Jeg er:
Vennligst oppgi kjønnet ditt.
Vennligst oppgi en gyldig e-postadresse.
Vennligst oppgi et gyldig passord.
« Gå tilbake
13 M
Totalt antall medlemmer

Mer enn 13 millioner mennesker søker kjærligheten med EliteSingles

52/48
Jevn kjønnsfordeling

Blant våre medlemmer finnes 52 % kvinner og 48 % menn

100 %
Alle profiler kontrolleres

Manuell profilkontroll sikrer en seriøs og sikker datingtjeneste

Kvinne søker mann – hva forventer hun?

kvinne søker mann

Når kvinner søker menn, hva ønsker de seg? Hvilke forventninger har de til dating? Og tenker egentlig kvinner flest annerledes enn menn når det kommer til dating? EliteSingles’ spørreundersøkelse blant 1200 skandinaver kommer frem til at kvinner godt kan ta mer initiativ, og at menn bør la dem være mer uavhengige.kvinne søker mann

Klikk her om å lese om emnene Mann søker kvinne, Kvinne søker kvinne og Mann søker mann

«Kvinne søker mann» eller «Prinsesse søker prins»?

Da vi i EliteSingles spurte 1200 single fra Norge, Sverige, Danmark og Finland om sine forventninger overfor dating, ble vi overrasket av svarene. En skulle tro at single i Norden i dag har en moderne innstilling til kjønnsroller, men et flertall viste seg å være mer konservative enn forventet.

Når kvinner søker menn via nettdating eller kontaktannonser, ser de ut til å ønske seg en sjarmerende prins fra eventyret, som kommer ridende på en hvit hest for å sjarmere dem. I alle fall liker damen åpenbart å vente på at mannen skal ta initiativ: 95 % av alle kvinnene vi spurte foretrekker at mannen foreslår å avtale en første date!

Mennene ga uttrykk for at de ønsket det motsatte: Hver femte mann i Danmark og Finland ville gjerne at damen skulle invitere til date. I Norge var det én av tre menn, og i Sverige over halvparten (56 %) som ønsket seg mer initiativ fra damene.

Les mer om hva du kan gjøre for at første date blir vellykket!

Hvorfor er kvinner og menn så forskjellige?

Hva er grunnen til slike avvikende preferanser? At kvinner venter på at menn skal ta initiativ, tyder på at mange er preget av romantiske filmer, serier eller fortellinger. Disse fungerer ofte etter et mønster, hvor mannen alltid tar initiativet og kjemper for å «få» damen. I tillegg spiller nok tradisjonelle kjønnsroller innen dating en rolle.

Kvinner tror kanskje det ikke sømmer seg å ta saken i egne hender, selv om de har lyst til å treffe daten personlig. Enkelte er trolig for stolte til å vise den andre at de er interessert: Ved å foreslå en første date blottlegger man til en viss grad hva man føler.

Det er nok nettopp dette menn er lei av: Hvorfor skal alltid de vise damen at de vil treffe henne? Hvorfor kan ikke hun forsøke å kapre ham? Hvis én av tre norske menn ønsker å bli invitert på date av henne, hvorfor ikke ta litt mer initiativ, damer? Gutta ser ut til å være åpne for forandring!

kvinne søker mann

«Kvinne søker sjenerøs mann»? – Ja, men…

Mens det første overraskende resultatet fra spørreundersøkelsen gjaldt hvem som skulle initiere en date, gjelder den andre overraskelsen avslutningen av første date. Mange møtes på kafé, bar eller restaurant og konfronteres til slutt med spørsmålet: «Hvem tar regningen?».

Det kommer tilsynelatende ikke på tale at damen betaler alt. Både blant menn og kvinner var det under 2 % av respondentene som synes at kvinnen skal punge ut. Det vil si at nesten ingen kan se for seg at hun spanderer på ham ved første date.

43 % av kvinnene vi spurte synes derimot det er mannen som skal spandere. Denne meningen ytret nesten dobbelt så mange menn: En stor majoritet på 83 % av mennene synes det er de som skal betale regningen på første date. Det er altså nesten alle menn og en ganske stor del av kvinnene som mener dette. Hva med resten av damene? Det viste seg at faktisk mer enn halvparten av kvinnene (56 %) heller ville dele på regningen.

Dele regningen eller ikke?

Kvinnenes ønske om å være med på å betale står dermed i strid med menns gammeldagse forestillinger om at en gentleman alltid spanderer. Enkelte føler seg uvel når de ikke betaler selv, fordi de føler seg forpliktet til å gjengi noe. Når samfunnet vårt bygges på at menn og kvinner skal være likestilte, hvorfor ikke dele på regningen? Dette skaper et utbalansert grunnlag for et mulig fremtidig forhold.

Det er også interessant at et stort antall av damene kan tenke seg å betale en del av regningen, men svært sjeldent hele. Menn derimot virker absolutt komfortable med å spandere. Hvordan skal dette tolkes? Kan det være fordi menn fremdeles tjener mer enn kvinner?1 Eller er det bare en vanesak? Ønsker kanskje alle innerst inne å bli kapret og skjemt bort til tross for at alle skal og vil være like?

Konklusjonen vi kan trekke på grunnlag av undersøkelsen er at både menn og kvinner som søker en partner bør være åpne overfor den andres ønsker og forventninger. Den ene parten ønsker å holde fast på tradisjonelle kjønnsroller – i det minste i begynnelsen av dating-fasen – mens andre vil gå videre. Når damer søker menn i dag ønsker de seg tydeligvis en intiativrik gentleman som riktignok respekterer deres uavhengighet. Det kan bli spennende å se hvordan dating-vanene vil forandre seg i løpet av de neste årene!

kilder:

1 ledernett.no/Nyheter/Siste-nytt/Arkiv/2014/Mars-2014/OEkende-loennsgap

Om artikkelforfatteren: Elisa Kaiser

Elisa Kaiser er ansvarlig for EliteSingles.no

Les flere artikler skrevet av Elisa Kaiser