Jeg er:
Vennligst oppgi kjønnet ditt.
Vennligst oppgi en gyldig e-postadresse.
Vennligst oppgi et gyldig passord.
« Gå tilbake
13 M
Totalt antall medlemmer

Mer enn 13 millioner mennesker søker kjærligheten med EliteSingles

52/48
Jevn kjønnsfordeling

Blant våre medlemmer finnes 52 % kvinner og 48 % menn

100 %
Alle profiler kontrolleres

Manuell profilkontroll sikrer en seriøs og sikker datingtjeneste

Single damer i dag: Fri og selvbestemt – og åpne for kjærlighet

singel dame med kaffe

Situasjonen for single kvinner har gått fra å være uakseptabel før i tiden til å bli fullstendig akseptert i dag. Norske kvinner er selvstendige og har sterke forbilder i politikken. Til tross for uavhengigheten, er det mange som ønsker seg en kjæreste. Så hvis man vil bli kjent med single damer, må man være innstilt på å treffe kvinner som vet hva de vil. singeldame

Vil du bli kjent med single damer?

Single damer hadde det svært vanskelig før i tiden

I gamle dager hadde ikke samfunnet noen plass for ugifte, enslige kvinner. Lenge var det et stort problem for familier om ikke alle døtrene fant en ektemann. Siden kvinner ikke hadde mulighet til å jobbe, var de nødt til å finne en forsørger. Kvinner som likevel forble ugift ble som oftest boende med foreldre eller søsken. Enslige kvinner ble ofte sett på med medlidenhet og skam. At en kvinne skulle leve uten en mann var lenge utenkelig.

I dag er Norge et av verdens beste land å være kvinne i, også som singel

I alle år har det finnes single kvinner, akkurat som single menn, men heldigvis har deres levekår blitt mye bedre. Nå til dags kan kvinner heldigvis leve helt uavhengig av menn, og derfor er det ikke noe problem for norske kvinner å være singel, verken økonomisk eller samfunnsmessig. Takket være tilgang til utdannelse og alle slags jobber har kvinner i dag gode muligheter for å være fri og selvstendige.1 De kan tjene sine egne penger, bo for seg selv, reise for seg selv osv.

En stor undersøkelse gjennomført av Economist Intelligence Unit i 20122 kom frem til at Norge er et av landene der kvinner har de beste økonomiske mulighetene på verdensbasis. Grunnen er at kvinner i Norge er godt utdannet og at gode lover beskytter dem mot diskriminering.

I fjor ble Norge dessuten kåret til landet der mødre har det best,3 og dette gjelder også single mødre som ikke lever sammen med barnets pappa, eller en annen partner. En begrunnelse er at Norge ikke bare er et rikt land, men at rikdommen også investeres i kvinners og barns helse så vel som likestilling.

Mektige kvinner som sterke forbilder

I en spørreundersøkelse som ble gjennomført av EliteSingles i anledning kvinnedagen 2016 viste det seg at Norges kvinnelige politikere inspirerer mange nordmenn. Single i alle aldre ble spurt om hvilken norsk kvinne de syntes var mest inspirerende. Statsminister Erna Solberg ble kåret til Norges mest inspirerende kvinne, fulgt av tidligere statsminister og leder for Verdens Helseorganisasjon (WHO) Gro Harlem Brundtland. På tredjeplass finner vi Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug.

Disse tre politikerne er gode eksempler for sterke kvinner som har oppnådd viktige samfunnsposisjoner i Norge. Selv om de står for nokså forskjellige politiske holdninger, så inspirerer de norske single med det de har oppnådd.

Behøver damer å finne en mann for å bli lykkelige?

Single damer har vært et stort tema i media i de siste årene. Det begynte med TV-serien «Sex og Singelliv», der fire voksne singeldamer lever sine svært selvstendige liv, er gode venninner for hverandre – og stadig går på date med menn de enten vil ha bare sex med, eller et kjærlighetsforhold.

single damer på festSeriens store suksess kan kanskje forklares med at den tok opp tre sentrale temaer i singelkvinners liv: For det første viste den friheten som single kvinner har i dag, nemlig å ha sex med hvem de vil, også hvis de ikke er i et forhold, for ikke å snakke om ekteskap. For det andre stilles spørsmålet om kvinner egentlig trenger en partner for å være fornøyd og utfylt. Som et alternativ til kjærlighet foreslås konseptet vennskap mellom kvinner, som et like sterkt og kanskje mer stabilt bånd i kvinners liv.

Likevel domineres serien av kvinnenes jakt på drømmemannen. Dette beviser kanskje at selv om man er uavhengig og selvstendig, har gode venner og en spennende jobb, så er det helt naturlig å lengte etter kjærlighet. Det er ikke noe tegn på svakhet å ønske seg en kjæreste, helt uavhengig om man er en singel mann eller en singel dame.

møt single damer

Vil du bli kjent med single damer som vet hva de vil, registrer deg på EliteSingles!

Nettopp fordi single kvinner i dag som oftest forsørger seg selv, har de det ofte veldig travelt. Særlig godt utdannete kvinner med fokus på karrieren har lite tid til å gå ut på byen – her er «Sex og Singelliv» veldig urealistisk: jentene i serien har svært god råd, selv om man nesten aldri ser dem på jobb, men snarere på kafeer og barer med venninnene.

I virkeligheten er single damer i dag ofte veldig opptatt, og tyr derfor gjerne til nettdating for å finne en kjæreste. Selv om de ikke trenger en mann økonomisk sett, så lengter mange likevel etter et forhold som gir dem glede, trygghet og kjærlighet. Yrkesaktive single kvinner vil ikke sløse bort tid og krefter på useriøse datingsider. De vil bli matchet med menn (eller kvinner, om de er lesbiske) som virkelig passer til dem.

Hvis du er en som ønsker å bli kjent med single damer som søker langvarig kjærlighet, så har du kommet til den beste datingsiden! EliteSingles retter seg mot single som har høye forventninger til dating. Derfor passer denne siden midt i blinken for travle og selvstendige single damer, så vel som deg som vil bli kjent med dem. Enten du søker i Oslo, Hamar, Moss eller Tromsø, enten du er 30 år eller 80 år gammel, så kan du finne kjærligheten med oss. Det som er ekstra praktisk med dating på nett er at du kan søke akkurat når det passer deg. Bli medlem i dag, så matcher vi deg med spennende singeldamer!

Om artikkelforfatteren: Elisa Kaiser

Elisa Kaiser er ansvarlig for EliteSingles.no

Les flere artikler skrevet av Elisa Kaiser