Å begynne på nytt etter en separasjon: Fem ting som kan hjelpe!

En ny start etter en separasjon

Du har gjort alt du kunne for å prøve å redde forholdet ditt, men har innsett, etter mye om og men, at det ikke er mulig. Du har nå tatt steget mot en ny fase i livet ditt. Vi vil her gi deg fem tips til hvordan du kan legge fortiden bak deg og gå videre for en ny start.

Du har gjort alt du kunne for å prøve å redde forholdet ditt, men har innsett, etter mye om og men, at det ikke er mulig. Du har nå tatt steget mot en ny fase i livet ditt. Vi vil her gi deg fem tips til hvordan du kan legge fortiden bak deg og gå videre for en ny start.

1. Ikke bær på nag når du starter på nytt etter en separasjon

I det forrige forholdet ditt var det mest sannsynlig noe du savnet. Det var ikke uten grunn at du bestemte deg for å gå din egen vei og forlate partneren din. Derfor er det viktig at du forsøker å gi slipp på unødvendig negative følelser mot din ekspartner. La fortiden være fortiden, og fokuser energien din på hva som er viktig; å være her og nå. Deretter kan du se fremover.

2. En ny start etter en separasjon: Sett ting i perspektiv

For å kunne gå videre er det viktig å ikke bli sittende i tanker rundt hva som gjorde at forholdet mislyktes. Det som er viktig nå er å få annen positiv input i livet ditt, les en bok om hvordan du kan komme mer i kontakt med deg selv, eller omring deg selv med mennesker som gir deg kjærlighet og varme. Nyt friheten som kommer med å være singel, og kanskje vil du se at den viktigste personen i livet ditt ikke var ekspartneren din, men nettopp; deg.

Dediker tiden din til hva du kanskje undertrykte i løpet avforholdet ditt. Tiden etter en separasjon trenger absolutt ikke å være kjedelig! Let frem de gamle danseskoene dine, eller hent frem skiene fra boden og kom deg ut – oppdag hva du brenner for!

3. Prosesser det forrige forholdet ditt

Etter det har gått en liten stund, vil du være mer tilbake i gamle rutiner og kanskje ha fått tilbake noe av glansen og gleden i livet ditt. Når du føler deg emosjonelt klar for det, er tiden inne for å ta tak i det gamle forholdet ditt. Forsøk, med upartiske øyne, å se hva du kan ha gjort feil og forstå hva du savnet i parforholdet. Om du gjør dette, vil du være i stand til å unngå de samme feilene i ditt neste forhold.

4. Reorienter deg selv om nødvendig

Man er nødt til å feire seire, store som små. Det å gå videre med livet etter en separasjon, og å ha jobbet seg igjennom grunnene til hvorfor forholdet gikk i oppløsning er en stor seier. Det er nå du kan begynne å forme livet ditt slik du vil at det skal se ut.

Spør deg selv om hvor du står i livet ditt: Er du for eksempel lykkelig i jobben din? Eller trenger du å gjøre noen forandringer for at du skal kunne blomstre og trives? Spør en god venn om råd over en kopp kaffe, men ha i mente at det er ditt liv og at den eneste som virkelig kan vite hva som er best er deg selv. Det krever mot å følge hjertet, men det vil gi frukter om man tør det.

5. Små forandringer kan utrette mye mer enn man tror

I tillegg til det å lytte til den indre stemmen man har, og kanskje gjøre forandringer på det planet, kan små forandringer hjemme også hjelpe. Om du har ting som minner deg på din ekspartner , vurder å gi det bort eller selge det for å kunne gi enda mer slipp. Som nevroforskeren Michael Deppe har funnet ut: det å kjøpe noe kan være stimulerende for den fremre delen av hjernen hvor ‘belønning’ frigjør dopamin. Det å kjøpe deg noe nytt til leiligheten eller huset ditt, kan være en fin symbolsk handling for å markere at du har lykkes i å komme deg igjennom en separasjon.

Har du også vært gjennom en separasjon, og er klar for å møte en helt spesiell person? Bli medlem av EliteSingles og finn kjærligheten i dag!

Registrer deg gratis nå

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon