Jeg er:
Vennligst oppgi kjønnet ditt.
Vennligst oppgi en gyldig e-postadresse.
Vennligst oppgi et gyldig passord.
« Gå tilbake
13 M
Totalt antall medlemmer

Mer enn 13 millioner mennesker søker kjærligheten med EliteSingles

52/48
Jevn kjønnsfordeling

Blant våre medlemmer finnes 52 % kvinner og 48 % menn

100 %
Alle profiler kontrolleres

Manuell profilkontroll sikrer en seriøs og sikker datingtjeneste

Hvordan finne kjæreste?

hvordan finne kjæreste

Noen er så heldige å bare finne en kjæreste uten å lete, andre sliter mer med det. På den ene side er det essensielt å gjøre alt man kan for å øke sjansene for å treffe en potensiell kjæreste. På den andre siden er det viktig å slappe av og ikke bli desperat. Holder du balansen mellom å lete og å la andre finne deg, vil det ikke ta lang tid før også du finner en kjæreste!hvordan finne kjæreste

Noen har vanskeligere for å finne kjæreste enn andre

Mens mange mennesker finner sin første kjæreste i tenårene eller i studietiden, har enkelte følelsen at de «aldri» får seg kjæreste. Når årene går og de fleste vennene etablerer seg med jobb, partner og familie, blir det ekstra tøft for de tilsynelatende evige single.

Det kan også hende man har hatt en kjæreste, men ikke har greid å komme over bruddet. Da står sorgen over det tapte forholdet ofte i veien for en ny relasjon, og det virker umulig å finne en ny kjæreste som er like bra, eller faktisk bedre, enn eks-partneren.

Det kan ha mange grunner at man synes det er vanskelig å finne kjæreste, men mange som forblir single lenge har til felles at de er sjenerte overfor andre mennesker, og spesielt det andre kjønn (eller det de tiltrekkes av). Ofte har de lav selvtillit og tror ikke de er gode nok til å få seg kjæreste. I dette tilfellet er det viktig å huske at alle mennesker fortjener kjærlighet og at alle kan finne en som elsker dem for den de er.

Den som leter, finner (kjæreste)!

Når man snakker om å «finne kjæreste», kan det ha to betydninger. Den ene viser til at man ofte finner noe tilfeldig: Man kan finne penger på gaten, sopp i skogen eller en kjæreste på byen, helt uten at man egentlig var ute etter det. Men man kan også finne noe som man aktivt har lett etter. Når det kommer til kjærlighet synes noen det er uromantisk å ta skjebnen i egne hender. De vil bli truffet av Amors piler ut av det blå, uten å selv måtte gjøre noe for det.

Man bør ikke glemme at tilfeldigheter – eller skjebnen – spiller en enorm rolle, selv hvis man begynner å lete aktivt etter en kjæreste. Ingen vet hvem som kommer til å være der du er på akkurat samme tid. Men bare ved å gå et sted hvor du kan treffe andre, gjør du det mulig å finne en kjæreste!

Med andre ord vil ikke drømmeprinsen eller -prinsessen ringe på døren din mens du sitter hjemme og synes synd på deg selv. Du må legge til rette for at dere kan møtes! Her har du to muligheter.

Finne kjæreste på byen?

En mulighet er å komme seg ut og oppsøke steder der man kan bli kjent med andre. Gå på byen med venner eller bli med i sosiale tilstelninger, foreninger, frivillig arbeid eller lignende. Dette krever riktignok mot og initiativ. Du må være litt utadvendt for å faktisk komme i snakk med noen du er interessert i.

En ulempe med å lete etter en kjæreste på slike steder er at du ikke vet om de du blir kjent med er single som deg, og om de også er ute etter å finne seg kjæreste. Det kan hende du blir betatt av noen som er i et forhold eller som bare vil ha en one night stand eller lignende – da risikerer du å bli såret, og å bruke mye tid og krefter på noe som ikke utvikler seg til et forhold.

Hvordan finne kjæreste på nett?

Den andre muligheten for å finne kjæreste er å ta internett til hjelp. Med nettdating, og særlig med seriøs matchmaking, kan du lete mye mer målrettet. På EliteSingles blir du kun matchet med folk som passer til deg og som du har noe til felles med. Dessuten vet du at alle som du blir kjent med på denne plattformen er ute etter akkurat det samme som deg, nemlig å finne en kjæreste.

finner kjæreste på nettEn annen fordel med nettdating er at du faktisk kan holde deg inne og likevel finne en partner. Dating på nett er som skapt for litt blyge personer: Du kan ta den tiden du trenger til å fylle ut personlighetstesten og lage profilen din. Du kan tenke deg om før du svarer på en melding eller skriver en første melding selv. Mange føler seg sikrere når de på en måte kan gjemme seg bak skjermen mens den første kontakten oppstår. Når man så har skrevet til hverandre en stund blir man tryggere, og det blir mye lettere å møtes ansikt til ansikt på en første date.

At nettdating er praktisk for dem som er litt mer tilbakeholdne, betyr likevel ikke at alle på nettet er sjenert. Det har blitt helt normalt og akseptert å se etter en partner på datingsider, derfor finner du alle slags mennesker her, på samme måte som ute i den virkelige (ikke-virtuelle) verden.

Nettdating med EliteSingles er veldig enkelt: Du registrerer deg med e-postadressen din og svarer så på en rekke spørsmål om deg selv, om personligheten og preferansene dine. På grunnlag av svarene dine får du regelmessig foreslått potensielle partnere av oss. Det finnes forskjellige muligheter å ta kontakt med hverandre: Dere kan starte med å sende hverandre smil, kan sende hverandre ferdig formulerte spørsmål og selvfølgelig også selv skrive meldinger.

Uansett om du vil finne en kjæreste i voksen alder, om du ønsker deg en kristen kjæreste eller du rett og slett ser for deg å finne sjelevennen som passer til deg , så kan du finne den perfekte kjæresten med oss! Om du vil finne en kjæreste i Oslo, Bergen eller Kristiansand – overalt finnes det single som vil matches med en de passer sammen med, og kanskje det er nettopp deg!

finn kjæreste

Ikke bli overivrig når du leter etter en kjæreste

Hvis ønsket om å finne en kjæreste blir så stort at det dominerer hverdagen din, har du sannsynligvis blitt litt opphengt i søken etter en partner. Leter du altfor hardnakket, kan det dessverre bli vanskeligere å faktisk finne en kjæreste.

Det er for eksempel viktig å vise interesse, men likevel vil ingen bombarderes med meldinger. Da virker du desperat, og det er det nok ingen som synes er attraktivt. Du bør ikke gi andre følelsen at du bare vil bli sammen med dem for endelig å ha en kjæreste – du bør vise genuin interesse for mennesket den enkelte er!

Legg bort presset

Ikke bli besatt av jakten etter kjæreste. Det er viktig å være klar over at partnersøk som regel tar litt tid. Dette er i alle fall den delen du ikke har innflytelse på, og som du må overlate skjebnen, tilfeldigheten eller kjærlighetsguden Amor!

Prøv å ikke bare tenke på at du må få deg kjæreste. Det finnes mange andre gode ting i livet! Ved å nyte dem får du mer livsglede, nye krefter og bedre selvtillit. Unn deg noe som gjør deg godt, tilbring tid med folk du liker, og prøv å glemme ønsket om kjæreste en liten stund.

Du kan også ta en bevisst pause fra nettdating, og heller ikke gå på byen denne helgen – slik kan du fortsette å lete igjen senere med mer energi og motivasjon! Og hvem vet: Det ligger mye sant i ordtaket om at det som oftest skjer (å finne kjæreste), når man minst forventer det!

Om artikkelforfatteren: Elisa Kaiser

Elisa Kaiser er ansvarlig for EliteSingles.no

Les flere artikler skrevet av Elisa Kaiser