Kjæledyr – dette er hvordan de påvirker kjærlighetslivet ditt

PRESSEMELDING

18. November 2016

Den nyeste undersøkelsen til datingsiden EliteSingles avslører hvordan norske single mellom 40-60 forholder seg til kjæledyr i sammenheng med dating. Vi fant ut at det å ha et kjæledyr kan både være til hjelp men også være et hinder når det kommer til kjærlighet…

Kjæledyr påvirker parforhold

Kan kjæledyr virkelig påvirke et romantisk forhold og fremtidsutsiktene to mennesker har sammen? Ifølge 82% av de medvirkende, er svaret: Ja. 18% av de single tror heller at et kjæledyr ikke burde ha noen slags innvirkning på deres kjærlighetsliv. 59% av de som deltok som har kjæledyr tror at de kan ha en positiv innvirkning på et parforhold. Av disse mente 59% at grunnen er fordi det å ta hånd om et dyr krever at man generelt også er omsorgsfull. 39% mente at det er fordi dyr gir en trygghet og de er kjærlige.

Kjæledyr eller kjærlighetsliv? Dette velger norske single

42% av de single som deltok synes ikke det er overraskende at et forhold kan ta slutt på grunn av et kjæledyr. Det var faktisk 2% som hadde opplevd akkurat dette. Den mest sannsynlige grunnen for at man slår opp er at partneren ikke bryr seg nok om dyr (38%) etterfulgt av at partneren gir mer oppmerksomhet til kjæledyret enn sin kjæreste (29%).

Dyr kan gi kjærlighetslivet ditt et energiboost!

Halvparten av de som har kjæledyr nevner dette i sin dating profil siden de føler at det kan være en fordel for å tiltrekke seg mulige partnere, og siden kjæledyret er en stor del av livene deres. 59% tror at det å ha et dyr kan ha en positiv innvirkning på deres online dating. Når det kommer til å ta med seg kjæledyret sitt på første date så synes 61% at dette er sjarmerende, mens 39% synes man burde la et kjæledyr være hjemme.

Hundeeiere er sexy

38% av de som var med på undersøkelsen synes at en person som har et kjæledyr er mer attraktiv enn de uten. Det viste seg også at det å ha hund er langt mer attraktivt (72%) enn å ha katt (22%). En annen fordel med det å ha et dyr viser seg å være at hele 81% mener at det kan åpne for mer uventede og spontane møter, noe som kan gjøre det lettere å stifte nye bekjentskaper.

Kilde: 105 registrerte norske EliteSingles medlemmer i alderen 40-60 (filtrert ut fra 200 svar totalt) 65% var kvinner.

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon