Steg 2: Slik fungerer ELITESINGLES-metoden!

Steg 2

Hvor suksessfull du blir i din nettdating avhenger av hvor godt dine partnerforslag passer deg. Jo bedre dine partnerforslag matcher dine personlige egenskaper og preferanser, desto større er sjansen for at den rette finnes blant partnerforslagene vi sender deg. Hvordan finner ELITESINGLES dine potensielle partnere?

Partnerforslagene du får fra ELITESINGLES velges ut gjennom en matchingmetode, det vil si at vi kun foreslår de blant våre medlemmer som passer til din personlighet.

Grunnsteinen innen matchingen er personlighets- testen som er basert på «De fem store», et sentralt begrep innen moderne personlighets- forskning fra 80-tallet. Ved hjelp av et omfattende spørreskjema analyserer vi de fem viktigste dimensjonene av din personlighet, som for eksempel hvordan du oppfører deg i sosiale sammenhenger, og dine behov i et forhold. Spørsmålene i personlighetstesten utgjør ca. to tredjedeler av ELITESINGLES’ registreringsprosess. Den siste delen fokuserer på hva slags forventninger du har til partneren din, og på å samle inn viktige sosiodemografiske variabler.

Dine personlige ønsker og forestillinger om et forhold påvirker dine matcher gjennom personlighetstesten. Allerede i testen har du altså muligheten til å oppgi dine preferanser og understreke hvor viktige de er for deg. Også andre faktorer som ditt eget engasjement spiller en stor rolle. Valget av partnerforslag vi presenterer for deg blir gjort over flere steg.

Steg 1: Utførelse og sammenligning av din personlighetsprofil

Spørreskjemaet er utviklet i samarbeid med psykologer og relasjonsforskere, og modellen tar hensyn til samtlige personlige egenskaper, behov og forventninger som er viktige for et langvarig og tilfredsstillende forhold. Ved hjelp av det omfattende spørreskjemaet analyserer vi viktige dimensjoner av din personlighet, slik at vi kan lage en unik personlighetsprofil for deg. Resultatet av din personlighetstest finner du under «Min profil» og «Personlighetsprofil».

Gjennom at vi sammenligner din personlighetsprofil med opplysningene fra et tusentalls andre medlemmer, kan vi formidle de av medlemmene våre som komplimenterer deg spesielt bra. Det vil si at vi foreslår medlemmer som har personlighetstrekk og interesser som passer dine egne, for deg.

Les også: Slik fyller du ut personlighetstesten

Eksempel: Det å ha sammenfallende personlighetstrekk kan legge til rette for et harmonisk og tilfredsstillende parforhold. La oss ta Maria som eksempel. Det viktigste for henne er å ha en organisert og forutsigbar tilværelse. Hun veier alltid nøye for og imot og er rasjonell når hun tar en avgjørelse. Hun nyter helst feriedagene sine i sofakroken ved å lese bøker og løse kryssord, og har ingen behov for stadig å oppleve nye ting. Antagelig passer Maria best sammen med en som er like hjemmekjær og organisert som henne selv. Et forhold med noen som er avhengig av kreativt kaos for å trives i hverdagen og som følger magefølelsen heller enn fornuften, vil nok ikke passe Maria. Heller ikke en som blir rastløs av å sitte hjemme og som drømmer om å dykke etter hai i Sør-Afrika vil være en god match for henne.

Like personligheter er derimot ikke positivt i alle sammenhenger. I et forhold hvor begge parter gjør alt for å få det siste ordet oppstår det lett konflikter som er vanskelige å løse. En av nøklene til et langsiktig og harmonisk forhold er evnen til å kunne inngå kompromisser. Likevel, om Maria oppgir at tendensen hun har til å være sta i konflikter svært sterk, vil vi ikke foreslå en person som er like stri som partner for henne.

Så om det er riktig at «like barn leker best» i noen sammenhenger, er det like riktig at ulikheter også utfyller hverandre. Ved valget av passende partnerforslag gjelder det å finne den riktige balansen mellom likheter og kontraster.

Steg 2: Individuelle preferanser og sosiodemografiske faktorer

Metoden ELITESINGLES benytter beregner dine partnerforslag ut i fra flere faktorer. Personlighetstesten omfatter dine personlighetstrekk, individuelle vurderinger og særskilte holdninger, noe som tilsammen utgjør din fullstendige personlighetsprofil. Sammenligningen av personlighetstestene er likevel ikke den eneste faktoren som avgjør dine partnerforslag.

Både sosiodemografiske faktorer, så vel som dine individuelle preferanser spiller en viktig rolle i matchmakingprosessen. Sosiodemografiske faktorer er variabler som for eksempel alder, utdannelse, sosial status eller hvor stor distansen mellom bostedene deres kan være. Individuelle preferanser er eksempelvis hvilke tobakks- eller alkoholvaner du aksepterer hos en partner, så vel som deres etnisitet eller religionstilhørighet. Disse preferansene kan naturligvis forandre seg med tiden, derfor har du muligheten for å endre disse innstillingene under «Mitt søk».

Begrens utvalget

Her kan du velge å begrense utvalget av partnerforslag etter visse faktorer. Du kan også oppgi hvor viktige de forskjellige faktorene er for deg. Ved matchingen tar vi hensyn til dine ønsker. Vi foreslår kun medlemmer som matcher din personlighetsprofil og som oppfyller dine ønsker og kriterier for en partner og et forhold. I tillegg må du oppfylle det andre medlemmets ønsker og kriterier for at personen skal bli foreslått som partner for deg.

Eksempel: Maria er 28 år og søker en partner mellom 30 og 40 år, noe som er veldig viktig for henne. Peter er 36 år, altså i Marias ønskede aldersgruppe. Maria og Peter foreslås kun for hverandre om Peter også søker en partner i Marias alder. Om Peter søker en kvinne mellom 25 og 35 år vil han bli foreslått som partner for henne, men om han søker en kvinne mellom 30 og 40 år blir han automatisk utelukket fra Marias partnerforslag.

Steg 3: Aktivitet på plattformen

Et medlem som oppfyller dine personlige søkekriterier og som komplementer deg på flere plan, trenger ikke nødvendigvis vises i din liste over partnerforslag. Medlemmer som ikke har vært innlogget på ELITESINGLES over lengre tid og som er inaktive vil ikke bli foreslått som partnere for deg. Slik unngår vi å presentere deg for personer som allerede har funnet en partner eller som av andre grunner ikke lengre søker en partner aktivt gjennom ELITESINGLES.

Les også: Finn kjærligheten gjennom å være aktiv og åpen

Fullstendig utfylte profiler blir belønnet

Det hjelper ikke å logge inn ofte uten å ha en godt utfylt profil! Fullstendige profiler foreslås oftere ettersom deres profiler er av større interesse for andre medlemmer enn de som kun har fylt ut den grunnleggende informasjonen. Ta deg derfor tiden som trengs for å fylle ut profilen skikkelig. Last også opp et profilbilde for å øke sjansen til å vekke interessen hos andre medlemmer.

På ELITESINGLES ser vi på det som «tjenester og gjentjenester»; jo mer du forteller om deg selv, desto mer informasjon vil du motta fra andre. Dine anstrengelser med å fylle ut profilen din belønnes altså med at du får partnerforslag som også har brukt tid på å fylle ut profilene sine nøye. På denne måten får du mer interessant informasjon om dine partnerforslag, som hjelper deg å komme i gang med en spennende samtale.

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon