Kvinnelige forbilder for single i Skandinavia: Politikere hos oss, kongelige og forretningskvinner i Sverige og Danmark

Berlin, mars 2016. I anledning kvinnedagen 8. mars har vi i EliteSingles spurt våre medlemmer om hvilken kvinne som er mest inspirerende for single i Skandinavia.

Undersøkelsen ble gjennomført i Norge, Sverige og Danmark i samarbeid med EliteSingles’ skandinaviske søstersider. Alle de 640 deltagerne er single som leter etter en partner på vår datingside.

Politikere er forbilder for single i Norge

Da norske single ble spurt om hvilken kvinne som var et forbilde for dem, oppga majoriteten kvinnelige politikere. De mest inspirerende kvinner for norske single er statsminister Erna Solberg, fulgt av tidligere statsminister og WHO-leder Gro Harlem Brundtland; på tredjeplass finner vi Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug.

I Sverige og Danmark dominerer kongelige og forretningskvinner

I våre skandinaviske naboland, som begge er monarkier som Norge, ser de kongelige kvinnene ut til å være mer inspirerende enn hos oss. Mens Dronning Sonja kun ble nevnt tre ganger og Kronprinsesse Mette-Marit ikke ble foreslått i det hele tatt av norske single, er den svenske kronprinsessen et forbilde hos søta bror.

Kronprinsesse Victoria ble valgt til Sveriges mest inspirerende kvinne, med forretningskvinnene Antonia Ax:son Johnson og Annika Falkengren på plass nummer to og tre.

Kvinnen som inspirerer mest single i Danmark er forretningsdamen Stine Bosse. På andreplass finner vi Kronprinsesse Mary og politikeren Inger Støjberg er på tredjeplass på listen over forbilder for danske single.