Steg 1: Slik besvarer du personlighetstesten

personlighetstesten

Personlighetstesten til ELITESINGLES bygger på «de fem store», det vil si teorien om fem sentrale personlighetstrekk – en godt anvendt modell innen psykologien. Denne legger grunnlaget for din personlighetsprofil. For en vellykket start på partnersøket hos ELITESINGLES, bør du ta visse hensyn underveis i testen. Les våre beste tips her.

Noen lurer på om hva som er hensikten med personlighetstesten, og om man bør svare på en spesiell måte. Hos oss legger testen grunnlag for matchingen, så derfor blir den ekstra viktig. Du har kanskje tatt en lignende test i forbindelse med et arbeidsintervju? Da kan vi fortelle at selv om testen vår er spesialutviklet for å matche deg med andre, så er det de samme kjørereglene som gjelder her, som ved andre lignende tester. Ha følgende i bakhodet:

1. Ta deg god tid

ELITESINGLES sin personlighetstest er grundig for å danne et best mulig bilde av personligheten din. Derfor er det viktig at du tar deg god tid til å fylle den ut så ærlig som mulig. Personlighetstesten skal formidle hvordan du reagerer i bestemte situasjoner, og hvordan du kommer overens med andre. Slik kan vi gi deg passende partnerforslag. Ta derfor testen i fred og ro. Les spørsmålene nøye, og ikke la deg distrahere av TV, e-post eller telefoner. Du kan også lagre og ta pauser underveis.

ta personlighetstesten

2. Ærlighet varer lengst

Det kan være fristende å pynte på sannheten hvis du får et spørsmål du ikke liker så godt. Da gjør du deg selv en bjørnetjeneste, så her er det ingen grunn til å skjemmes over sannheten. La oss si at du blir spurt i personlighetstesten om du er sporty eller ikke. Hvis dette ikke er tilfelle, så ikke hevd at du er det. Hva om partnerforslaget ditt søker noen som trener og er aktiv hver dag? Da vil nok verken du eller han/hun synes at dere matcher særlig godt.

Les også: Lag en ærlig profil som vekker nysgjerrigheten hos andre.

Husk at vi fokuserer på personlighetsdimensjonene, og ikke kommer til å framheve at du eventuelt skulle mislike enkelte aktiviteter. Spørsmålene er med for å få et bilde av personligheten din i en helhet, så her varer ærlighet absolutt lengst. Er du oppriktig fra begynnelsen, får alle medlemmer bedre og mer relevante matcher, inkludert deg selv. La svarene reflektere hvordan du virkelig er, ikke hvordan du ønsker å være – eller hvordan du kanskje var for fem år siden. Vi endrer og utvikler oss stadig vekk, så spør gjerne en venn hvis du er usikker på hvordan du oppfattes av andre.

3. Vær realistisk

Etter personlighetstesten kan du oppgi ulike søkekriterier som partneren bør oppfylle. Har du tenkt over hva du virkelig søker? Det virker ofte mest praktisk med en partner som bor i samme by, er rundt samme alder som deg, og som deler de største interessene dine. Tenk deg likevel om og vær realistisk: Er du fra et veldig lite sted, så vil det være naturlig at det ikke er like mange single i nærheten som i en større by. Kriteriene du setter vil nemlig begrense antallet partnerforslag du mottar. Du kan velge om hvert enkelt punkt er veldig viktig, eller mindre viktig for deg – så hva er dine såkalte «dealbrakere»?

På nettet er det nemlig ikke annerledes enn ellers. Det kan bli umulig å finne noen som oppfyller alle kriteriene til idealpartneren din fullt og helt, men man forelsker seg jo gjerne i personen som passer på de viktigste punktene. Ellers kan personen være perfekt for deg på sitt vis, for det er helheten som teller. Bor man litt lengre unna enn planlagt, eller er vedkommende et par centimeter lavere enn du forestilte deg, trenger ikke det å stikke kjeppene i hjulene for et godt forhold. Vær derfor bevisst hva du søker når du rangerer hvert enkelt kriterium etter viktighetsgrad.

4. Del av deg selv og vær spesifikk

ELITESINGLES’ personlighetstest består av en flervalgsprøve, med noen spørsmål med åpne svarmuligheter. De sistnevnte feltene blir en del av profilbeskrivelsen din, og vises altså for andre medlemmer. For eksempel kan du oppgi tre ting som er spesielt viktige for deg. Her er det fint å legge tid og innsats i å skrive en beskrivelse som fanger partnerforslagenes interesse. Et kort svar som «Musikk, venner og reise» er kjapt å skrive, men ikke noe som forteller mer om deg i detalj. Hva slags musikk liker du, og hvorfor liker du å reise?

Her ville kanskje følgende utsagn passe bedre: «Jeg elsker å reise for møte mennesker fra hele verden. Som lidenskapelig (og eksperimentell!) hobbykokk liker jeg særlig godt å hente inspirasjon fra det asiatiske kjøkken, og prøver gjerne ut nye retter sammen med venner og familie.». Det handler ikke om å skrive en roman, men det kan være spennende for andre å få høre hvorfor du liker å gjøre noe, like mye som hva du liker å gjøre. Slik skiller du deg ut, og teksten blir mer personlig. Godt utfylte profiler blir gjerne kontaktet oftere enn andre.

Les også: Vil du bli kontaktet av flere medlemmer? Slik velger du riktig profilbilde.

5. Testen kan kun tas én gang

Kjenner du deg igjen i personlighetsprofilen? Når du er klar, får du se beskrivelsen av deg selv. I motsetningen til profilbeskrivelsene, kan selve personlighetstesten kun besvares én gang. Det er derfor ekstra viktig at du følger rådene over når du svarer: Ta deg tid, vær ærlig realistisk og spesifikk. Og ikke minst – slapp av! Personlighetstesten er absolutt ingen eksamen, men et verktøy for å matche deg med andre single som passer deg.

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon