Passer vi sammen? En sjekkliste på 6 punkter.

passer vi sammen?

Setter partneren din på favorittmusikken sin, blir du irritert. Du lengter etter tid for deg selv, mens kjæresten din ikke kan få nok av å være sammen med deg. Om dette virker kjent, kan det være på tide å vurdere forholdet. Vi har laget en liste på seks punkter som kan hjelpe deg å få svar på om dere passer sammen.

1 Passer vi sammen om vi ikke har felles interesser?

Felles hobbyer og interesser er et viktig tegn på at dere passer sammen. Når dere tilbringer tid sammen, det være seg sykkelturer, teaterbesøk eller middager på restaurant, styrkes båndet mellom dere. Om du spør deg selv «passer vi sammen», er like interesser en god indikator på at dere er kompatible. Å ikke være avhengig av kompromiss, minsker risikoen for at konflikter oppstår. Det fører også til at du vet hvordan du kan glede partneren din og foreslå aktiviteter som interesserer dere begge, noe som gir dobbel glede!

2 Hverdagstesten

Hverdagslige aktiviteter kan være en god test for et forhold. Å ta oppvasken, handle eller støvsuge er nødvendige oppgaver som kan skape irritasjonsmomenter om de ikke er jevnt fordelt. Hvor godt dere deler oppgavene er viktig for begges velbefinnende. Om du og din partner er enige, minsker også risikoen for at irritasjon oppstår. Alle har vi våre svakheter, men om dere tidlig kommer overens om hva som er viktig, blir veien lettere til en irritasjonsfri hverdag og et sterkt forhold.

passer vi sammen

3 Passer vi sammen? – Spør venner og familie!

Nære og kjære har ofte et annet perspektiv på forholdet ditt og å spørre dem kan være en god idé. Når vi er forelsket blir vi ofte blinde, og velger å ikke høre på andres råd. Det kan være pågrunn av at vi er redde for hva andre egentlig synes og at det vil forstyrre forholdet. Det er viktig å skjønne at kjærlighet ikke alltid er lett å forstå og gode råd fra venner og familie kan minske risikoen for å ta feil valg. Spør venner og familie om dere passer sammen, og vær åpen for konstruktive råd om hvordan de oppfatter forholdet og din partner. Det er viktig å huske at de som står deg nær bare vil ditt beste, og du må stole på dem.

4 Felles verdier passer sammen

Felles verdier og meninger er viktig for et lykkelig forhold. Verdier ligger til grunn for en felles forståelse og du og din partner har da lettere for å komme overens. Mange par med lignende religiøse, politiske eller moralske synspunkter har et stabilt grunnlag som leder til en forminsket risiko for konflikter. Forsøk å skille mellom personer og synspunkt så godt det lar seg gjøre. Om dine meninger skiller seg fra din partners er det viktig å sørge for at diskusjoner ikke blir for opphetede. Mange par har delte meninger, men lever fortsatt i lykkelige forhold. Spørsmålet «passer vi sammen» får ikke et definitivt svar ut ifra felles verdier, men det gjør det lettere.

Passer vi sammen

5 Passer vi sammen? – Om du kan være deg selv

Om du ikke trenger å gjøre deg til mens du er med partneren din, tyder det på at dere passer i lag. Det høres ut som en klisjé, men om du alltid kan være deg selv rundt din partner, kan du ha funnet den rette. Om din partner synes du er smart, sexy og morsom å være sammen med, og du ikke anstrenger deg for å være noe du ikke er, er spørsmålet «passer vi sammen?» enkelt å svare på. Føler du deg vel? – Hør på magefølelsen din!

6 Konflikthåndtering

Et forhold helt uten konflikter er ikke et sunt forhold, ettersom det betyr at behovene til den ene eller begge parter ikke blir tatt hensyn til. Om du og din partner virkelig passer sammen, vil dere diskutere en gang i blant, men rolig og respektfylt. Dere snakker ikke nedsettende til hverandre eller er overdramatiske for å påvirke hverandre. Til syvende og sist styrker konfliktene forholdet og du får en dypere forståelse for din partners følelser og behov.

Har du spørsmål? Kontakt oss på e-post: [email protected]

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon