Norges mest attraktive navn

norges mest attraktive navn

Berlin, november 2015. Datingtjenesten EliteSingles har undersøkt hva nettsidens mest attraktive brukere heter til fornavn. Det viser seg at menn som heter Jonas, Jørgen eller Henrik må være skikkelige kupp for damene – i alle fall hvis vi skal tro hvordan de selv bedømmer seg.

Metoden bak undersøkelsen

Vi lurte på hvor mye navnet preger personligheten til folk. Derfor kikket vi nærmere på personlighetstesten som alle som vil bli medlem hos EliteSingles tar. Brukerne oppgir fornavnet sitt og svarer på over 280 spørsmål om sin egen personlighet, samt ønsker til en fremtidig partner.

Siden vi har anonyme data fra titusenvis av brukere, kunne vi se hvordan brukere med ulike navn bedømmer seg selv. Vi valgte å kun undersøke navn som ble oppgitt minst 50 ganger, for å utelukke veldig sjeldne navn som ikke ville ha gitt representative resultater.

Vi fant ut at de som bedømmer sin egen attraktivitet høyest (sammenliknet med hva brukere med andre navn oppgir) heter Jonas og Cecilie. Her er topp-5-listen over navnene til Norges mest attraktive single:

1. Jonas
2. Christian
3. Michael
4. Jørgen
5. Henrik

1. Cecilie
2. Julie
3. Tina
4. Anna
5. Charlotte

Norges morsomste par måtte bli det som består av Jørgen og Christine. De single som i største grad synes de har god sans for humor har nemlig følgende navn:

1. Jørgen
2. Christian
3. Eivind
4. Alexander
5. Øyvind

1. Christine
2. Marte
3. Tone
4. Camilla
5. Berit

Når det kommer til intelligens, er det igjen andre som dominerer: Her har vi Henrik og Astrid på første plass, og listen over Norges smarteste single ser slik ut:

1. Henrik
2. Christian
3. Eirik
4. Jonas
5. Alexander

1. Astrid
2. Lena
3. Kjersti
4. Liv
5. Helene

Når vi sammenligner kjønnene, observerer vi en stor variasjon blant de kvinnelige fornavnene (ingen navn gjentas), mens noen få guttenavn er med i alle tre topp-5-listene. Om grunnen er at de som heter Jonas, Jørgen, Henrik og Alexander har overdrevent stor selvtillit kan vi bare spekulere om.

Vil du lese mer om navnebruk i Norge og i andre land, les vår artikkel om kallenavn verden rundt!

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon