Valentinsdagen – en dag for kjærligheten, men ikke bare for par!

valentinsdagen

Mange single blir irritert på Valentinsdagen, siden den minner dem om at de ikke har noen kjæreste å feire alle hjerters dag med. Men hvorfor ikke ta denne dagen til anledning for å vise sine nære at man er glad i dem, eller unne seg selv noe spesielt på denne dagen?

Kjenner du at Valentinsdagen vekker sinne heller enn sitrende forventning? I såfall er du ikke alene. En komersiell pengemaskin av en merkedag, sier motstanderne av den internasjonale kjærlighetsdagen. Andre føler det som om det faktum at de er single kjennes ekstra tydelig den 14. februar, fordi kortet på døra eller konfekten på pulten uteblir. Det er det ingen grunn til. Det er på tide at single tar eierskap i Valentinsdagen. Heter det ikke at man må kunne elske seg selv før man kan elske andre?

Vær hyggelig mot fremmede og venner på valentinsdagen!

Snart er den her, dagen som blåses opp til urimelige proporsjoner enten vi liker det eller ikke. Det er den største omsetningsdagen i året for blomsterbutikkene, og det mangler ikke på romantiske spesialtilbud for to enten det gjelder kino, restaurantbesøk eller hotellovernattinger. Mange gruer seg til å kjenne på ensomheten på Valentinsdagen.

valentinsdagen

Ikke bruk dagen til å bli sittende å fundere over egen sivilstand. Fokuser heller på det du er takknemlig for at du har i livet ditt, isteden for det du skulle ønske at du hadde. Eller hvorfor ikke rette fokuset vekk fra deg selv? Den internasjonale kjærlighetsdagen trenger ikke være forbeholdt forelskede par. Vis kjærlighet til dine medmennesker. Smil til de du møter på veien, se kassadamen i øynene når du takker for handelen, eller start en samtale med den du står ved siden av på bussholdeplassen: ”Happy Valentinsday, er det ikke det man sier idag?” Valentinsdagen, enten man liker den eller ikke; den er en superb mulighet for smalltalk som funker.

innekos på valentinsdagenOg hvem sier at du trenger å tilbringe dagen alene? Invitèr til singelfest, og lek gode gamle “hemmelig venn” fra barneskolen. Skriv navnet på alle gjestene på små lapper, legg dem i en hatt, og la alle trekke hvem de skal være ekstra oppmerksomme mot resten av kvelden. Gi eventuelt beskjed ved invitasjon at alle kan ta med en liten gave med ankomst.”Det vil hun sikkert ha, da blir hun sikkert gla`!” Gjør sport i å finne den mest overdrevet sukkersøte gaven. Og at det er en morsom lek kan ingen komme fra.

Finn kjærligheten til deg selv

Fremfor alt skal du bruke Valentinsdagen til å gi deg selv den oppmerksomheten du fortjener. Når var du egentlig ekstra snill imot deg selv sist? Tillat deg selv en dag uten bekymringer for morgendagen, enten det skulle dreie seg om det ene eller det andre. Skjem deg selv bort – forestill deg hvor mye penger du ville brukt på å kjøpe en dyr gave til en eventuell kjæreste, og bruk pengene på å oppvarte deg selv. Nyt livet og din plass i tilværelsen! I år skal du være din egen Valentine.

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon