14.06.2012, av ELITESINGLES’ nettredaksjon
6249

Steg 3: Lag en god profil

Steg 3

Hva skal til for å lage en spennende datingprofil, som vekker andres interesse? Når du leter etter en partner på nett, avgjør ofte førsteinntrykket om andre tar kontakt med deg. Du vil gjerne framstille deg selv på best mulig måte, uten å avsløre for mange personlige detaljer. Her er våre 4 råd for å lage en god profil.

 

 Fyll ut hele datingprofilen

Svare nøye på spørsmål om interesser, ønsker og holdninger. Mange har både ”venner og friluft, er generelt aktiv” som interesser, men hva gjør du med vennene dine, og hvor drar du helst ut i naturen? Flere detaljer gir dybde til datingprofilen og engasjerer leseren.

 

Profilen skal ikke bare gi et inntrykk av hvem du er, men gi den besøkende en pekepinn på om dere kan finne tonen sammen. Se derfor for deg profilen din fra profilbesøkerens ståsted, og bruk gjerne funksjonen for forhåndsvisning. Hvis profilen din inneholder få personlige tekster, er det vanskelig å danne seg et helhetlig bilde av deg.

 

Finn partnerforslagene som passer din profil gjennom vår matchmaking

 

  Svar detaljert

Forsøk å svare utfyllende på spørsmål om interesser, ønsker og holdninger. Mange har både ”venner og friluft, er generelt aktiv” som interesser, men hva gjør du med vennene dine, og hvor drar du helst ut i naturen? Flere detaljer gir dybde til datingprofilen og engasjerer leseren. Beskrivelsen kan for eksempel lyde slik:

«Jeg er veldig aktiv og elsker å være ute i naturen. Om sommeren trives jeg godt ved sjøen, både til lands og på fisketur. Jeg både svømmer og løper jevnlig, så det hadde vært veldig fint å møte noen som deler noen av disse interessene med meg. Dessuten liker jeg å lage mat for venner, og min store lidenskap er å reise. Det er få ting jeg synes er mer spennende enn å reise til fjerne steder sammen for å utforske maten, kulturen og folket i landet.»

Det siste svaret forteller nemlig mer enn bare hva du liker – det forteller noe om hva som er motivasjonen din, og at det er viktig for deg at dere finner noe til felles. Leseren blir bedre kjent med deg og hva slags person du er. Kanskje han eller hun tenker ”Å, ved sjøen på varme sommerdager – det er mitt favorittsted også.”. Slik kan vedkommende bedre se for seg hvordan dere ville komme overens, og har et godt utgangspunkt for å sette i gang en samtale eller stille spørsmål. Sett derfor av litt tid til å skrive en sammenhengende tekst.

Skal dere møtes? Få tipsene til en vellykket første date!

  Unngå klisjeer

Skreddersy svarene til hvert spørsmål, og unngå oppramsing og klisjeer. Om du for eksempel på spørsmålet om hva slags partner du søker, svarer «en kjærlig partner», kan du være ganske sikker på at andre har svart det samme. For hvem ønsker seg vel ikke en kjærlig og sympatisk partner? Det betyr ikke at det er feil å framheve hva som er viktig for deg, men prøv å unngå selvfølgeligheter.

Vi råder deg til å heller ikke være for vag. Konkrete svar er enklere for profilbesøkeren å forholde seg til. Spør deg selv derfor hva du virkelig søker hos en partner. Leter du kanskje etter en partner som du kan reise med? Noen som du kan trene til et maraton med, eller noen som liker å gå ut og danse? Hvordan ser du for deg at dynamikken i parforholdet deres er? Jobber du for eksempel mye og ønsker en partner som er like ambisiøs, så fortell det. Gjennom å forklare dette tydelig kan leseren kjenne seg igjen, og du skiller deg ut blant de andre profilene.

La profilen din vise hvem du er og hva du står for. Et godt tips er å spørre seg selv: «Hvis jeg besøkte min profil, ville jeg blitt nysgjerrig på å vite mer?». Svarer du nei, bør du kanskje legge litt mer arbeid i profilen.

 

  Oppdater profilen jevnlig

Det kan ta litt tid før du forhåpentligvis finner den rette. Etter du har laget profilen, bør du derfor oppdatere den nå og da. Du har sikkert andre interesser i fokus midt på sommeren, sammenlignet med i desember. Om du får nye hobbyer, bør du også oppdatere datingprofilen. Kanskje var du en flittig teaterbesøker for noen måneder siden, og har nå blitt en filmfantast i stedet. Du har kanskje sluttet å røyke eller utviklet en stor interesse for matlaging. Gjennom å holde dine partnerforslag oppdaterte om hva som skjer med deg, viser du at du er et aktivt medlem og fortsatt er interessert i å finne en partner.

 

 

Les også:

 

Trinn 4: Slik velger du riktig bilde!

 

 

Kommentarer

Hei! Et godt grep mange kan ta for å forbedre profilene sine, er å skrive sammenhengende tekster fremfor å bruke stikkord. Så om du for eksempel skal beskrive hvordan du helst tilbringer dagen din, fortell om hva du liker og hvorfor. Nettdating skal selvfølgelig ikke være noen skrivekonkurranse, men tenk at personen som leser skal kunne leve seg litt inn i det du beskriver. Om du har sett gode profilbeskrivelser, er det ikke noe i veien for å la seg inspirere - kanskje du har sett et medlem som du synes beskriver seg selv på en god og levende måte? Les og lær gjerne av andre. Ellers berømmer jeg deg for at du er aktiv og står på. Jeg krysser fingrene for at du får et hyggelig svar! Hvis du har andre spørsmål, kan du gjerne kontakte vår kundeservice (se link nederst på siden). Med vennlig hilsen, Ditt EliteSingles-team

Hei, Kan du hjelpe meg med å forbedre min profil? Jeg har funnet en mann som jeg liker veldig godt, men som foreløbig kun har besøkt min profil. Jeg har skrevet til ham men ikke fått noe svar enda. Vennlig hilsen Karin