Det er bra for selvtillit og sexdrift å se sport på TV

Berlin, juli 2016. Før landets idrettsutøvere tar turen til Rio, ville vi i EliteSingles vite hvilken rolle sport spiller for kjærlighetslivet. Vi undersøkte anonyme brukerdata fra 6124 norske medlemmer og fant ut at trening er bra for både dating og sexliv.

Trening gir deg mer sexlyst, og det å ha en attraktiv partner blir viktigere.

Folk som trener regelmessig har mye mer lyst på sex enn sofagriser. 73 % av de single som trener ofte oppgir at de har en høy seksualdrift, i motsetning til kun 53 % av de som aldri trener.

Undersøkelsen kom også frem til at hos de treningsglade single er det en mer avgjørende faktor at en eventuell partner er fysisk attraktiv. Så mye som 64 % av disse single synes at utseendet til den potensielle partneren er veldig viktig, mens kun 35 % av de som ikke er treningsglade synes det er viktig at partneren ser bra ut.

Det holder å se sport på TV for å føle seg sexy!

I undersøkelsen viser det seg dessuten at sport er godt for både kropp og sjel – til og med hvis man kun ser på idrettskonkurranser på TV! Blant de single som regelmessig følger med på sport, oppgir hele 73 % at de føler seg selvsikre og 57 % synes de selv er sexy. Også sexlysten er høyere blant de passive idrettselskerne: 71 % av dem bedømmer sin egen sexdrift som høy, mens det bare var 60 % som svarte dette blant single som aldri ser sport på TV.

Metoden bak undersøkelsen

Alle som registrerer seg på datingsiden EliteSingles tar en personlighetstest som omfatter over 200 spørsmål. Her blir de bedt om å velge et tall på en skala fra 1 til 7 for å uttrykke i hvilken grad et utsagn tilsvarer dem. For denne undersøkelsen sammenliknet vi svarene på spørsmål angående hobbyer som å trene eller se sport på TV, med utsagn om hvordan vedkommende vurderer egen seksualdrift, om de selv ville beskrive seg som selvsikre.

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon