Han tar ikke kontakt – slik håndterer du situasjonen

han tar ikke kontakt

Du har vært på ett eller flere stevnemøter med en du anser som et kupp. Dere har en mengde til felles og sommerfuglene vrimler rundt i magen som aldri før. Dere har kjemi – eller du trodde i det minste det. Dagene går uten at du hører noe fra ham. Å vente på at motparten skal ta kontakt kan være frustrerende. Hvordan kan situasjonen håndteres best mulig?

Smør deg med tålmodighet

Det finnes en uskreven datingregel om å vente i tre dager etter første date før man tar kontakt. Når du har fått sterke følelser for en mann, lengter du naturligvis etter å se ham igjen så fort som mulig.

Da kan tre dager virke forferdelig lange, men det kan være lurt å vente. Føler han som deg, så vil den nervepirrende ventetiden også bygge opp spenningen hos ham. Da blir det ekstra flott å se hverandre igjen!

Det kan også hende han har andre grunner til å ta det litt sakte. Kanskje han er mer av den sjenerte typen. Enkelte trenger tid for å bli klar over hva de føler og for å finne motet til å ta kontakt igjen.

Og hva om noe helt banalt ligger til grunn for at han ikke kontakter deg? Kanskje det har dukket opp et problem på jobben, som gjør at han ikke har tid til å tenke på dating? Eller han er blitt forkjølet og ikke vil at du skal få med deg hvor svak og lite attraktiv han føler seg. Dette er selvsagt spekulasjon, men det er ikke utelukket at tilfeldigheter hindrer han fra å ta kontakt.

Bli aktiv selv!

Om han ikke gir lyd fra seg, og du merker at dette begynner å irritere deg, skal du ikke sitte å vente på at han ringer. Ta heller saken i egne hender! Skriv en melding der du forteller at du hadde det hyggelig sist dere møttes og foreslå å treffes igjen.

Om han er interessert, vil han nok møte deg igjen. Det behøver slett ikke alltid være mannen som tar initiativet. I en sprørreundersøkelse blant EliteSingles’ medlemmer kom det faktisk frem at de fleste menn ønsker seg at kvinnen skal gjøre det. Så det kan godt hende han blir imponert over at du tar neste skritt.

Får du ikke napp?

Dagene går, og han reagerer ikke på meldingen din. Spørsmålene hoper seg opp: «Har han fått meldingen min?», «Har jeg sendt den til rett nummer?», «Er han rett og slett ikke interessert?».

Det kan være mange årsaker til at du ikke har hørt fra ham, men det er også mulig at han ikke oppfattet daten på samme måte som du gjorde. Kanskje du misforsto signalene han ga deg og kun så det du ønsket å se.

Det kan være mange grunner til at personen du er interessert i ikke tar kontakt. Kanskje har han følelser for noen andre, eller kankje han ikke har kommet over sitt siste forhold. Husk at mennesker opplever ting forskjellig.

For å forstå hva som har skjedd, kan du prøve å tenke tilbake til daten.

Var kroppsspråket hans stivt?
• Virket han reservert?
• Virket han anspent?
• Måtte han plutselig dra?
• Kan signalene du tydet som tegn på forelskelse bare ha vært høflighet?

Da er ofte det beste å ta et steg tilbake og respektere at han ikke er interessert.

Når han ikke tar kontakt

Er det noe feil med meg?

Unngå å dømme deg selv, for det er ikke noe galt med deg. Noen ganger stemmer bare ikke kjemien, og det er ikke noe å henge seg opp i. Fokuser ikke på det negative hvis han ikke lar høre fra seg. Om du opplevde stevnemøtet som trivelig, tenk heller på det som et hyggelig minne. Fokuser på det positive ved møtet, og tenk over hva som gikk mindre bra. Kanskje du kan lære noe av det til neste gang du treffer noen?

Gå videre!

Skuffelsen når han ikke gir lyd fra seg kan være stor, spesielt om man har bygd opp forventninger om et fremtidig forhold. Det finnes ikke så mye å vinne på å mase på ham. Å sende flere meldinger, ringe eller ta kontakt på andre måter kan virke påtrengende.

Om du merker at du ikke klarer å legge denne opplevelsen bak deg uten å forstå hva som har skjedd, kan det være en lettelse å be ham om en forklaring. Skriv til ham på en høflig måte, og forklar hvordan du føler deg.

Si at du ikke vil presse ham, men at du gjerne vil vite hvorfor han forholder seg slik. Forklaringen hans kan gjøre det lettere for deg å se fremover. Om han enda ikke svarer, bør du rett og slett prøve å glemme ham.

Noen ganger passer man bare ikke sammen, og da gjelder det å akseptere det og gå videre. Han tar ikke kontakt, men det er fortsatt flere fisker i havet. Ikke gi opp søket, men vær ærlig og åpen som før på profilen din – så skal du se at du kommer i kontakt med noen for å finne kjærligheten.

ELITESINGLES ønsker deg lykke til med datingen!

Har du også opplevd at daten ikke tar kontakt? Hva er dine råd til andre som opplever dette? Legg igjen en kommentar!

Om artikkelforfatteren: Elisa Kaiser

Elisa Kaiser er ansvarlig for EliteSingles.no

Les flere artikler skrevet av Elisa Kaiser