14.06.2012, av ELITESINGLES’ nettredaksjon
6795

Steg 6: Når partnersøket tar tid

Steg 6
Du registrerte deg full av forventning og tok den første kontakten med ett eller flere av dine partnerforslag. Du har ventet tålmodig på svar. Og ventet. Og ventet. Føles det håpløst? Ikke mist motet. Gjennom vår tjeneste får du ikke bare skreddersydde partnerforslag, du treffer også mennesker du kanskje aldri ville truffet ute i den virkelige verden. Noen ganger kan det likevel ta litt tid før du treffer den rette partneren. Her er noen tips til hvordan du kan holde motet oppe.

Høye forventninger

Et medlemskap på en matchmakingside er ofte forbundet med høye forventninger. Har du vært singel en stund er det forståelig at du ønsker å finne noen du liker så raskt som mulig. Hos ELITESINGLES har du gode sjanser til å finne den rette, likevel er det ikke mulig å regne ut nøyaktig hvor lang tid det vil ta for deg å finne en partner.

Dessverre vil det ikke alltid slå gnister i løpet av den første uken. Selvom du har mye til felles med alle dine partnerforslag, og de komplimenterer deg på bakgrunn av personlighetstesten du tok da du registrerte deg, er det bare naturlig at det kan ta litt tid før du finner personen som har "det lille ekstra". Hvorvidt det virkelig slår gnister mellom dere merker du først når dere treffes. Ikke gi opp om du ikke finner noen med det samme – det lønner seg å være tålmodig når man leter etter den rette. Vi har tre tips til hvordan du kan håndtere din eventuelle utålmodighet.

 

1. Bruk erfaringer fra tidligere kontakter

Kanskje har du allerede erfaring fra et tidligere forhold med et partnerforslag som begynte lovende, men som ikke endte slik du hadde håpet på. Kontakten avtok kanskje etter første melding, eller du innså etter første møte at du ikke var interessert i en dypere relasjon.

 

Les også: Hvordan flørte? Få tips til nettflørting her

 

Ta lærdom av erfaringene dine - forsøk å forstå hvorfor forholdet du begynte på ikke utviklet seg videre. Du kan lære mye om hva du er ute etter i et forhold og hva du forventer av en partner. Sannsynligvis blir du oppmerksom på at du har kriterier du ikke var bevisst på før, eller du vil oppdage at noe du trodde du syntes var viktig kanskje ikke er så viktig for deg likevel. Vær bevisst i denne prosessen - det kan være til stor hjelp i ditt framtidige søk.

Oppgrader profilen din når du har lært noe nytt om dine kriterier og forventninger. Har du for eksempel vært i kontakt med en som bare er tilgjengelig i helgene, fordi personen jobber sene kvelder på ukedagene, og du var misfornøyd med det? En profil med opplysninger som «Jeg søker en partner som ikke bare er ledig i helgene, som også har tid til å omgås og nyte livet mandag til fredag» kan være til hjelp. ved å skrive en detaljert beskrivelse av hva du ønsker deg øker du dine sjanser til å finne noen som virkelig passer deg og din hverdag.

partnersøket kan ta tid

 

2. Ikke la deg skremme

I blant skjer det at et forsøk på kontakt med noen av dine partnerforslag forblir ubesvart. De fleste har sendt et smil eller en melding som aldri fikk respons. Og helt ærlig: Har du virkelig svart på alle kontaktforespørsler du har mottatt? Ikke mist motet, og ikke ta det personlig.

 

Les også: Han tar ikke kontakt - hva gjør du nå?

 

At et partnerforslag bestemmer seg for å avslutte kontakten med deg kan ha flere årsaker. Partnerforslaget føler kanskje at deres preferanser, fritidsinteresser eller verdenssyn varierer for mye. Det kan også hende at ditt partnerforslag har hatt kontakt med noen andre over en lengre periode, og nå har bestemt seg for å ta neste steg med denne personen. Kanskje var du bare ikke deres type likevel. Ikke bruk for mye energi på å gruble over hvorfor et partnerforslag ikke har svart på henvendelsene dine. Bruk den heller på ditt neste søk!

3. Unn deg variasjon

Det kan være lett å la seg rive med når du dater på Internett. Så mange mulige partnerforslag - risikerer du å la den rette gå deg hus forbi hvis du lar være å følge opp hvert eneste én av dem? Ikke la søket etter drømmepartneren bli en stressfaktor.

Hvis du merker at det morsomme i søker forsvinner er det på tide med litt omveksling. Skru av datamaskinen og kos deg med en film istedet. Ta en sykkeltur ute i naturen eller treff dine venner over et glass vin. Du må ikke gjøre partnersøket til en plikt. Logg inn når du kjenner at du er nysgjerrig på å se etter hvem dine nye partnerforslag er, eller om du har fått nye meldinger i innboksen din.

Både ditt humør og søk etter en partner kommer å nyte godt av litt variasjon. Ved å skape rom for nye og morsomme erfaringer, føler du deg bedre og får en helt annen utstråling - utstråling synes nemlig også på nett! I blant kan det være verdt det å unne seg en pause i søket etter den perfekte partneren, for å fortsette senere med ny motivasjon.

Vi i ELITESINGLES ønsker deg all lykke i ditt partnersøk!

Kommentarer

Hei! Har are et lite spm. Jeg sendte 5 spm til en kar. Han svarte raskt, men har ikke mottatt noen selv. Dere sier vi skal være tålmodige.Hvor tålmodige er spm. mitt. Skal man prøve seg på 5 nye spm å se hva som skjer? Hva tenker dere? MVH May-Britt

Hei, May-Britt! Folk skriver og svarer i ulikt tempo, samt foretrekker ulike kontaktmuligheter. Det er lov å sende et smil eller en liten melding med spørsmål hvis du ikke hører noe innen noen dager. De fleste setter pris på initiativ fra andre. Hvor lenge du bør vente, finnes det dessverre ingen fasit på. Det kan selvfølgelig hende at vedkommende har mye å gjøre, eller er i kontakt med noen andre - men alt dette blir spekulasjoner. Folk er mest aktive i helgene, så vi oppfordrer folk til å gi andre litt tid. Samtidig er det viktig at du også ser framover og ikke lar det stoppe datingen generelt, hvis du mot formodning ikke skulle få noe svar. Vi krysser i alle fall fingrene for deg! Mvh Ditt ELITESINGLES-team

Hei. Jeg ble medlem i Desember 2014. Har til nå hatt veldig god respons, mottatt mange interesserte svar, har allerede vært på 2 dater. Veldig positiv over Elitesingles. Har enda ikke møtt drømmekjæresten men venter tålmodig og positivt. Jeg har vært på 2 dater og fått veldig mange svar på 1 måned. Kan noen gi meg en tilbakemelding på min aktivitet på Elitesingles er bra? Mvh. Beate.

Hei, Beate! Så hyggelig at du er fornøyd med EliteSingles. Vi i nettredaksjonen har ikke mulighet til å gå inn og se konkrete profiler, men kan komme med noen generelle råd: - - Fyll ut hele profilen. En god og fyldig profiltekst vekker nysgjerrigheten til profilbesøkeren. - - Ha et tydelig og oppdatert profilbilde. Legg gjerne til et par andre bilder, for å gi et helhetlig inntrykk. Profile med bilder blir også kontaktet langt oftere. - - Ta kontakt! Bruk de ulike kontaktmulighetene, som "Bli kjent" og smil. Det mest effektive på sikt er nok de personlige meldingene. Hvis du er usikker på hva du skal skrive, så ta en ekstra kikk på profilen til vedkommende. Sannsynligvis er det noe der du vil vite mer om, eller kanskje dere har felles interesser? - Husk at det ikke er noe i veien for å gi et høflig avslag om det ikke skulle føles rett. Uansett er det viktig at dere tar kommunikasjonen i et tempo som passer dere, og at dere møtes til date først når begge er enige om det. - Det er ikke slik at det finnes en normal på hvor mange dater hvert enkelt medlem går på, eller hvor mange meldinger man sender og mottar. Noen uker vil det være litt flere, andre uker er det kanskje færre. Vi er jo nemlig alle forskjellige, og noen trenger mer tid enn andre. - Hvis en date ikke utvikler seg til noe mer, trenger man ikke nødvendigvis å se på det som bortkastet tid. Se heller på det som en mulighet til å bli kjent med et annet menneske som du trolig ikke ville ha møtt ellers. - Det er veldig fint at du er aktiv, og dette er nok den rette veien å gå for å finne noen. Som du selv nevner, kommer en liten porsjon tålmodighet godt med! Å knytte bånd til andre og bli riktig kjent, tar tid og krever egeninnsats fra begge parter. Ut ifra det du forteller oss, høres det ut som om du er på god vei! - Hvis du har konkrete spørsmål om profilen din, er du hjertelig velkommen til å kontakte kundeservice på info@elitesingles.no. Vi krysser fingrene her i redaksjonen og ønsker deg lykke til med datingen!

Hei, ikke alle har lyst å legge ut bilde slik at alle kan se - det kan være svært gode grunner til dette. Hadde det vært mulig å lage et "privat fotoalbum" her inne hvor en selv kan styre hvem en sender bilder til. Tror mange hadde satt pris på det :-)

Hei, Emilia! Takk for ditt tips om private fotoalbum! Inne på medlemssidene er det nå slik at kun dine (premium) partnerforslag kan se dine bilder - og profilbildet synes først når man går inn på selve profilen. Først etterpå blir det synlig i partnerforslaglisten. Statistikken viser at de med foto blir kontaktet oftere, trolig fordi det lettere å et inntrykk av personen når man har tekst og bilde sammen. Vi setter pris på ditt innspill om at ikke alle vil laste opp et bilde som er synlig for alle partnerforslagene. Jeg sender tipset videre til produktavdelingen, som vil vurdere om det er en funksjon som kan innføres i framtiden. Ha en fin dag! Mvh Ditt EliteSingles-team

Hei, kjære "Anonym"! Her gjelder det å sørge for at søkekriteriene dine er innstilt på riktig prioritering. I ditt tilfelle for eksempel bør du da stille avstandskriteriet ditt på "50" km for så å gi dette prioriteringen "veldig viktig". Det samme bør du gjøre på alder og likeså på utdanning. Merk at når det gjelder utdannelse, så vil en prioritering som "veldig viktig" her bety at vi vil sende deg partnerforslag med mest mulig lik lengde på utdannelsen som deg selv. Med andre ord - dersom du selv skulle ha en kort utdannelse, så vil prioriteringen "veldig viktig" her tilsi at vi sender deg partnerforslag med en lignende lengde på utdannelsen. At du i tillegg helst ser deg sammen med en sportslig, spesifikt akademisk mann, er noe vi kan anbefale deg å presisere i profilteksten din, for dette inngår dessverre ikke i våre søkekriterier. Det er lov å være direkte i profilen sin, så lenge man gjør det på en høflig måte. Når det gjelder foto, så oppfordrer vi alle våre medlemmer til å ha profilbilde. Slik får man et ansikt å forholde seg til, og vi ser at de som har profilbilde blir kontaktet mye oftere enn de uten - så ikke vær sjenert! Vi håper disse tipsene er til hjelp. Noen ganger må man rett og slett prøve seg fram litt for å se hva som fungerer best - dersom man har for strenge søkekriterier, er det naturligvis færre å velge mellom, særlig om man kommer fra mindre steder. Ønsker deg lykke til videre, og ikke nøl med å kontakte vår kundeservice på kundeservice@elitesingles.no hvis du har flere spørsmål. Med vennlig hilsen Ditt EliteSingles-team

Hvordan kan jeg få frem at jeg KUN er interessert i folk som bor i nærheten, i riktig alder med en eller annen form for akademisk utdannelse. Dessuten sportslige. De som har kontaktet meg er eldre menn som bor mer enn fem mil unna, i grisgrendte strøk med liten utdannelse. Er det nødvendig med bilde i forkant. Jeg oppgir hjemmesiden min så snart vi kommer i kontakt.