Skandinaviske single tror på feriekjærligheten

Skandinaviske single tror på feriekjærligheten

Ny undersøkelse fra ELITESINGLES:

Berlin, 07.08.2013. Ferieflørt søkes: 96 % av single menn og kvinner fra Norge, Sverige og Danmark kan forestille seg en flørt i ferien. Selv om 40 % aldri har hatt en ferieflørt, mener hele 99 % av de single at en flørt på reisen kan utvikle seg til ekte kjærlighet. Slik lyder funnene fra en undersøkelse EliteSingles har gjennomført i samarbeid med nettplattformen for privat innkvartering, Wimdu.no. I undersøkelsen har 246 single delt deres meninger og erfaringer om flørt og kjærlighet i ferien.

Foretrukne situasjoner til å starte en flørt

Sommeren er høysesong for flørt og nye bekjentskaper, og i den anledning har EliteSingles i samarbeid med Wimdu undersøkt hva skandinavene mener om flørting i ferien. Undersøkelsen viser at selv om 40 % av de spurte aldri har hatt en riktig ferieflørt, kunne hele 99 % tenke seg å møte kjærligheten i ferien. Både menn og kvinner ser en felles aktivitet som den opplagte mulighet til å innlede en flørt. 40 % av kvinnene foretrekker en flørt i forbindelse med en guidet tur, mens 31 % av mennene foretrekker flørting gjennom sportsaktiviteter. Den mer klisjéfylte situasjonen som en flørt ved bassenget eller ved baren, viser seg å være mindre populær, da kun hver femte foretrekker disse omgivelsene.

Skandinavisk flørtestrategi

Skandinaviske single er enige om den beste strategien; en god måte å innlede en flørt på, er ved å gi komplimenter. Faktisk viser det seg at kvinnene oftere velger rosende ord til å starte enn flørt enn menn. Det kan tyde på at skandinaviske kvinner har tatt et oppgjør med den tradisjonelle oppfatningen om at mannen burde ta det første steget. Til tross for dette virker kjønnsrollene å være uendrede når det gjelder å invitere på middag eller noe å drikke. 35 % av mennene foretrekker å starte en flørt ved å invitere på middag, mens kun 16 % av kvinnene gjør det samme.

Single menn er mer spontane enn kvinner

Når ferien skal planlegges, står aktiviteter i naturen høyt på dagsorden hos skandinaviske single. 29 % av kvinnene og 24 % av mennene svarte at de skal tilbringe ferien ute i naturen. Samtidig har 16 % av mennene og 22 % av kvinnene planlagt en kultur- og storbyferie. Statistikken kan likevel endre seg, da hele 24 % av de single mennene ikke hadde bestemte ferieplaner på tidspunktet for undersøkelsen. Til sammenligning var kun 17 % av kvinnene like sent ute med ferieplanleggingen. Tallene kan tyde på at mennene i større grad avgjør ferieplanene spontant.

Undersøkelsen ble gjennomført i juni 2013 med 246 single fra EliteSingles. 65% av deltagerne var kvinner.

Hvordan finne kjærligheten i sommer? Klikk på illustrasjonen til høyre for å se større versjon.

Har du spørsmål? Kontakt oss på e-post: [email protected]

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon