Singelfest: én mulighet blant flere til å treffe den rette

singelfest

Mange single liker å feste, og de fleste går på fest med et håp om å treffe en potensiell partner. Singelfester er derfor en praktisk arena når man kun vil bli kjent med andre uten kjæreste. Samtidig har ikke alle single de samme forventningene. Kanskje nettdating er et bedre alternativ?

Single på fest

Som singel har man mye frihet: Man kan gjøre hva man har lyst til, man kan komme hjem når man vil, og hvis det faller seg, kan man også kysse hvem man vil uten å måtte ha dårlig samvittighet. En annen grunn til at single som regel går mer på byen enn folk i forhold, er nok at det er ingen som venter på dem hjemme og da kan det til tider bli litt ensomt å sitte alene i sofakroken. Ikke alle som går og fester gjør dette med formålet å finne en kjæreste, men for de fleste er det nok minst en velkommen sideeffekt om de blir kjent med noen de liker.

Og det er slett ikke uvanlig å møte partneren sin på fest, enten det er på privatparty eller et utested. Folk er i godt humør, og festomgivelsene gjør det lettere å bli kjent enn i andre hverdagslige situasjoner. I en typisk setting er alle sansene dempet: det pleier å være relativt mørkt, musikk og stemmer fører til et høyt støynivå, og de fleste på fest er mer eller mindre beruset av alkohol. Derfor får man ikke med seg alle detaljer hos andre, og det gjør det enklere å slappe av og være seg selv.

Singelfest: En god anledning for å bli kjent med andre single

Når man er singel og ønsker å bli kjent med noen, så har man ulike muligheter. Det er en klassisk strategi å gå på fest, drikke litt, danse, og håpe at man kommer i snakk med noen man liker. Men på en vanlig nattklubb eller privatfest vet man ikke hva de andre er ute etter: Er de overhodet single, eller ser de bare for seg en one night stand? Singelfester derimot arrangeres spesielt for single som vil finne kjærligheten.

En singelfest byr på trygge omgivelser for å flørte, siden man vet at alle er single og har kommet til festen for å treffe andre single. Når man vet at alle de andre er i samme situasjon som man selv, har man ingen grunn til å være flau over at man søker en kjæreste.

Singelfest utdatert?

Singelfester var spesielt populære på nittitallet, da det begynte å bli akseptert å stå frem som singel uten å skamme seg – blant annet sies det at den amerikanske TV-serien «Sex og Singelliv» spilte en stor rolle i denne sammenheng. Den gang fikk man et hjerteformet klistremerke med et tall klistret på genseren, og hvis noen var interessert, kunne vedkomne be DJ-en skrive tallet på en tavle, og hvis man igjen var interessert i å snakke med den andre, kunne samtalen starte.

I dag arrangeres fremdeles singelfester i de fleste storbyene, enten man er en av de mange single i Oslo, vil finne kjærligheten i Bergen eller ønsker seg en date i Trondheim. Ta en titt i lokalavisa eller på nettet, så finner du sikkert et singelparty som vil falle i smak. Særlig rundt helligdager hvor det kan være tøft å være singel, som i juletiden, på nyttårsaften eller Valentinsdagen organiseres det ofte fester for single.

Fra singelfest til matchmaking

Ulempen med singelarrangementer er imidlertid at man ikke kjenner de andres intensjoner, enda man vet at de er single. Mens man selv ønsker å bli forelsket og ha et seriøst og langvarig forhold, kan det hende de andre på festen er bare ute etter en kortvarig flørt. Dessuten kan det godt hende man føler seg tiltrukket til noen på en singelfest, men når man blir bedre kjent og har investert mye tid og håp, så merker man at man egentlig ikke passer sammen. Hvis man ønsker seg en likesinnet partner med de samme forventningene til et forhold, så blir det som å lete etter nåla i høystakken – til tross for at denne høystakken er en del mindre på en singelfest enn ellers.

nettdatingEt singelparty kan bare «utsortere» de som ikke er single, men når du søker en livsledsager bør man ha mer til felles enn bare singelstatusen! Økende digitalisering har gått hånd i hånd med et stigende antall nettdatingsider, som med tiden har blitt bedre og mer spesialisert.

På nettet kan du finne alt du kan finne på en singelfest, men folk du uansett ikke er interessert i å treffe, kasseres på forhånd. Det finnes sider for dem som bare ønsker sex, og så finnes det sider som retter seg mot single med ønske om et langvarig forhold. EliteSingles er en av dem: her kan du innstille hva du synes er spesielt viktig ved en potensiell partner, samtidig som matchmakingsystemet vårt kun foreslår kandidater som passer til deg – basert på en omfattende personlighetstest.

Nettdating med EliteSingles er dermed et godt alternativ til singelfester, siden du kan søke mye mer målrettet. Dessuten passer partnersøk på nettet bedre for single som enten ikke har tid og overskudd for å gå på byen (som for eksempel single foreldre eller foretningsfolk) eller de som rett og slett ikke liker å feste, eventuelt fordi de er kommet litt opp i årene. Og for dem som er glad i å gå på fest, men som foretrekker å finne den perfekte partneren med hjelp av effektiv nettdating, er det ingen som sier at de ikke kan gå ut og danse med kjæresten når de først har funnet den!

Om artikkelforfatteren: Elisa Kaiser

Elisa Kaiser er ansvarlig for EliteSingles.no

Les flere artikler skrevet av Elisa Kaiser