Steg 5: Vær aktiv og ta initiativ

Steg 5

Vil du møte den rette, må du være aktiv og ta kontakt. Dette er ikke annerledes på datingsider enn i andre sosiale settinger. Sitter du og venter på at ditt livs kjærlighet skal skrive først? Ta heller saken i egne hender og vær din egen lykkes smed.

Hos EliteSingles har du en rekke kontaktmuligheter. Dere kan altså bli kjent på flere måter enn bare gjennom personlige meldinger. Datingsider har ofte litt ulike funksjonerer, og hos oss har vi fokusert på at du skal ha et godt utvalg av effektive metoder. Hver til sin bruk, kan man si – men målet er det samme, nemlig at dere blir ordentlig kjent.

Vær modig og ta kontakt først

Det er helt naturlig for oss mennesker å frykte avvisning. Alle voksne mennesker har nok en eller flere ganger i livet opplevd at noen de likte, ikke gjengjeldte følelsene. Denne frykten kan styre oss til å velge den «enkleste» veien både privat og i jobbsammenheng. «Tenk om jeg ikke ikke får svar?», er det noen som tenker. Det kan derfor virke behagelig å vente på at matchen din tar initiativet. Men hva om vedkommende tenker akkurat det samme?

Utvalget av potensielle partnere blir nemlig drastisk mye mindre om man begrenser seg til å vente på at noen tar det første steget. Derfor er det viktig at du som medlem er modig og tar utgangspunkt i at du tar inititiv til å snakkes. Om partnerforslaget ditt tenker det samme, skader det jo ingen – da er dere rett og slett bare motiverte til å sette i gang en god samtale.

Litt sjenert? Start med et smil

Er du usikker på hvordan du skal sette i gang samtalen? Noen av oss har litt vanskeligere for å finne de gode emnene å prate om. Det kan jo hende at du liker et partnerforslag, men ikke vet hva du skal si. Da er vårt råd å ikke tie helt, men la personen få vite om det gjennom et smil.

EliteSingles har nemlig en funksjon som lar deg sende et smil til personen. Da vil ditt partnerforslag vite at du liker hans eller hennes profil, og samtidig gjør du vedkommene oppmerksom på din profil. Får du et smil tilbake, er isen brutt. Forsett så med en personlig melding.

Usikker på timingen? Slik oppfører du deg etter første date

Hva bør jeg skrive?

Den mest direkte måten å ta kontakt med et partnerforslag på er å sende en personlig melding. Å ta initiativ betyr ikke at du skal overanalysere alt du skriver. Skriv heller det som faller deg inn. Hva likte du ved profilen? Du har sikkert sett noe dere har til felles, så spør nærmere om det. Trekk gjerne inn at du også interesserer deg for det samme, eller har gjort deg lignende erfaringer. De handler om å både spørre og fortelle på samme tid.

De fleste synes det nok at viktig at meldingen er unik og personlig skrevet, og altså ikke noe som er kopiert og sendt til flere medlemmer.

«Bli bedre kjent»-funksjonen

For ytterligere hjelp, har vi utviklet en praktisk funksjon kalt «Bli bedre kjent». Formålet med denne er at dere får hjelp til å komme i gang, gjennom spennende or morsomme spørsmål. Det er et godt alternativ for deg som synes det er litt skummelt å ta initiativet. Når du starter med dette, velger du nemlig først fem spørsmål om ting som er interessant å vite om partneren. Du får håndplukke spørsmål fra vår liste, som du vil at partnerforslaget svarer på.

Som neste steg, spør dere hverandre om forventninger til et forhold, og dere kan stille egne spørsmål. Det siste steget er en personlig melding, og gjennom prosessen har dere lært mye om hverandre som dere nå kan utdype. Det er altså både enkelt og fleksibelt å starte denne funksjonen. Dere lærer mye om hverandre og får sjansen til å snakke om interessante likheter og forskjeller.

Han tar ikke kontakt – slik håndterer du situasjonen

Første initiativ er allerede tatt

Allerede da du registrerte deg på EliteSingles tok du en beslutning. Du søker et forhold, og vil ikke overlate alt til tilfeldighetene. En av de største fordelene med matchmaking, er at du møter andre som søker nettopp det samme som deg. Samtidig er det slik at uansett hvor godt partnerforslagene dine matcher deg, vil du likevel måtte ta initiativ. Det er vårt aller viktigste råd! Å være åpen og vise interesse øker sjansene for å finne den rette, og vi ser av statistikken at aktive single belønnes med flere profilbesøk enn andre. Vær derfor aktiv og uredd i søket etter kjærligheten.

Les også:

Trinn 6: Når partneren lar vente på seg

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon