Steg 6: Når partnersøket tar tid

Steg 6

Du registrerte deg full av forventning og tok den første kontakten med ett eller flere av dine partnerforslag. Du har ventet tålmodig på svar. Og ventet. Og ventet. Føles det håpløst? Ikke mist motet. Gjennom vår tjeneste får du ikke bare skreddersydde partnerforslag, du treffer også mennesker du kanskje aldri ville truffet ute i den virkelige verden. Noen ganger kan det likevel ta litt tid før du treffer den rette partneren. Her er noen tips til hvordan du kan holde motet oppe.

Høye forventninger

Et medlemskap på en matchmakingside er ofte forbundet med høye forventninger. Har du vært singel en stund er det forståelig at du ønsker å finne noen du liker så raskt som mulig. Hos ELITESINGLES har du gode sjanser til å finne den rette, likevel er det ikke mulig å regne ut nøyaktig hvor lang tid det vil ta for deg å finne en partner.

Dessverre vil det ikke alltid slå gnister i løpet av den første uken. Selvom du har mye til felles med alle dine partnerforslag, og de komplimenterer deg på bakgrunn av personlighetstesten du tok da du registrerte deg, er det bare naturlig at det kan ta litt tid før du finner personen som har “det lille ekstra”. Hvorvidt det virkelig slår gnister mellom dere merker du først når dere treffes. Ikke gi opp om du ikke finner noen med det samme – det lønner seg å være tålmodig når man leter etter den rette. Vi har tre tips til hvordan du kan håndtere din eventuelle utålmodighet.

1. Bruk erfaringer fra tidligere kontakter

Kanskje har du allerede erfaring fra et tidligere forhold med et partnerforslag som begynte lovende, men som ikke endte slik du hadde håpet på. Kontakten avtok kanskje etter første melding, eller du innså etter første møte at du ikke var interessert i en dypere relasjon.

Les også: Hvordan flørte? Få tips til nettflørting her

Ta lærdom av erfaringene dine – forsøk å forstå hvorfor forholdet du begynte på ikke utviklet seg videre. Du kan lære mye om hva du er ute etter i et forhold og hva du forventer av en partner. Sannsynligvis blir du oppmerksom på at du har kriterier du ikke var bevisst på før, eller du vil oppdage at noe du trodde du syntes var viktig kanskje ikke er så viktig for deg likevel. Vær bevisst i denne prosessen – det kan være til stor hjelp i ditt framtidige søk.

Oppgrader profilen din når du har lært noe nytt om dine kriterier og forventninger. Har du for eksempel vært i kontakt med en som bare er tilgjengelig i helgene, fordi personen jobber sene kvelder på ukedagene, og du var misfornøyd med det? En profil med opplysninger som «Jeg søker en partner som ikke bare er ledig i helgene, som også har tid til å omgås og nyte livet mandag til fredag» kan være til hjelp. ved å skrive en detaljert beskrivelse av hva du ønsker deg øker du dine sjanser til å finne noen som virkelig passer deg og din hverdag.

partnersøket kan ta tid

2. Ikke la deg skremme

I blant skjer det at et forsøk på kontakt med noen av dine partnerforslag forblir ubesvart. De fleste har sendt et smil eller en melding som aldri fikk respons. Og helt ærlig: Har du virkelig svart på alle kontaktforespørsler du har mottatt? Ikke mist motet, og ikke ta det personlig.

Les også: Han tar ikke kontakt – hva gjør du nå?

At et partnerforslag bestemmer seg for å avslutte kontakten med deg kan ha flere årsaker. Partnerforslaget føler kanskje at deres preferanser, fritidsinteresser eller verdenssyn varierer for mye. Det kan også hende at ditt partnerforslag har hatt kontakt med noen andre over en lengre periode, og nå har bestemt seg for å ta neste steg med denne personen. Kanskje var du bare ikke deres type likevel. Ikke bruk for mye energi på å gruble over hvorfor et partnerforslag ikke har svart på henvendelsene dine. Bruk den heller på ditt neste søk!

3. Unn deg variasjon

Det kan være lett å la seg rive med når du dater på Internett. Så mange mulige partnerforslag – risikerer du å la den rette gå deg hus forbi hvis du lar være å følge opp hvert eneste én av dem? Ikke la søket etter drømmepartneren bli en stressfaktor.

Hvis du merker at det morsomme i søker forsvinner er det på tide med litt omveksling. Skru av datamaskinen og kos deg med en film istedet. Ta en sykkeltur ute i naturen eller treff dine venner over et glass vin. Du må ikke gjøre partnersøket til en plikt. Logg inn når du kjenner at du er nysgjerrig på å se etter hvem dine nye partnerforslag er, eller om du har fått nye meldinger i innboksen din.

Både ditt humør og søk etter en partner kommer å nyte godt av litt variasjon. Ved å skape rom for nye og morsomme erfaringer, føler du deg bedre og får en helt annen utstråling – utstråling synes nemlig også på nett! I blant kan det være verdt det å unne seg en pause i søket etter den perfekte partneren, for å fortsette senere med ny motivasjon.

Vi i ELITESINGLES ønsker deg all lykke i ditt partnersøk!

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon