er ansvarlig for EliteSingles.no

Les flere artikler skrevet av Elisa Kaiser