Å forstå utroskap: hvorfor er folk utro?

utroskap

Enten det er på grunn av lidenskap, kjedsomhet eller et biprodukt av en heftig kveld på byen, er en ting sikkert; utroskap er mye mer vanlig enn vi noen ganger ønsker å tro. Det er antatt at det har vært romantisk aktivitet utenfor forholdet i hele 75% av alle ekteskap. Dette får oss til å stille spørsmålet: hvorfor er folk utro?

Det er et enormt stort utvalg av forklaringer tilgjengelig for hvorfor menn og kvinner velger å ignorere monogami og begynne en affære, alt fra semi-vitenskapelige undersøkelser til seriøse hypoteser. Uansett hvilken side eller forklaring du foretrekker er det tydelig at utroskap aldri er helt svart/hvitt.

Etter en nøye gjennomgang av flere utbredte teorier, er det kanskje på sin plass å revurdere måten vi ser på det “største sviket”.

Fem tegn på utroskap:

1. Partneren din bryr seg plutselig om utseendet sitt
2. Magefølelsen din
3. Du får aldri tilgang til partneren sin telefon
4. Ulogiske forklaringer
5. Det er mindre fysisk intimitet i forholdet

Hvordan definerer du utroskap?

Som nevnt i introduksjonen er det ingen utroskap som er “svart/hvitt” – det er alltid en gråsone. Når noen er utro mot sin ektefelle eller partner, er det mest sannsynlig at det er flere ulike variabler som spiller inn på hvorfor personen har valgt å gå denne veien. Det er ikke alltid at partneren er årsaken til dette.

Hva eksakt er utroskap og hvordan kan man definere hva som kan regnes som utroskap? Dette er et spørsmål som har like mange svar som årsakene til hvorfor folk, i første omgang, starter en affære.

Det ser ut til at det er et samsvar med at enhver form for seksuell aktivitet utenfor et forhold kan regnes som utroskap. For mange trenger det ikke engang å handle om samleie før det regnes som utroskap; det kan også innebære at man skaper emosjonelle bånd til en tredjepart. Denne typen utroskap er antagelig mye mer utbredt, og fryktet, enn det å være fysisk utro

Noen vil også mene at det å bruke tid på å surfe etter porno på nett eller å tekste noen veldig ofte kan være former for utroskap. Uansett hvordan du definerer det, fellesnevneren her er svik. Derfor er det alltid lurt, i startfasen av et forhold, å diskutere hva som for deg og partneren din utgjør det å være utro, for å unngå fremtidige misforståelser.

LES MER: Har du gitt opp kjærligheten?

Svik er den største faktoren

Den Belgiske psykoterapeuten Esther Perel deler dette synet om utroskap. “Affærer er en handling av svik.” sa hun under en ‘TED Talk’ forrige sommer, “men de er også et uttrykk for lengsel.” Vi lengter etter noe som mangler inne i oss selv; vi er utro for å tilfredstille “en lengsel etter en følelsesmessig tilknytning, for å oppleve noe nytt, for frihet, for selvstendighet, for seksuell intensitet eller for et ønske om å gjenfinne tapte deler av oss selv “.

Det er den siste delen av Perels setning som er essensen her; hvis en person, uansett kjønn, avdekker hva det er som ‘mangler’ i dem selv eller forholdet de er i, og virkelig går inn for å ‘finne’ det, kan utroskap, på en forvridd måte, kanskje være en erfaring som kan gi et forhold et nytt og sterkere bånd.
Dette er selvfølgelig ikke noe vi synes man skal se mellom fingrene på.

Om du er klar for å møte noen som virkelig passer deg, registrer deg hos EliteSingles i dag.

Registrer deg gratis nå

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon