6 tips til å oppnå livslang kjærlighet

livslang kjærlighet

Er det faktisk mulig å elske en person i gode og onde dager, år etter år? Er livslang kjærlighet virkelig mulig eller eksisterer det kun i eventyr og romantiske filmer? Selv om statistikk fra de seneste årene snakker for seg selv og antall skilsmisser bare vokser, vil vi fortsette å tro på kjærligheten! Her gir vi et inntrykk av den nyere forskningen i dette feltet, og vi gir noen tips på veien til et langt og lykkelig parforhold.

Forskere tror på evig kjærlighet!

Forskerer hos Stony Brook University i New York, USA har brukt røntgenstråler for å sammenligne reaksjoner i hjernen hos par som har vært sammen i mer enn 20 år, med par som akkurat er blitt forelsket. De kikket på hvordan parene reagerte når de ble vist bilder av deres kjære. Det viste seg at 10% av de som hadde vært sammen en god stund manifisterte de samme kjemiske reaksjonene som de som akkurat var blitt forelsket. Forskerne tror, i motsetning til det mange tror, at den sterke og lidenskapelige følelsen faktisk kan vedvare i et romantisk forhold livet ut.

Tips til å oppnå livslang kjærlighet

Den gode nyheten er at evig kjærlighet virkelig ser ut til å eksistere! Men eksperter er enige i at det selvfølgelig kreves en del jobb for å holde kjærligheten i live:

1 Ikke idealiser kjærlighet

Russ Harris, en forfatter og terapeut fra Australia tror at vi er nødt til å gi slipp på urealistiske forventninger rundt kjærlighet. Vi er nødt til å lære å se partneren vår for hvem hun/han virkelig er og slutte å fokusere på ‘feilene’ deres. Vi burde våge å gå inn i et forhold helhjertet og fokusere på det som har en verdi for oss.

2 Vis din takknemlighet ofte

Ifølge en studie som var publisert av ‘ the Greater Good Science Center’ som er basert hos University of California, Berkley, er takknemlighet ‘limet’ som virkelig binder et forhold sammen. Etter å ha sagt “tusen takk” noterte og vurderte flere par følelsene sine i et eksperiment. I tillegg var det fire ‘dommere’ som også vurderte hva de så. Deretter testet de spyttet til deltagerne og de fant ut at “Det er noe med genene som kontrollerer oksytosin-systemet vårt, som systematisk forutser evnen vår til å oppleve positive øyeblikk med noen som står oss nær.” Dessuten, ved å uttrykke takknemlighet “rapporterte deltagerene at de følte seg mer kjærlige.” 1

3 Kommuniser mer og snakk sammen med respekt til hverandre

Familie-rådgivere er enige om at kommunikasjon er selve nøkkelen til et lykkelig parforhold. Et tips er å ikke henge seg opp i diskusjoner om hva som er rett og galt. Enten man er alene eller i andres selskap er det viktig å være påpasselig med hvilke ord man bruker og tonefall. Det å holde en nysgjerrighet i samtalene samtidig som man kan føle seg levende og fri for spesielle krav er også veldig gunstig for forholdet, og for livslang kjærlighet.

4 Invester i vennskapet deres

Selve kjernen i ethvert godt forhold og ekteskap er et sterkt vennskap, og dette er en del av forholdet som kan og burde vokse seg dypere for hvert år som går. Ikke streb kun etter å elske hverandre, men etter det å faktisk LIKE hverandre også. Par som oppnår evig kjærlighet, oppnår samtidig også livslange vennskap med hverandre.2 For å invistere i vennskapet, er man også nødt til å fortsette å drømme, oppleve nye ting sammen, reise, lære nye ting, danse og gjøre ting som gjør dere begge lykkelige.

5 Le så mye som overhodet mulig

En god latter forlenger livet. Det er bra for sjel og kropp, men også ethvert parforhold. Le av hverandre, men også alltid vær på utkikk etter muligheter for å le med hverandre. De å le er faktisk en av de mest intime tingene et par kan gjøre sammen. Selv når livet er vanskelig, finn grunner til å lyse opp hverdagen med takknemlighet og glede. Det vil gjøre livet og forholdet ditt mye hyggeligere.

Start med et smil på EliteSingles! Send et smil til en av dine mest attraktive partnerforslag i dag!
Hvem vet, kanskje personen vil vise seg å være din livslange kjærlighet!

6 Aldri gi opp!

Fjern ordet “slå opp” og “skilsmisse” fra ordforrådet ditt. Bygg et forhold på deres uforanderlige forpliktelse, ikke på ustadige følelser. Parene som får et forhold til å vare er ikke de som ikke noengang har hatt en grunn til å slå opp. De er de som virkelig har gått inn for at deres forpliktelse for hverandre alltid vil være større enn forskjellene dem i mellom.

Vil du også oppleve livslang kjærlighet?

Hvis du ikke har funnet ‘den ene’ enda, prøv EliteSingles i dag! Vi matcher deg med de mest relevante og aktive single basert på dine søkekriterier.

Registrer deg gratis nå

kilder:

1 https://www.psychologytoday.com/blog/love-and-gratitude/201603/6-science-based-tips-lifelong-love

2 http://sixseeds.patheos.com/davewillis/7-keys-to-lifelong-love/

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon