Dealbreakere på date: Stor nordisk undersøkelse viser hva som bør unngås!

dealbreakere på date

Berlin, mai 2016. Datingsiden EliteSingles har gjennomført en spørreundersøkelse i samarbeid med sine nordiske søstersider1, der over 1200 single fra hele Norden deltok. Hensikten var å finne ut hva flertallet anser som såkalte dealbreakere innen nettdating, på første date og etter at man møttes. Brukerne har sagt sitt om hva man bør unngå for å bli bedt på en date nummer to!

Fra nettdating til første date

Det er viktig å være ærlig når man lager en profil på en datingside. Når man blir kjent med noen og møtes ansikt til ansikt, vil den andre uansett merke det hvis man løy. Over halvparten av brukerne ville ikke møtes igjen hvis de oppdaget at daten ikke hadde vært ærlig når om egen alder og drikkevaner.

Blir man nemlig full, er dette noe av det verste man kan gjøre på første date, ifølge undersøkelsen. En annen tabbe er å stadig sjekke mobilen. Dessuten anbefales det sterkt å dusje før man skal på date, men samtidig være forsiktig med bruk av parfyme, siden for sterk kroppslukt, både god og vond, var den største dealbreakeren for 48 % av de spurte.

Undersøkelsen gir svar på mange av spørsmålene de fleste stiller seg før de skal på date.

Hvor skal vi møtes?

En overveldende majoritet på 93 % svarte at de foretrekker å ha første date i en uformell og avslappet atmosfære, for eksempel over en kaffe eller en øl, på et sted man ikke behøver å pynte seg. Kun 7 % ville heller spise middag på en stilig restaurant. Men obs: Å bli med på familiemiddag, hvor uformell den måtte være, er det verste man kan foreslå som datingaktivitet, ifølge 69 % av respondentene.

Hva skal jeg ha på meg?

Plaggene de fleste deltakerne anså som uakseptable på første date var joggebukser, t-skjorter med barnslige eller støtende slagord, og solbriller som ikke tas av innendørs.

Hva skal vi snakke om?

Enda man gjerne er nervøs og usikker på første date, er det bedre å snakke for mye enn for lite, i alle fall hvis vi skal tro 73 % av respondentene.

Når det gjelder samtaleemner er det viktigste for nordmenn å vise genuin interesse: Det verste man kan snakke om er andre man skal møte på date senere – dette syntes 80 % var tabu. Også eks-partneren og tilbakeliggende forhold bør man tie om på første date, ifølge 61 % av deltakerne.

Hvordan skal jeg forholde meg etter første date?

Mange lurer på om de skal sende en melding etter at de har skilt lag, og er usikre på hva som er riktig timing. Undersøkelsen tyder på at det er vanskelig å gjøre alt riktig her, eller at smaken rett og slett er forskjellig. 34 % anser det nemlig som en dealbreaker å bli «bombardert» med meldinger, mens 35 % ikke ville akseptere om den andre brukte lang tid på å svare på meldinger.

Og hvis daten går dårlig?

Tydeligvis går skandinaver rett på sak hvis de opplever en date som ikke tilsvarer forventningene. 63 % ville ikke komme med unnskyldninger, men bare si sannheten for å avbryte en dårlig date.

1 Elitsinglar (Sverige), Partner Med Niveau (Danmark) og Eliittikumppani (Finland)

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon