Vil du finne kjærligheten?

Vil du finne kjærligheten?

Det er nok ingen som har noe imot å finne kjærligheten. De fleste drømmer faktisk om det. Noen har funnet den alt, mens andre sliter med å treffe den rette. Dette kan ha forskjellige grunner – men til de fleste problemer finnes det heldigvis en løsning.

Forelskelsen – den beste følelsen i verden

Det er ikke rart at mange lengter etter kjærlighet. Når vi er hodestups forelsket er vi faktisk på vårt mest lykkelige, sammenliknet med alle andre faser og følelser i livet! Den unike fornemmelsen av sommerfugler i magen har samme virkning som narkotika, bare på en naturlig måte: Vi vil ha mer av den.1 På lang sikt innebærer kjærlighet tryggheten av å føle seg elsket. De fleste av oss som søker en kjæreste, ønsker å ha noen de kan dele hverdagen med, om ikke hele livet.

Ikke bare barn trenger kjærlighet for å føle seg trygge under oppveksten. Alle mennesker vil kjenne at de settes pris på. Dette gjelder både kjærligheten mellom familie og venner og den romantiske kjærligheten, som går hånd i hånd med fysisk tiltrekning.

Definisjonen av kjærlighet i Store norske leksikon bekrefter dette sterke ønsket: –Så å si all moderne psykologi anerkjenner (…) menneskelige behov for kjærlighet som grunnleggende for mental helse og utvikling.2 Om det nå er platonisk, familierelatert eller erotisk kjærlighet: Mange vil si at det er den som fyller livet med mening.

Ønsker du deg mer kjærlighet i livet ditt?

Når du kjenner en mangel på kjærlighet, kan det hende du føler deg ensom. Har du vært singel lenge og er lei av å være alene? Kanskje har du gått igjennom et vanskelig brudd eller mistet partneren etter lang tid sammen? Ønsket om et nytt forhold til en mann eller kvinne er det mange som deler.

Våre råd: Vær aktiv og åpen!

Du vet aldri når du kommer til å forelske deg: Kanskje du flørter med baristaen på yndlingskaféen din, kanskje du blir bedre kjent med en kollega eller en du har møtt på trening. Slike situasjoner er vanskelige å påvirke – men oppførselen din kan ha konsekvenser!

  • Si „Ja takk!” til invitasjoner, bli med på aktiviteter der du treffer nye mennesker
  • Vær åpen og blid mot folk du blir kjent med
  • Pynt deg litt, slik at du føler deg mer attraktiv – dette påvirker både selvtilliten og utstrålingen din
  • Vær oppmerksom på kroppsspråket ditt

Ikke alltid like lett å finne den rette

Enkelte som ønsker seg kjæreste sliter med at de er veldig sjenerte. Mens de ser andre flørte og sjekke, klarer de selv ikke å si et ord. Dette henger ofte sammen med dårlig selvtillit og kanskje lite erfaring. Det er opplagt ikke alle som liker å gå på byen; men hjemme i sofakroken kommer du nok neppe til å møte daten du drømmer om på tilfeldig vis.

Slik kan du finne kjærligheten

funnet kjærlighetenDen som leter, finner. Start med å bli klar over hva du selv ønsker deg og hvilke krav du stiller til din potensielle partner. I stedet for å bekymre deg over hvorfor du ikke har kjæreste, bør du konsentrere deg om de positive sidene dine.3 Minn deg om hvorfor du er verd å bli elsket! Når du har blitt klar over hva som er dine styrker, svakheter og behov, kan du gå i gang med nettdating.

EliteSingles’ personlighetstest øker sjansene for å matches med en du virkelig passer sammen med. Du kan dessuten justere søkekriteriene, alt etter som hvor viktig det er for deg at den fremtidige partneren f.eks. skal dele de samme verdiene som deg. Dette gjør det lettere for deg å finne nåla i høystakken, allerede fra din egen sofa.

Selv den som kanskje frykter å være for sent ute, behøver ikke miste motet. Nordmenn gifter seg senere med hvert år som går.4 Selv eldre generasjoner, som har lange forhold eller lange perioder med ensomhet bak seg, kan prøve lykken med en seniordate.

bli medlem

Hva er ditt beste tips for å finne kjærligheten? Skriv en kommentar!

kilder:

1Elisabeth Øvreberg, hentet fra www.forskning.no/sex/2011/07/fornuftig-forelskelse

2Knut Erik Tranøy, hentet fra www.snl.no/kjærlighet

3Tips fra norske fagfolk, hentet fra www.nrk.no/livsstil/slik-finner-du-drommepartneren-1.8036246

4”Gjennomsnittsalderen for førstegongsvigde, både menn og kvinner, aukar stadig.” Statistisk sentralbyrå, hentet fra www.ssb.no/ekteskap/

Om artikkelforfatteren: Elisa Kaiser

Elisa Kaiser er ansvarlig for EliteSingles.no

Les flere artikler skrevet av Elisa Kaiser