Alene på julaften? Slik gjør du det beste ut av å være singel!

alene på julaften

I alle kanaler kommuniseres jula som den mest harmoniske tiden av året: Ute er det kaldt, med snø og is. Inne koser vi oss foran peisen og spiser deilig hjemmelaget risengrynsgrøt, julekaker og ribbe. Luften er full av gode dufter og julesang. Tilsynelatende er alt ved sitt beste – men er det slik for alle?

Deprimerende å være alene på julaften?

Lykkelige par og familier er en viktig del av bildet de fleste av oss forbinder med jula. Julefilmer og reklamer minner oss stadig om at jula er festen der kjærligheten skal feires med de nærmeste i full harmoni. Hva med dem som ikke har noen å feire med? Hva med dem som feirer jul med mor og far, men egentlig skulle ønske de hadde sin egen lille familie med partner og barn? Hva med dem som har barn, men ingen partner lengre? Er du blant dem som provoseres av å stadig bli påminnet om at du er singel? Det er du ikke alene om!

I fjor svarte nesten én av ti nordmenn at de kom til å tilbringe julaften alene. Dette kom frem i en undersøkelse gjennomført for VG, der både eldre og unge deltok.1 Ifølge amerikanske New York Post hevder 48 % av single at de foretrekker å finne kjærligheten fremfor å få drømmegaven til jul.2 For dem som lengter etter noen å feire jul og dele livet med, forbindes juletiden ofte med følelsen av press og frustrasjon. Riktignok byr jula på sjanser for å finne den rette. Ikke fortvil, eksperten vår har mange gode råd!

Jula byr på masse muligheter, mener eksperten

EliteSingles’ psykolog Sam Owen fremhever at det har mange positive sider å være singel i juletiden:

Familieselskap og julebord kan være en utmerket måte å treffe passende single på, det blir faktisk lettere fordi folk er i godt humør og derfor mer avslappet. Dessuten er enhver fest en anledning for å bli kjent med nye mennesker, som kan bli både venner eller din nye kjæreste. Helligdager er en flott anledning til å pynte seg litt ekstra. Når vi ser bra ut på utsiden, føler vi oss mer selvsikre på innsiden. God selvtillit er den beste forutsetningen for nye bekjentskap og gjør at vi føler oss mer optimistisk.

Du burde altså gripe alle sjansene som byr seg i denne begivenhetsrike perioden av året. Det kan lønne seg å aktivt utvide omgangskretsen under slike anledninger – samtidig som kontaktene på nett selvfølgelig kan være like viktige.

I jula stiger sjansene om å matches på nett!

Trafikken på nettdatingsider som EliteSingles.no øker faktisk enormt mellom julaften og nyttår. Det er nok mange som sliter med ensomheten – og bestemmer seg for å gjøre noe med situasjonen sin. Nå har de god tid til å tenke på hva som er viktig for dem og hva de ønsker seg i det nye året. Benytt deg av denne store muligheten: Julestemningen og fridagene gir rom for ettertanke, samtidig som aktiviteten er aller størst på denne tiden av året. Med antall brukere øker også sjansene dine for å finne en å feire jul med til neste år!

Ikke mist motet, råder psykologen

Om du allikevel føler deg nedfor i denne tiden som pøser på med forventninger, har Sam Owen enda et nyttig tips til deg. I stedet for å gjemme deg bort fra folk, bør du heller ta initiativet selv – det lønner seg:

-Du kommer alltid til å føle deg bedre når du er proaktiv og tar tak i skjebnen. Du vil ikke lette på presset ved å sitte hjemme og gruble over problemene dine. Det er bedre å ta små, men konsekvente steg mot målet ditt. Ta små skritt, men gjør dem gjennomført. Resultatet vil være at du nærmer deg målet ditt for hver dag som går.

Når det går mot slutten av året, vender vi blikket mot et nytt år med et hav av nye muligheter: Alt kan skje! Nå gjelder det å ikke la seg presse til å leve opp til andres forventninger. Ta heller aktivt tak i prosjektene som virkelig er viktige for deg. Prøv å slappe av i romjulen og nyt tiden med familie og venner. Det gir deg gode følelser og masse overskudd til å starte det nye året med nye krefter, motivasjon – og kanskje til og med en ny kjæreste snart!

Hva synes du om å være alene på julaften? Legg igjen en kommentar!

kilder:

1http://www.vg.no/nyheter/innenriks/julen/nesten-en-av-ti-skal-feire-julaften-alene/a/10148057/

Om artikkelforfatteren: Elisa Kaiser

Elisa Kaiser er ansvarlig for EliteSingles.no

Les flere artikler skrevet av Elisa Kaiser