Hvordan flørte på nett, hvordan flørte generelt?

flørt på date

Flørting er som en lek mellom to mennesker som liker hverandre. Ved å tulle, prate og å gi hverandre komplimenter bygges det opp spenning og tiltrekning. Alle liker å flørte, men ikke alle er komfortable med hvordan de skal gjøre det. Her har vi samlet tips til flørting helt generelt, og vi gir deg spesifikke tips til hvordan å flørte på nett.

Det er gøy å flørte!

Flørting er en avgjørende del av tilnærmelsesprosessen mellom to mennesker som en gang blir til ett par. Uten flørt, ingen gnist, og uten gnist blir det i de færreste tilfeller til at man forelsker seg og føler seg tiltrukket til hverandre.

Å flørte er noe som de aller fleste mennesker liker. Det er en aktivitet som gjør at vi føler oss bra. En flørt etterlater gjerne kribling i magen eller et stort smil – og det kan ha vært både en uskyldig flørt med en kollega, en flørt på date eller ved middagsbordet med partneren. Flørting tenner gnisten i kjærligheten og holder den i live over tiden.

Alle vil flørte. Men hvordan flørter man?

Å flørte er noe som fungerer best hvis man bare lar det skje. Som regel gjør man det helt intuitivt: Når man prater med en man liker, sier man nesten automatisk hyggelige ting. Og når man har funnet tonen og er på samme bølgelengde, vil man komme med humoristiske innspill eller selvironi helt av seg selv – og man vil få den andre til å le og føle seg bra.

Enda de fleste har en slags medfødt evne til å flørte, sa er enkelte svært usikre på hva de bør si og hvordan de bør forholde seg overfor noen de føler seg tiltrukket til. Siden flørting handler mye om intuisjon og kjemien mellom to mennesker, er det beste rådet å høre på magefølelsen sin. Men det er gjerne lettere sagt enn gjort, når magen ikke sier en verdens ting.

Men selv om man skulle ønsket seg en bruksanvisning der flørting står forklart trinn for trinn, så fungerer en flørt bare hvis den faller seg naturlig. Gir du for eksempel for generelle komplimenter eller forteller vitser du har lært utenat, vil det nødig utvikle seg en flørt som gir sommerfugler i magen.

Hvordan flørte når man er sjenert?

sjenert og flørtendePrøv for all del å være deg selv. Minn deg på hvilke sterke og gode sider du har, slik at du føler deg – og automatisk fremstår som – mer selvsikker. Dette vil gjøre det lettere å flørte. Samtidig er det ingen skam å være usikker, og det kan være svart sjarmerende om du kommenterer egen svakhet med en selvironisk bemerkning.

Første skritt i en flørt foregår som oftest uten ord, og det er en fordel for deg som er sjenert. Du kan for eksempel tiltrekke oppmerksomheten ved å se på den du er interessert i, for så å vende bort blikket når han eller hun ser på deg. Kroppsspråket ditt spiller også en stor rolle. For eksempel er det viktig å ha en positiv og åpen holdning, og du kan gjerne være litt leken. Smil, blunk og lek eventuelt med håret ditt. Også når du snakker med den andre, kan tilfeldige berøringer vekke spenning og være en viktig del av flørten.

Ønsker du å flørte med noen du har blitt kjent med, men det har ikke falt seg slik til nå? Da kan det virke under å forberede seg litt! Prøv å finne ut noe mer om vedkommende, slik at du kan kommentere noe dere har til felles, eller noe du synes er underlig. Den andre vil sikkert like at du er nysgjerrig på hvem han eller hun er.

Nøkkelen til flørting: Oppmerksomhet!

Grunnen til at alle liker å flørte, er at det gir en god følelse. Det smigrer å få komplimenter, og det er gøy å si hyggelige ting til noen man liker. Forskning fra Harvard universitetet i USA1 viser at mennesker liker best å snakke om seg selv. Da er nemlig belønningssentralen i hjernen, som fremkaller gledefølelser, mest aktiv. Personen du lytter til vil senere assosiere denne positive følelsen med deg! Det å være en oppmerksom og god lytter er dermed en virksom metode når det kommer til flørting.

Samtidig er det viktig å unngå å stille så mange spørsmål at den andre føler seg som i et intervju, eller enda verre, i et forhør! Husk at flørting skal være som en lek, og letthet og humor er en viktig del av det hele. Dessuten vil den andre sikkert også gjerne vite mer om deg, så det er ingenting i veien med å fortelle om deg selv, så lenge du ikke skryter og snakker om deg selv for lenge.

Å være oppmerksom betyr ikke bare å lytte, men også å passe på hvordan den andre reagerer. Merker du at vedkommende begynner å kjede seg, bør du slutte å fortelle om deg selv. Tar han eller hun et skritt tilbake, bør du respektere dette som et tegn på at interessen sannsynligvis ikke er gjensidig.

Hvordan flørte på nett?

  • Også her gjelder det å være oppmerksom: Kommenter noe du har lest i profilen eller noe den andre har skrevet tidligere. Mange vil synes det er imponerende og smigrende at du har husket personlige detaljer!
  • Gi komplimenter, men ikke vær for direkte. Enda det sikkert stemmer, virker det ofte som en klisjé å si at hun har vakre øyne for eksempel. Si heller flørting på nettnoe om er litt mer originalt. Kanskje minner den andre deg om en kjent skuespiller, eller har egenskaper som imponerer deg. En kompliment om dette vil den andre sikkert sette mer pris på!
  • Humor og ironi er viktige ingredienser til en god flørt, men samtidig kan de føre til misforståelser når man ikke ser ansiktsuttrykket ditt, men bare skrift. Unngå derfor altfor subtil humor, og marker vitser med blunkefjes eller andre uttrykksikoner.
  • Enten man flørter på nett eller ansikt til ansikt, så er det vanlig å erte hverandre på en snill måte. Det fungerer litt som å kile hverandre, bare med ord. Man må le og kommer nærmere hverandre ved å tilstå små svakheter.
  • Flørting har mye med spenning å gjøre. Det er viktig å opprettholde den, slik at den andre stadig får mer lyst til å bli bedre kjent med deg og å se deg igjen. Pass derfor på å ikke skrive altfor hyppig, og la det gå litt tid mellom hver melding. Ikke avslør for mye om deg selv, men gjør den andre nysgjerrig!
  • Ikke glem å passe på din egen sikkerhet. Hvis du flørter på nett med noen du ikke har truffet personlig enda, bør du ikke avsløre for mye om deg selv. Vær spesielt forsiktig med å dele bilder, siden du ikke vet hav den andre vil finne på med dem. Det samme gjelder alt som har med penger å gjøre. Vent til du kjenner den andre bedre, før du blir altfor sjenerøs!

Vi ønsker deg lykke til med flørtingen! Ønsker du å bli kjent med noen på nett, slik at du kan sette i gang med sikker nettflørting for fult? Registrer deg på EliteSingles i dag!

kilder:

1 Tamir, D.I., and Mitchell, J.P. (2012). ‘Disclosing information about the self is intrinsically rewarding’. PNAS.

Om artikkelforfatteren: Elisa Kaiser

Elisa Kaiser er ansvarlig for EliteSingles.no

Les flere artikler skrevet av Elisa Kaiser