Dating og film: De fleste vil se Pretty Woman

illustrasjon film og dating

Berlin, mars 2016. En aktuell spørreundersøkelse blant 353 single fra Norge, Sverige og Finland viser at skandinaver ser film på date, men fallgruvene er mange: Ikke alle synes det passer med film på første stevnemøte. Dessuten kan filmsmak avgjøre om det blir gjensyn etter filmdaten!

Første date på kino?

Å se film er en populær datingaktivitet, men siden man ikke kan snakke med hverandre er det nokså omstridt om det egner seg til første stevnemøte: 56 % av deltakerne i undersøkelsen synes det er en god idé, mens 44 % ikke tror det er lurt å gå på kino på første date.

Romantisk film på romantisk date

Deltakerne ble bedt om å velge filmgenren de syntes passet best for å se på date. Et stort flertall valgte romantiske komedier, tett fulgt av komedier generelt.

Da de skulle stemme på den beste filmen man kunne se med en date var klassikeren «Pretty Woman» fra 1990 den suverene vinneren. På plass to til fem på Norges toppliste finner vi også filmer fra 90-tallet, som har til felles at Hugh Grant spiller hovedrollen:

  1. Pretty Woman
  2. Fire bryllup og en gravferd
  3. Love actually
  4. Bridget Jones’ dagbok
  5. Notting Hill

Filmsmak kan avgjøre om en date går bra

En av tre (33 %) sier at det ville avskrekke dem fra å møtes igjen om en potensiell partner ikke deler deres filmsmak. 27 % av de norske deltakerne svarte at de hadde kranglet om hvilken film de skulle se med partneren i et tidligere forhold. Dette tyder på at filmer også spiller en stor rolle i parforhold og felles filmsmak er en god forutsetning for et harmonisk forhold.

Les mer om betydningen romantiske komedier kan ha både for dating, forhold og vårt syn på kjærligheten her!

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon